Ilmoittautuminen matkalle on päättynyt. Kysy peruutuspaikkoja s-postilla: info@wmoc.fi


Matkakuvaus, WMOC 2023

Sisältö

1. Matkan luonne
2. Matkaohjelma
3. Majoitus
4. Ruokailu- ja ”shoppailumahdollisuudet”
5. Košice-opastuskierrokset
6. Valinnaiset lisäohjelmat
7. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta
8. wmoc.fi T-paita
9. Hinta
10. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä
11. Matkustusasiakirjat
12. Vakuutukset
13. Terveysmääräykset
14. Lentomatkatavarat
15. Liikuntaesteisten huomiointi
16. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset

1. Matkan luonne

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu valmismatkapaketti suunnistuksen veteraanien MM-kilpailuihin (WMOC) Košicessa Slovakiassa 10.-20.8.2023. Veteraanien MM-kilpailuihin voivat osallistua v. 1988 tai aiemmin syntyneet. Kilpailun yhteydessä järjestetään yleisökilpailu, johon voivat osallistua myös v. 1989 tai myöhemmin syntyneet.

2. Matkaohjelma

Matkustamme Košiceen Puolan Krakovan kautta. Lähdemme matkaan Suomesta  torstai-illalla 10.8.2023. To-pe välisen yön yövymme Krakovassa ennen siirtymistä Kosiceen perjantaina 11.8.2023.

Myös paluu tapahtuu Puolan Krakovan kautta, jossa yövymme viimeisen la-su yön. Paluulento Suomeen lähtee vasta sunnuntai-illalla, joten Krakovan nähtävyyksiin meillä on runsaasti aikaa tutustua sekä lauantaina 19.8. että sunnuntaina 20.8.

To 10.8. Lähtö

 • Turusta Helsinkiin klo xx.xx (tarkentuu myöhemmin)
 • Helsingistä Krakovaan Finnairin lennolla  AY 1163 klo 17:10

To 10.8. Saapuminen Krakovaan klo 18:10
Pe 11.8. Siirtyminen Krakovasta Košiceen
Pe 11.8. Sprintin mallisuunnistus
La 12.8. Sprintin karsinta
La 12.8. Avajaiset
Su 13.8. Sprintin finaali
Su 13.8. Sprintin palkintojenjako
Ma 14.8. Maastomatkojen karsinnan ja keskimatkan mallisuunnistus
Ti 15.8. Maastomatkojen karsinta
Ke 16.8. Keskimatkan finaali
Ke 16.8. Keskimatkan palkintojenjako
To 17.8. Pitkän matkan mallisuunnistus
To 17.8. Tutustuminen Jasovskán tippukiviluoliin (lisämaksullinen)
Pe 18.8. Pitkän matkan finaali, palkintojenjako ja päättäjäiset
La 19.8. Siirtyminen Puolan Krakovaan
La 19.8. Tutustuminen Wieliczkan suolakaivoksiin (lisämaksullinen)
Su 20.8. Tutustumista Krakovan nähtävyyksiin (tarkentuu myöhemmin).
Su 20.8. Lähtö Krakovan lentoasemalta Helsinkiin Finnairin lennolla AY 1164 klo 18:55
Su 20.8. Saapuminen

 • Helsingin lentoasemalle klo 21:50
 • Turkuun klo xx:xx (tarkentuu myöhemmin)

<< Alkuun


Kaikille 31.3.2023 mennessä ilmoittautuneille tekninen wmoc.fi -paita!


Kaksi maata yhdellä reissulla:

3. Majoitus

Majoitus Košicessa (8 yötä)

Boutique Penzion Slovakia & Slovakia Residence (***)

Hotellin valinnassa olemme painottaneet sekä hyvää sijaintia että hotellin saamia hyviä asiakasarvosteluja. Boutique Penzion Slovakia & Slovakia Residence on pienehkö ja idyllinen hotelli, aivan vanhan kaupungin ytimessä, pääkävelykatu Hlavnan tuntumassa.  Käyttäjät ovat arvioineet hotellin sijainniltaan yhdeksi Košicen parhaista (sijaintiarvosana 9,7/10). Kaikki vanhan kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä hotelliltamme. Hotellin yleisarvosana booking.com:ssa on erinomainen 9,3. Tripadvisor.com -palvelu arvioi hotellimme olevan Košicen 10 parhaan hotellin joukossa.

