Lisäoptio C: Osaka & Hiroshima & Fukuoka 30.5.-2.6.2021

1. Matkakuvaus

Tällä lisäoptiolla voit jäädä kisojen jälkeen Japaniin vielä muutamaksi ylimääräiseksi päiväksi, jossa kohteinamme ovat Osakan lisäksi Hiroshima ja Fukuoka. Tämän valitsemalla mahdollistuu myös osallistuminen World Masters Games -päättäjäisiin sunnuntaina 30.5.2021.  Hiroshimaan ja Fukuokaan matkaamme halki eteläisen Japanin hurjaa vauhtia kiitävillä Shinkansen-luotijunilla, joiden huippunopeus on jopa 300 km/h.  Paluulento Suomeen tapahtuu Osakan sijasta Fukuokasta.

Lisäoption voi liittää sekä matkapakettiin A että matkapakettiin B. Lisäoptiota ei voi ostaa erillisenä ilman päämatkaa.

Tätä optiota on alustavasti varattu neljälletoista (14) nopeimmalle ilmoittautumisjärjestyksessä.

2. Matkaohjelma

Su 30.5. Osaka opastuskierros
Su 30.5. World Masters Games päättäjäiset / Osaka-Jo Hall & Osaka Castle Park
Ma 31.5. Siirtyminen Shinkansen-luotijunalla Osakasta Hiroshimaan
Ma 31.5. Tutustumista Hiroshiman nähtävyyksiin, mm. käynti Miyajiman saarella.
Ti 1.6. Siirtyminen Shinkansen-luotijunalla Hiroshimasta Fukuokaan
Ti 2.6. Tutustumista Fukuokaan nähtävyyksiin
Ke 2.6. Lähtö Fukuokasta Helsinkiin klo 10.00 Finnairin lennolla AY 076
Ke 2.6. Saapuminen

 • Helsinkiin klo 14.25
 • Turkuun klo 16.50

3. Majoitus

30.5.-31.5. Takuto Stay Osaka Shinsaibashi, Osaka (1 yö).(***)

Sama hotelli, kuin matkapakettien A:n ja B:n viimeinen yö. Tämä on kätevää, niin ei tarvitse Osakassa siirtyä hotellista toiseen jälkimmäiseksi yöksi.

31.5.-1.6. Daiwa Roynet Hotel Hiroshima-ekimae, Hiroshima (1 yö).(****)

Tämä neljän tähden hotelli sijaitsee Hiroshiman päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä, joten siirtyminen rautatieasemalta hotelliin käy sujuvasti kävellen. Huoneissa on ilmastointi ja Wi-Fi -yhteys.  Hotellin yleisarvosana booking.com:n asiakasarvostelussa on erinomainen, 9,0 ja sijaintiarvosana myös erinomainen 9,2.

1.-2.6. Nishitetsu Hotel Croom Hakata, Fukuoka (1 yö) (****)

Tämä neljän tähden hotelli sijaitsee Fukuokan päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä, joten siirtyminen rautatieasemalta hotelliin käy sujuvasti kävellen. Huoneissa on ilmastointi ja Wi-Fi -yhteys. Hotellissa on oma allaosasto, jonka käyttö sisältyy huoneen hintaan. Hotellilta on vain 15 minuutin ajomatka lentokentälle, joten keskiviikkoaamulla ehditään sopivasti nauttimaan maittava buffet-aamiainen ennen kotiin lähtöä. Hotellin yleisarvosana booking.com:n asiakasarvostelussa on loistava, 8,6 ja sijaintiarvosana myös erinomainen 8,8.

4. Hiroshima

Hiroshiman sävähdyttävä historia toisen maailmansodan ajalta lienee kaikille tuttu. Arviolta 70 000–100 000 ihmistä sai välittömästi surmansa räjähdyksessä 6. elokuuta 1945 atomipommin pudottua Hiroshimaan. Nykyisin Hiroshima on vireä miljoonakaupunki ja Hiroshiman prefektuurin pääkaupunki.

Pääsemme tutustumaan mm. Hiroshiman rauhanmuistomerkkiin, joka oli yksi harvoista rakennuksista koko Hiroshimassa, joka selvisi räjähdyksestä pystyssä. Rakennus on nykyisin Unescon maailmanperintökohde.

