Päivityshistoria:

07.08.2020 Lisätty tiedot maastomatkojen majoituksesta sekä mahdollisuudesta vierailla Tottorin hiekkadyyneillä
02.10.2020 Lisätty tarkemmat tiedot Fujin esikisoista 15.-16.5.2021 (Kappale 16. >> )


Matkakuvaus – Matkapaketti A
Tokio & Fuji & Nagoya & Kioto & WMOC 2021 , 13.-30.5.2021

Sisältö

1. Matkan luonne
2. Matkaohjelma
3. Majoitus
4. Valinnaiset lisäohjelmat
5. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta
6. wmoc.fi T-paita
7. Hinta
8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset
9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä
10. Matkustusasiakirjat
11. Vakuutukset
12. Terveysmääräykset
13. Lentomatkatavarat
14. Liikunaesteisten huomiointi
15. Puhelin- ja mobiilidataliikenne Japanissa
16. Fujin esikisat 15.-16.5.2021

1. Matkan luonne

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu valmismatkapaketti suunnistuksen veteraanien MM-kilpailuihin Japanissa 13.-30.5.2021. Veteraanien MM-kilpailuihin voivat osallistua v. 1986 tai aiemmin syntyneet. Kilpailun yhteydessä järjestetään yleisökilpailu, johon voivat osallistua myös v. 1987 tai myöhemmin syntyneet.

Ensimmäisen matkaviikon aikana tutustumme Japanin moniin nähtävyyksiin mm. Tokion, Fujin, Nagoyan ja Kioton alueilla. Osallistumme MM-kisojen esikisoihin (Pre-event) Fuji-vuoren postikorttimaisemissa sekä tutustumme Yatsugataken jylhiin suunnistumaastoihin omatoimi-suunnistusharjoituksen merkeissä. Siirrymme viikon mittaan pikku hiljaa Tokiosta vuokra-autoilla kohti Kobea, josta alkaa varsinainen MM-kisojen osuus perjantaina 21.5.2021.

2. Matkaohjelma

To 13.5. Lähtö

 • Turusta Helsinkiin klo 14.45 Finnairin lennolla AY 224.
 • Helsingistä Tokioon klo 17.45 Finnairin lennolla AY 073.
 • Liityntälennot muualta Suomesta mahdollisia.

Pe 14.5. Saapuminen Tokioon  klo 09.10
Pe 14.5. Tutustumista Tokion alueen nähtävyyksiin
La 15.5. MM-esikisa (Pre-event), harjoitustapahtuma, Fujin alue
La 15.5. Tutustumista Fujin alueen nähtävyyksiin
Su 16.5. MM-esikisa (Pre-event), pitkän matkan kilpailu, Fujin alue
Su 16.5 Tutustumista Fujin alueen nähtävyyksiin
Ma 17.5. Suunnistusharjoitus Yatsugatakessa
Ma 17.5. Tutustumista Yatsugataken alueen nähtävyyksiin
Ma 17.5. Siirtyminen Nagoyaan, tutustumista Nagoyan nähtävyyksiin
Ti 18.5. Siirtyminen Kiotoon, tutustumista Kioton nähtävyyksiin
Ke 19.5. Tutustumista Kioton nähtävyyksiin
To 20.5. Siirtyminen ja majoittuminen Kobeen.
To 20.5. Tutustumista Koben nähtävyyksiin
Pe 21.5. Sprintin mallisuunnistus
La 22.5. Sprintin karsinta
La 22.5. WMOC avajaiset
Su 23.5. Sprintin finaali
Ma 24.5. Välipäivä, siirtyminen maastomatkojen kilpailualueelle
Ti 25.5. Maastomatkojen mallisuunnistus
Ke 26.5. Maastomatkojen karsinta
To 27.5. Keskimatkan finaali
To 27.5. Banketti
Pe 28.5. Pitkän matkan mallisuunnistus
La 29.5. Pitkän matkan finaali
Su 30.5. Lähtö Osakasta (Kansai International Airport) Helsinkiin klo 10.45 Finnairin lennolla AY 078
Su 30.5. Saapuminen

 • Helsinkiin klo 14.40
 • Turkuun klo 16.50

Ensimmäisen matkaviikon ohjelma on alustava ja se voi muuttua mm. sen mukaan, mikäli järjestäjät tarkentavat esikisojen aikatauluja.