Huoneet ovat keskikokoisia 2 hengen huoneita, n. 25 m2. Kaikissa huoneissa on mm. ilmastointi, ilmainen Wi-Fi, taulutelevisio, tallelokero sekä jääkaappi.

Hotellin yhteydessä on ruokaravintola, josta hotellin asiakkaat saavat 10% alennuksen.

Hotellissa on ainoastaan kahden hengen huoneita.

Päivitys 10.5.2023: 2 h huoneeseen voidaan majoittaa myös vain yksi henkilö lisämaksusta.

 

<< Alkuun

Majoitus Krakovassa, menomatka (1 yö):

Hotel J&J Sport Center (***)

Hotellimme sijaitsee Krakovan keskustan ulkopuolella, josta pääsemme jatkamaan perjantai-aamulla matkaa sujuvasti kohti Kosicea ilman, että tarvitsee jonotella Krakovan aamuruuhkissa. Hotellista löytyy mm. kuntosali, uima-allas sekä sauna, joiden käyttö sisältyy huoneen hintaan. Hotellissa on myös oma ruoka-ravintola.  Hotellin yleisarvosana booking.com:ssa on erinomainen 8,9.

 

Majoitus Krakovassa, paluumatka (1 yö):

Amber Boutique Hotels – Amber Design (****)

Hotellimme sijaitsee Krakovan vanhan kaupungin laidalla, josta on lyhyet kävelymatkat vanhan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Hotellin yleisarvosana booking.com:ssa on loistava 8,7.

 

<< Alkuun

4. Monipuoliset ruokailu- ja “shoppailumahdollisuudet”

Kosicen vanhakaupunki on täynnä toinen toistaan viihtyisimpiä ravintoloita. Eri vaihtoehtoja ruokapaikoiksi riittää varmasti koko viikoksi. Vanhan kaupungin etelälaidalla sijaitsee Kosicen moderni ostoskeskus Aupark, josta löytyy yli 140 eri liikettä kolmessa kerroksessa. Auparkiin on hotelliltamme n. 500 metrin kävelymatka. Pelkästään ruoka-ostoksille ei hotellilta tarvitse kävellä Auparkkiin saakka, pienempiä elintarvikekauppoja löytyy toki lähempääkin.

<< Alkuun

5. Košice-opastuskierros

Matkapakettiin sisältyy yksi 1 – 2 tunnin mittainen, jalkaisin tehtävä Košice-opastuskierros.

Kierroksella meillä on oppaana paikallinen opas, joka osaa elävästi kertoa meille myös Košicen historiasta. Opastuskielenä on englanti.

Košicen kaupunki on perustettu 1200-luvulla ja se on ollut keskiajalla merkittävä itäisen Euroopan markkinapaikka ja silloisen Unkarin valtakunnan toiseksi tärkein kaupunki.  Kaupunki on 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla kuulunut vaihdellen sekä Tsekkoslovakian että Unkarin valtioille. Viimeisen kerran kaupunki palautettiin silloiselle Tsekkoslovakialle vuonna 1944.