Vierailemme Hiroshiman lähellä sijaitsevalla kauniilla Miyajiman saarella, jossa sijaitsee yksi Japanin kaikkein kuuluisimmista nähtävyyksistä, peräti 16 metriä korkea Torii-portti. Japanilaisessa mytologiassa Torii-porttia käytetään siirtymisiin maallisen ja pyhän alueen välillä.  Monumentti on siitä erikoinen, että se on nousuveden aikana vedessä mutta laskuveden aikana sinne pääsee kävellen. Saarella sijaitseva veden päälle rakennettu Itsukushiman pyhäkkö on Unescon maailmanperintökohde.

5. Fukuoka

Nykyinen Fukuokan miljoonakaupunki 1,5 miljoonalla asukkaallaan on muodostettu 1800-luvun lopulla kahdesta yhteen kasvaneesta kaupungista, satamakaupunki Hakatasta ja linnoituskaupunki Fukuokasta. Fukuokan arvellaan olevan Japanin vanhin kaupunki, koska se sijaitsee lähimpänä Kiina ja Koreaa. Fukuokan alue on kuuluisa 1200 -luvun taisteluistaan, jolloin silloisen Mongolian valtiaan Kublai-kaanin joukot yrittivät vallata Japania. Tällöin Japanin pelasti taifuuni, joka upotti suurimman osan mongolien laivastosta.

Pitkästä historiastaan johtuen Fukuoka tarjoaa turistille paljon nähtävää. Osallistumme valmiille opastuskierrokselle, jossa paikallinen opas esittelee meille kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä kertoen samalla kaupungin historiasta ja kulttuurista. Opastuskielenä on englanti, mutta pyrimme tarvittaessa tulkkaamaan suomeksi.  Aikaa jää myös omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

6. Hinta

Lisäoption hinta, 30.9.2020 mennessä: 775 euroa.

Lisäoption hinta, 1.10.2020 alkaen: 825 euroa.

Lisäoption varausmaksu on 150 €, joka lisätään perusmatkan varausmaksuun.

Hintaan sisältyy:

 • Opastettu tutustumiskierros Osakassa
 • Kuljetukset Osakassa hotellilta WMG-päättäjäisiin ja takaisin
 • Kuljetus Osakassa hotellilta rautatiasemalle
 • Luotijunaliput Osaka-Hiroshima ja Hiroshima-Fukuoka
 • Majoitus 4 h hotelli-minihuoneistossa Osakassa (1 vrk)
 • Majoitus 2 h huoneissa + aamiainen Hiroshimassa (1 vrk)
 • Majoitus 2 h huoneissa + aamiainen Fukuokassa (1 vrk)
 • Visit Hiroshima -turistipassi (oikeuttaa ilmaiseen lähiliikenteeseen Hiroshimassa)
 • Meno-paluu -kuljetukset Hiroshimassa Miyajiman saarelle
 • Opastettu tutustumiskierros Fukuokassa
 • Kuljetus hotellilta lentokentälle Fukuokassa
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta:

 • 1 h huone Hiroshimassa: + 50 € (1hh saatavuus varmistuu varauspäivän mukaisesti. Mitä aiemmin ilmoittaudut, sitä varmennin 1hh saatavilla).
 • 1 h huone Fukuokassa: + 50 € (1hh saatavuus varmistuu varauspäivän mukaisesti. Mitä aiemmin ilmoittaudut, sitä varmennin 1hh saatavilla).

7. Ilmoittautuminen ja peruutukset

Lisäoption C voi valita sekä matkapaketti A:n että matkapaketti B:n ilmoittautumislomakkeella perusmatkan ilmoittautumisen yhteydessä. Lisäoptiolle C ei voi ilmoittautua erikseen ilman ilmoittautumista perusmatkalle.

Lisäoption C voi peruuttaa (jättämällä matkapaketti A:n tai B:n edelleen voimaan)  26.2.2021 asti 100 euron peruutusmaksulla siinä tapauksessa, että Osakan paluulentoja on ryhmävarauksessa jäljellä. Muussa tapauksessa tulee maksettavaksi paluulennon muuttamisesta Fukuokasta Osakaan aiheutuvat todelliset kulut.

8. Muuta erityistä

World Masters Games päättäjäisiin Osakassa sunnuntaina 30.5.2021 mahtuu 10.000 osallistujaa, joten kysynnän ollessa suuri kaikkien mahtumista paikalle ei voida taata.