<< Alkuun


Aikaa 2. ilmoittautumisportaan umpeutumiseen:

000 päivää 00 tuntia 00 minuuttia 00 sekuntia

Kaikille 31.12.2020 mennessä ilmoittautuneille tekninen wmoc.fi -paita!


3. Majoitus

Haluamme tarjota osallistujillemme laadukkaan matkakokemuksen myös majoituksen osalta. Käyttämämme majoitukset ovat aina vähintään kolmen (***), mutta monesti neljän (****) tähden tasoa. Kobessa pääsemme nauttimaan jopa hulppeasta viiden (*****) tähden tasosta.

1. matkaviikko

Ensimmäisen matkaviikon majoituspaikat vahvistetaan vasta sen jälkeen, kun kilpailujärjestäjät ovat vahvistaneet esikisojen (Pre-Event) ja harjoitusmaastojen tarkat aikataulut ja sijainnit. Tällä tavalla pyrimme varmistamaan, ettei päivittäiset ajomatkat esikisoihin/harjoitusmaastoihin muodostu kohtuuttoman pitkiksi. Kaikki majoitukset ovat vähintään kolmen tähden tasoa ja ensisijaisesti 2 hengen huoneissa. Joissain majoituspaikoissa majoitus voi olla myös 3-4 hengen huoneissa. Ainakin kaupunkimajoituksissa pyritään saamaan huoneet, joissa on ilmastointi ja Wi-Fi. Maakunnissa suurimpien kaupunkien ulkopuolella on hyvä varautua majoitustilojen keskimääräistä alhaisempaan varustetasoon.

2. matkaviikko

Varsinaisen MM-kisaviikon kolme ensimmäistä yötä majoitumme Kobessa, jonka jälkeen vaihdamme majoitusta lähemmäs maastomatkojen kilpailualueita. Viimeisen yön yövymme aivan Osakan keskustassa.

21.-24.5. Hotel Okura, Kobe (4 yötä), *****

Koben satama on Japanin kolmanneksi suurin, joten Kobessa on luontevaa yöpyä meren äärellä. Viiden tähden hotellimme sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Huoneet ovat mukavan tilavia, niiden koko on peräti 37 m2 . Huoneissa on ilmastointi, WiFi-yhteys sekä jääkaappi. Hotellin kuntoklubi, allasosasto ja sauna ovat käytettävissä eri maksusta. Hotellilta on 500 metrin kävelymatka läheiselle Motomachin ostosalueelle. Koben elämyksellinen Chinatown sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä. Hotellin omalla 20-30 minuutin välein kulkevalla sukkulabussilla pääset siirtymään kätevästi lähemmäs kaupungin keskustaa. Myös lähimmät juna/metroasemat ovat lyhyen kävelymatkan päässä.

Hotellin yleisarvosana booking.com:ssa on loistava 8,9 ja henkilökunnan saama arvosana peräti 9,3.

24.-29.5. Toyooka (5 yötä)

Maastomatkojen ajan majoitumme Toyookassa, joka on n. 80.000 asukkaan kaupunki vajaat 150 kilometriä Kobesta pohjoiseen. Kaikissa huoneissa on ilmastointi sekä oma WC/kylpyhuone. Wi-Fi on käytettävissä hotellin aulatiloissa. Hotellissa on ilmainen pyykinpesumahdollisuus, mutta koneita on vain kaksi, joten hotellin ollessa täynnä jonoa voi esiintyä. Alueelta löytyy lisäksi edullinen kolikoilla toimiva itsepalvelupesula. Hotellilta on mukavan kohtuulliset, n. 40 minuutin ajomatkat kisapaikoille. Pitkän matkan finaaliin ajo-aika on n. 1 h 15 min., mutta se tarvitsee ajaa vain yhteen suuntaan, koska jatkamme kisapaikalta lauantai-illaksi suoraan Osakaan.