 

<< Alkuun

[Kuva: visitkosice.org]
[Kuva: visitkosice.org]

6. Valinnaiset maksulliset lisäohjelmat

To 17.8 Jasovská Cave -tippukiviluolakävely

Slovakia on kuuluisa monista luolistaan. Niitä on Slovakissa yli 7.000 kappaletta, pisimmän ollessa yli 41 kilometriä pitkä. Jasovská Cave on yksi tunnetuimmista Kosicea lähellä olevan Karst -luonnonpuiston tippukiviluolista. Torstaina 17.8. pitkänmatkan mallisuunnistuskäynnin yhteydessä on mahdollista vierailla myös Jasovská  -luolassa, joka on tunnettu mm. runsaasta lepakko-populaatiostaan. Luolakävelyn pituus on 750 metriä ja se kestää n. 45 minuuttia. Luolakävelyn hinta on 20 euroa, sisältäen kuljetuksen, sisäänpääsymaksun, opastetun luolakierroksen, valokuvausluvan ilman jalustaa sekä lyhyen suomenkielisen kirjallisen koosteen luolakävelyn tärkeimmistä nähtävyyksistä.

La 19.8. Wieliczkan suolakaivokset

Wieliczkan suolakaivos on Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva puolalainen suolakaivos 15 kilometrin päässä Krakovasta. Kaivos on yksi maailman vanhimmista, ja se tuotti suolaa yhtäjaksoisesti 700 vuotta 1300-luvulta aina vuoteen 2007 asti. Kaivoksessa käy vuosittain yli miljoonaa vierailijaa. Pääsymaksu sisältää englanninkielisen opastuksen sekä pääsyn Cracow Saltworks -museoon ja Graduation Toweriin. Jos joku ei ole kiinnostunut suolakaivoksista, ajan voi halutessaan käyttää vaihtoehtoisesti myös omatoimiseen Krakovaan tutustumiseen.

<< Alkuun

7. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta

Sprintin mallisuunnistus, sprintin karsinta ja oletettavasti myös avajaiset tapahtuvat Kosicen kaupunkialueella, johon siirrymme joko kävellen tai hyödyntäen tarvittaessa julkisia kulkuvälineitä (sisältyvät hintaan).

Hotellimme sijaitsee sprintin finaalimaaston alueella, joten siirtyminen sprintin finaaliin sujuu helposti kävellen.

Maastomatkojen kuljetukset hoidamme ensisijaisesti joko omilla vuokrapikkubusseilla tai omalla tilausajokuljetuksella. Lopullisesta osallistujamäärästä riippuen osassa kuljetuksista saatetaan hyödyntää myös julkisia liikennevälineitä ja/tai järjestäjien tarjoamia kuljetuksia.

Mukanamme on wmoc.fi -seurateltta, jossa vaatteiden vaihto käy kätevästi myös sadekelin sattuessa. Seurateltta on käytössä ainakin maastomatkojen kilpailuissa. Sprintin osalta tilanne katsotaan tarkemmin paikan päällä, huomioiden järjestäjien ohjeistukset.

<< Alkuun

8. wmoc.fi T-paita

Paketin hintaan sisältyy wmoc.fi:n tekninen Suomi T-paita 31.3.2023 mennessä ilmoittautuneille. Paita on Trimtexin laadukasta RUN-mallia.  Paidassa on selän ja kainaloiden kohdalla hengittävät paneelit. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen suunnistuspaita, sopii se hyvin käytettäväksi myös esimerkiksi sprinttisuunnistuksessa!

Paita on saatavilla sekä miesten että naisten mallina. Itsellesi sopivan koon voit katsoa Trimtexin koko-oppaasta >>  RUN-paita on juoksupaitana hoikkaa mallia. Jos haluat väljemmän paidan, ota yksi koko isompi.

Mikäli haluat ottaa teknisen juoksupaidan sijasta verkkoselkäisen lyhythihaisen “oikean” suunnistuspaidan, sellainen on mahdollista saada +15 €  lisähintaan. Suunnistuspaita on ulkoasultaan/kuvioinniltaan teknistä juoksupaitaa vastaava.

<< Alkuun

9. Hinta

Matkan hinta riippuu ilmoittautumisajankohdasta ja lähtöpaikasta. Hinnat/hlö

Matkapaketin hinta 31.10.2022 saakka

Helsingistä: 1.255 €
Turusta: 1.425 € (*)
Matkapaketti ilman lentoja: 965 €

Matkapaketin hinta 1.11.2022 alkaen
Helsingistä: 1.305 €
Turusta: 1.475 € (*)
Matkapaketti ilman lentoja: 1.015 €

(*) Muiden kuin Helsingin lähtöjen hinnat voimassa toistaiseksi. Liityntälennoille ei ole varattu valmiita ryhmäpaikkoja, vaan liityntälennot varataan sitä mukaa, kuin lähtijöitä löytyy. Matkapakettien hinnat saattavat nousta syksyn mittaan, mikäli liityntälentojen hinnat kallistuvat. Jos tulet muualta kuin Helsingistä, ilmoittautumalla mahdollisimman aikaisin varmistat edullisimman hinnan. wmoc.fi pidättää oikeuden olla myymättä muita kuin Helsinki-paketteja, mikäli liityntälentoja ei ole enää saatavilla.

(*) Päivitys 5.4.2023: Finnair on ilmoittanut lopettavansa Turun lennot 1.5.2023 alkaen. Turku-Helsinki ja Helsinki-Turku liityntäkuljetukset hoidetaan omalla tilausajokuljetuksella.

Päivitys 22.12.2022: Kaikkien pakettien hintoihin lisätään Kosicen kaupunkiveron korotuksesta johtuva 8 €/hlö lisämaksu.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin lennot Helsinki – Krakova ja Krakova – Helsinki
 • Majoitus 2 h huoneissa + aamiainen (10 yötä)
 • Kuljetus Krakovasta Košiceen ja takaisin Krakovaan
 • Kuljetukset maastomatkojen suunnistuksiin, ml. mallisuunnistukset
 • Hotellien ja maastomatkojen parkkimaksut
 • Vuokra-autojen polttoaineet/tietullimaksut/muut parkkimaksut yhteensä 150 €/auto saakka
 • Košicen paikallisliikenteen 7 vrk turistilippu
 • Kosice-opaskierros
 • Suomenkielisen, suunnistavan matkanjohtajan palvelut
 • Ilmoittautumispalvelu WMOC -kilpailuihin
 • Suomenkielinen käsiohjelma
 • wmoc.fi Suomi T-paita 31.3.2023 mennessä ilmoittautuneille

Lisämaksusta:

 • Majoitus yksin 2 h huoneessa, Košice,  lisämaksu + 52 €/hlö/vrk = + 416 €/hlö/8 vrk. Huom! Jonotuslista, saatavuus varmistuu myöhemmin.
 • Yhden hengen huone, Krakova. Hinta avoin, arvio max. 60 €/yö
 • Kilpailun osallistumismaksu
  • 14.1.2023 mennessä 145 €
  • 9.5.2023 mennessä 165 €
  • 26.5.2023 mennessä 195 €
 • SI-tikun vuokra, 15 €.
 • Vuokra-autojen polttoaineet/tietullimaksut/muut parkkimaksut 150 €/auto ylittävältä osalta
 • Tutustuminen Wieliczkan suolakaivoksiin, 35 € (alle 18 v. ja yli 65 v. 30 €)
 • Jasovská Cave -tippukiviluolakävely, 20 €
 • Teknisen wmoc.fi -juoksupaidan vaihto verkkoselkäiseen wmoc.fi -suunnistuspaitaan + 15 €

Varausmaksun suuruus on 275 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa myös kilpailijan ilmoittautumisen kilpailuun, lisätään kilpailumaksun summa ja mahdollinen SI-tikun vuokra varausmaksuun.

Kilpailumaksun alennus: henkilöille jotka olivat ilmoittautuneet vuoden 2020 Slovakian WMOC-kisoihin ja maksaneet kilpailun osallistumismaksun, hyvittävät järjestäjät 30 € kilpailumaksusta. Ilmoittautumisvaiheessa kaikilta peritään täysi kilpailumaksu. Alennus hyvitetään matkan varsinaisen laskutuksen yhteydessä, kun wmoc.fi on saanut varmistettua kilpailijan oikeuden alennukseen kilpailujärjestäjiltä.