29.5.-30.5. Takuto Stay Osaka Shinsaibashi, Osaka (1 yö) (***)

Viimeisen yön vietämme aivan Osakan ytimessä. Majoitus tapahtuu 4 hengen hotelli-minihuoneistoissa (40 m2), joissa on myös minikeittiö mikroaaltouunilla, jääkaappi, pyykinpesukone sekä parveke. Neljän hengen huoneistossa on mukavaa kerrata kisaviikon tapahtumia hieman isommalla porukalla. Oma pyykinpesukone helpottaa erityisesti lisäoptiolle C osallistuvia, niin saa pestyä puhtaat vaatteet koko loppureissun ajaksi. Hotelli sijaitsee aivan Osakan kuuluisimman ostoskadun, Shinsaibashi-sujin tuntumassa. Peräti 580 metriä pitkän ostoskadun varrelta on helppo hankkia viime hetken tuliaiset ennen kotisuomeen lähtöä. Hotelli on vasta juuri avattu (1.6.2020), joten se lienee vielä ensi keväänäkin lähes uuden veroisessa kunnossa.

Viimeisen yön majoitukseen ei sisälly aamiasta. Viimeisenä aamuna ennen kotiinlähtöä on hyvä hyödyntää reissun aikana kertyneet omat ruoka-/eväsvarastot, niin ei synny turhaa ruokahävikkiä. Huoneiston varustelutason ansiosta aamupalaa on helppo kokkailla omassa hotellihuoneistossa. Hotellin välittömässä läheisyydessä on myös kahvila, josta saa tarvittaessa aamiaista.

 

<< Alkuun

4. Valinnainen lisäohjelmat

Japani sisältää runsaasti nähtävää. Teemme alkuvuodesta 2021 ilmoittautuneiden keskuudessa kyselyn, jolla selvitämme osallistujien kiinnostuksen eri nähtävyyksiin, ja pyrimme valitsemaan ensimmäisen viikon tarkemmat tutustumiskohteet osallistujien kiinnostuksen mukaan. Kisaviikon aikana pyrimme järjestämään kuljetuksia suosituimpiin kohteisiin siltä osin, kun varsinainen kilpailuaikataulu sen sallii.

Koben merimuseo (Kobe Maritime Museum) sekä Koben ehkä näkyvin maamerkki, reilut 100 metriä korkea Kobe Port Tower -näkötorni, sijaitsevat aivan Koben hotellimme vieressä, joten niihin jokainen voi tutustua helposti haluamallaan aikataululla Kobessa ollessamme. Museon ja näkötornin pääsymaksut sisältyvät matkapakettiimme.

Maastomatkojen majoitus Toyookassa mahdollistaa halukkaiden vierailun Japanin kuuluisilla Tottorin hiekkadyyneillä. Japaninmeren rannalla sijaitsevat Tottorin dyynit ovat Japanin ainoa suuri hiekkadyyni, jonka korkeimmat dyynit kohoavat jopa 40 metrin korkeuteen. Dyynit ovat osa Sanin Kaigan -kansallispuistoa. Dyyneillä vieraillessa voi käydä samalla reissulla Tottorin Sand Museumissa, jossa on näytillä uskomattoman upeita hiekkaveistoksia. Ajoaika hotellilta hiekkadyyneille on 1 h 20 min, mutta yhdistämällä dyyneillä vierailu jonkun päivän kisamatkaan säästyy ajokilometrejä.

 

<< Alkuun

5. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta

Matkapaketti sisältää kuljetukset WMOC-avajaisiin ja kaikkiin maastomatkojen suunnistuksiin, mukaan lukien maastomatkojen mallisuunnistus.