Kanta-asiakasalennus: henkilöille, jotka ovat osallistuneet aiemmin sellaisille wmoc.fi:n matkoille, jotka ovat sisältäneet wmoc.fi -paidan ja jotka eivät halua uutta wmoc.fi -paitaa, myönnetään matkan hinnasta 20 € alennus.

<< Alkuun

10. Matkustajien vähimmäis- ja enimmäismäärä.

Matka toteutuu ilmoitetuilla hinnoilla, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 10 henkilöä 26.5.2023 mennessä. Paikkoja on alustavasti varattu 18 kpl ja hinnat ovat voimassa 18:lle ensimmäiselle ilmoittautujalle. Mikäli osallistujahalukkaita on enemmän kuin 18, pyrimme tarvittaessa hankkimaan lisäpaikkoja, mutta matkapaketin hinta saattaa olla korkeampi, riippuen hotellien ja lentojen kulloisestakin varaustilanteesta.

<< Alkuun

11. Matkustusasiakirjat

Slovakia on EU:n jäsenmaa ja kuuluu Schengen-alueeseen, joten matkustettaessa Suomesta Slovakiaan rajatarkastuksia ei normaalitilanteessa ole.

Matkustajalla pitää kuitenkin olla mukanaan passi tai virallinen henkilökortti, jolla tarvittaessa pystyy todistamaan henkilöllisyytensä. Esimerkiksi ajokortti tai pankkikortti eivät kelpaa matkustusasiakirjaksi eivätkä henkilöllisyystodistukseksi.

Suosittelemme ottamaan mukaan Kelan myöntämän EU:n sairausvakuutuskortin.

Suomalaiset eivät tarvitse Slovakian matkalle erillistä viisumia.

<< Alkuun

12. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

<< Alkuun

13. Terveysmääräykset

THL:n Matkailijan Terveysopas suosittaa kaikille Slovakiaan matkustaville Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT) sekä MPR -rokotetta.

Riskinarvion perusteella harkittavaksi rokotesuojaksi mainitaan lisäksi hepatiitti A,  puutiaisaivotulehdus sekä kausi-influenssa.  Slovakia kuuluu puutiaisaivotulehduksen suhteen korkean riskin maihin. Vuonna 2019 Slovakiassa raportoitiin 161 vahvistettua puutiaisaivotulehdustartuntaa  (Suomessa 69 kpl) . Lähde: European Centre for Disease Prevention and Control; Tick-borne encephalitis – Annual Epidemiological Report for 2019 .

Puutiaisaivotulehdusta vastaan on olemassa suojaava rokote.

Koronavirustaudin (COVID-19) osalta tulee seurata ajankohtaisia viranomaistiedotteita ja suosituksia, koska tilanteet saattavat, mm. mahdollisten uusien varianttien johdosta, vaihtua nopeastikin. Voimassa olevista suosituksista tiedotetaan osallistujille sähköpostilla lähempänä matkan alkua.

Lisätietoja matkailijan rokotteista löytyy THL:n Matkailijan Terveysoppaasta

<< Alkuun

14. Lentomatkatavarat

Matkapakettiin sisältyvillä lennoilla lentolippuun sisältyy käsimatkatavaran lisäksi yksi (1) ruumaan menevä matkatavara.

Ruumaan menevän matkatavaran maksimipaino Finnairin lennoilla on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.

<< Alkuun

15. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.

16. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset

Järjestäjien peruutusehdot WMOC -kilpailumaksujen palautukselle:

 • Peruutus 10.5.2023 mennessä: Maksu palautetaan vähennettynä pienellä käsittelymaksulla
 • Peruutus 11.5.-30.6.2023 : Palautus 50% vähennettynä pienellä käsittelymaksulla
 • Peruutus 1.7.2023 alkaen: ei palautusta