Sprinttikisat käydään Koben kaupunkialueella, jossa järjestäjät suosittelevat liikkumiseen julkisia kulkuvälineitä. Sekä sprintin karsinta- että finaalialueet ovat helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä.

Lopullisesta osallistujamäärästä riippuen, osassa kuljetuksista saatetaan hyödyntää myös järjestäjien tarjoamia kuljetuksia. WMG-osallistumismaksu sisältää Transport Passin, joka oikeuttaa tiettyjen julkisten liikennevälineiden ja järjestäjien erikseen järjestämien kuljetusten käyttöön kisan aikana.

Mukanamme on wmoc.fi -seurateltta, jossa vaatteiden vaihto käy kätevästi myös sadekelin sattuessa. Seurateltta on käytössä ainakin maastomatkojen kilpailuissa. Sprintin osalta tilanne katsotaan tarkemmin paikan päällä, huomioiden järjestäjien ohjeistukset.

<< Alkuun

6. wmoc.fi T-paita

Paketin hintaan sisältyy wmoc.fi:n tekninen Suomi T-paita 31.12.2020 mennessä ilmoittautuneille. Paita on Trimtexin laadukasta RUN-mallia.  Paidassa on selän ja kainaloiden kohdalla hengittävät paneelit. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen suunnistuspaita, sopii se hyvin käytettäväksi myös esimerkiksi sprinttisuunnistuksessa!

Paita on saatavilla sekä miesten että naisten mallina. Itsellesi sopivan koon voit katsoa Trimtexin koko-oppaasta >>  RUN-paita on juoksupaitana hoikkaa mallia. Jos haluat väljemmän paidan, ota yksi koko isompi.

Mikäli haluat ottaa teknisen juoksupaidan sijasta verkkoselkäisen lyhythihaisen ”oikean” suunnistuspaidan, sellainen on mahdollista saada +15 €  lisähintaan. Suunnistuspaita on ulkoasultaan/kuvioinniltaan teknistä juoksupaitaa vastaava.

<< Alkuun

7. Hinta

30.9.2020 saakka:
Matkapaketin hinta Turusta: 3.875 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta Helsingistä: 3.750 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta ilman lentoja: 2.950 €

1.10.2020 alkaen
Matkapaketin hinta Turusta: 3.975 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta Helsingistä: 3.850 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta ilman lentoja: 3.050 €

Liityntälennot muualta Suomesta Helsinkiin arviolta 70-100€ /suunta.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin ryhmälennot Tku/Helsinki – Tokio ja Osaka – Helsinki/Tku
 • Majoitus 2 (-4) h huoneissa ( 16 vrk ) + aamiainen (15 kpl)
 • Kuljetukset Tokiosta Kobeen (sisältää vuokra-autojen polttoaineet 300 €/auto saakka)
 • Fujin MM-esikisojen (Pre-Event) osallistumismaksut, 2 kpl
 • Omatoimi-suunnistusharjoitusmahdollisuus Yatsugatakessa
 • Opastettu tutustumiskierros Kiotossa
 • Kuljetukset maastomatkojen suunnistuksiin
 • wmoc.fi -seurateltan käyttöoikeus maastomatkojen kilpailuissa
 • Koben merimuseon (Kobe Maritime Museum) ja Kobe Port Tower -näkötornin pääsymaksut
 • Suomenkielisen, suunnistavan matkanjohtajan palvelut (*)
 • Ilmoittautumispalvelu WMG ja WMOC -kilpailuihin
 • Suomenkielinen käsiohjelma
 • wmoc.fi Suomi T-paita (31.12.2020 mennessä ilmoittautuneille)
 • Oikeus käyttää wmoc.fi:n matkustajasta ottamia kuvia omaan henkilökohtaiseen, ei kaupalliseen käyttöön

(*) Matkanjohtaja matkustaa ns. pitkän kaavan mukaan, matkapaketti A + lisäoptio C, lähtö- ja paluupaikkana Turku. Matkanjohtajan palveluita ei täten ole käytettävissä kaikilla lentoasemilla, vaan toiminta osalla lentoasemista tapahtuu omatoimiperiaatteella.

Lisämaksusta:

 • Yhden hengen huone, Kobe, lisämaksu + 90 €/vrk = + 270€/3 vrk
 • Yhden hengen huone, maastomatkat, lisämaksu + 10 €/vrk = + 50 €/5 vrk (1h-huoneita riittää 7:lle nopeimmalle)
 • World Master Games osallistumismaksu: 205 € (huoltajat: 120 €),  sisältäen mm: Transport pass ja Participants kit
 • WMOC-osallistumismaksu, sprinttikisat, 26 €
 • WMOC-osallistumismaksu, maastomatkat, 26 €
 • SI-tikun vuokra, normaali: 20 €, SIAC : 25 €
 • Nähtävyyksien pääsymaksut oman mielenkiinnon mukaan
 • Vuokra-autojen polttoaineet 300 €/auto ylittävältä osalta
 • Japanilainen puhelin-/dataliittymä & SIM -kortti, ks. kohta ”15. Puhelin ja dataliikenne Japanissa”
 • Teknisen wmoc.fi -juoksupaidan vaihto verkkoselkäiseen wmoc.fi -suunnistuspaitaan + 15 €

Varausmaksun suuruus on 500 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa myös kilpailijan ilmoittautumisen WMG ja WMOC -kilpailuihin, lisätään kilpailumaksujen summat varausmaksuun.

Ilmoittautuminen 30.9.2020 jälkeen on mahdollista 26.2.2021 saakka (2. ilmoittautumisporras), mikäli paikkoja on jäljellä.

WMG osallistumismaksuun sisältyvä Participants kit pitää sisällään virallisen kisapaidan, repun ja pyyhkeen.

Ennen ilmoittautumista, tarkista oma kokosi oheisesta kokotaulukosta >>

8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset

Matkan ollessa keskimääräistä kalliimpi, noudatetaan maksuissa seuraavaa, wmoc.fi:n yleisistä sopimusehdoista poikkeavaa aikataulua:

 1. erä 500 € (varausmaksu), ilmoittautumisen yhteydessä
 2. erä 1.12.2020 mennessä: 1000 €
 3. erä: 26.2.2021 mennessä: loput

2. ja 3. maksueristä lähetetään erillinen lasku kaksi (2) viikkoa ennen eräpäivää.

Matkapaketin A voi vaihtaa matkapakettiin B 26.2.2021 asti 100 euron muutosmaksulla ( -matkapakettien hintojen erotus) siinä tapauksessa, että matkapaketissa B on vapaita paikkoja jäljellä.

Järjestäjien peruutusehdot WMG & WMOC -osallistumismaksujen palautukselle:

Peruutus 28.2.2021 mennessä: Maksu palautetaan vähennettynä 5% käsittelymaksulla

Peruutus 1.3.2021 alkaen: maksua ei palauteta

Henkilöt, joilla on näkyviä tatuointeja, eivät välttämättä pääse kaikkiin yleisiin tiloihin, kuten ravintoloihin ja hotellien kuntosaleihin/kylpyläosastoille.

<< Alkuun

9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä

Matka toteutuu, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 8 henkilöä 26.2.2021 mennessä.

<< Alkuun

10. Matkustusasiakirjat

Matkustajalla pitää olla mukanaan passi. Erillinen passivalokuva tulee lisäksi lähettää etukäteen jo ilmoittautumisen yhteydessä sähköisessä muodossa. Passivalokuvaa tarvitaan WMG-henkilökorttiin, joka saadaan paikan päällä kilpailuun rekisteröitymisen yhteydessä.

Suomen ja Japanin välisen viisumivapaussopimuksen mukaan Suomen kansalaiset voivat matkustaa lyhytaikaisesti Japaniin ilman viisumia esimerkiksi turistimatkalle tai liikeneuvotteluihin. Oleskelu ei kuitenkaan saa ylittää kolmea kuukautta (90 vrk).

<< Alkuun

11. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

<< Alkuun

12. Terveysmääräykset

THL:n Matkailijan Terveysopas suosittaa kaikille Japaniin matkustaville Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT) sekä MPR -rokotetta.

Japanissa esiintyy flavivirusten heimoon kuuluvan viruksen aiheuttamaa ja Culex-suvun hyttysten levittämää Japanin aivotulehdus -sairautta. THL:n arvion mukaan tavallisella muutaman viikon turistimatkalla Japanin aivotulehdusta vastaan ei tarvita rokotetta.

Mikäli koronapandemia ei toukokuussa 2021 ole vielä kokonaan Japanissa ohi, tulee erityisesti riskiryhmiin kuuluvien harkita, kannattaako matkalle osallistua. 26.6.2020 mennessä eniten koronatapauksissa Japanissa oli todettu Tokion ja Osakan alueilla. Hyogon prefektuurissa, jossa WMOC-kilpailut käydään, ja joka vastaa asukasluvultaan Suomea, on 26.6.2020 mennessä tilastoitu selvästi vähemmän koronatapauksia kuin Suomessa. Ajankohtaista tietoa Japanin koronatilanteesta löytyy covid19japan.com/ -sivustolta >>

 

<< Alkuun

13. Lentomatkatavarat

Matkapakettiin sisältyvillä lennoilla lentolippuun sisältyy käsimatkatavaran lisäksi yksi (1) ruumaan menevä matkatavara.

Ruumaan menevän matkatavaran maksimipaino Finnairin lennoilla on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.

<< Alkuun

14. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.
<< Alkuun

15. Puhelin- ja mobiilidataliikenne Japanissa

Mikäli haluat käyttää puhelinta ja mobiilidataa matkan aikana runsaammin myös hotellien Wi-Fi verkkojen ulkopuolella, saattaa olla edullisempaa hankkia puhelimeen matkan ajaksi japanilainen Prepaid data-/puhelinliittymä, kuin käyttää omaa suomalaista puhelinliittymää. Halukkaat voivat tilata itselleen kauttamme ennakkoon sopivan japanilaisen liittymän/SIM-kortin. Eri vaihtoehdoista ja hinnoista tiedotamme alkuvuodesta 2021. Päätöstä mahdollisesta liittymätilauksesta ei siis tarvitse tehdä vielä ilmoittautumisen yhteydessä.

<< Alkuun

16. Fujin esikisa (Pre-event)

MM-kisaa edeltävällä viikolla la-su 15.-16.5.2021 järjestetään MM-kisojen esikisat (Pre-event) Marubin kansallispuiston maisemissa Fujin alueella. Lauantaina on ohjelmassa harjoitustapahtuma (training event), ratavaihtoehdot 2A/3A/4A/5A ja 2B/3B.  Sunnuntaina on vuorossa pitkän matkan kilpailu ikäsarjoilla, ohjeelliset voittoajat M50-M90: 50 min ja W40-W90: 45 min.

Sunnuntain kilpailu käydään Fuji-vuoren etelärinteillä 700-1000 metrin korkeudessa, samassa maastossa kuin suunnistuksen vuoden 2000 maailmancup. Lauantain tapahtuma-alue on sunnuntain naapurimaastossa hieman alempana 550-700 metrin korkeudessa, joten siitä saa hyvää maastotuntumaa sunnuntain kilpailuun.

Fujin esikisat ja viikonlopun vietto Fujin alueella 800-1000 metrin korkeudella merenpinnasta toimii samalla lyhyenä korkeanpaikan leirinä totuttaen kroppaa ohuempaan ilmanalaan. MM-kisojen maastomatkat käydään 500-900 metrin korkeudella merenpinnasta.

Osallistuminen sekä lauantain 15.5.2021 harjoitustapahtumaan että sunnuntain 16.5.2021 pitkän matkan kilpailuun sisältyvät matkapakettiin A.