Ilmoittautuminen Unkarin matkalle on päättynyt. Kesän 2022 suunnistusmatkojen ilmoittautuminen alkaa heinä-elokuussa 2021.

1.6.2021 Lentoaikataulumuutoksista johtuen yksi ylimääräinen yö 14.-15.8. Budapestissa. Kaikkiin hintoihin lisätään + 60 €

Matkakuvaus – WMOC 2021 Unkari

Sisältö

1. Matkan luonne
2. Matkaohjelma
3. Majoitus
4. Valinnaiset lisäohjelmat
5. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta
6. wmoc.fi T-paita
7. Hinta
8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset
9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä
10. Matkustusasiakirjat
11. Vakuutukset
12. Terveysmääräykset
13. Lentomatkatavarat
14. Liikuntaesteisten huomiointi

1. Matkan luonne

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu valmismatkapaketti suunnistuksen veteraanien MM-kilpailuihin Unkarissa 5.-14.8.2021. Veteraanien MM-kilpailuihin voivat osallistua v. 1986 tai aiemmin syntyneet.

Kilpailun yhteydessä järjestetään yleisökilpailu, johon voivat osallistua myös v. 1987 tai myöhemmin syntyneet. Junioreille ikäsarjat M10/W10 -sarjoista alkaen.

2. Matkaohjelma

Lentoaikataulut muuttuneet 8.7.2021

To 5.8. Helsingistä Budapestiin klo 17.10

 • Turusta tulijoille tilausajokuljetus Tku-Hki

To 5.8. Saapuminen Budapestiin klo 18.35
Pe 6.8. ”Korkean paikan pikaleiri”, lyhyt 2-3 tunnin kävelyretki Kékestetőn alueella ja Unkarin korkeimman vuoren Kékesin (1.014 m) valloitus. Vaihtoehtoisesti voi viettää omatoimipäivän Budapestissa.
Pe 6.8. Sprintin mallisuunnistus
La 7.8. Sprintin karsinta
La 7.8. Siirtyminen Székesfehérváriin
Su 8.8. Sprintin finaali
Ma 9.8. Välipäivä, maastomatkojen mallisuunnistus. Päiväretki osallistujien toiveiden mukaan, esim. käynti Balatonjärvellä.
Ti 10.8. Maastomatkojen karsinta
Ke 11.8. Keskimatkan finaali
To 12.8. Pitkän matkan mallisuunnistus. Päiväretki osallistujien toiveiden mukaan, esim. käynti Balaton-felvidéki -kansallispuistossa.
Pe 13.8. Pitkän matkan finaali, päättäjäiset
Pe 13.8. Siirtyminen takaisin Budapestiin
Pe 13.8. Matkan yhteinen päätösillallinen (omakustanteinen)
La 14.8. Opastettu Budapest -kierros, kesto 2-3 h
Su 15.8. Lähtö Budapestista Helsinkiin klo 11.40
Su 15.8. Paluu

 • Helsinkiin klo 15.00
 • Turkuun palaaville tilausajokuljetus

Matkaohjelma on alustava ja saattaa muuttua mm. sen mukaan, mikäli kilpailujärjestäjät tarkentavat kilpailuohjelmaa ja aikatauluja.

<< Alkuun

Kaikille 30.4.2021 mennessä ilmoittautuneille tekninen wmoc.fi -paita!


3. Majoitus

Haluamme tarjota osallistujillemme laadukkaan matkakokemuksen myös majoituksen osalta. Tällä matkalla kaikki käyttämämme majoitukset ovat neljän (****) tähden tasoa. Kaikissa hotelleissamme on mm. ilmastointi ja WiFi-yhteys.

Kaksi ensimmäistä yötä majoitumme Budapestissa, jotta ehdimme ensin tutustua Unkarin pääkaupunkiin, ennen siirtymistä Székesfehérváriin lähemmäs sprintin finaalin ja maastomatkojen kilpailualueita.  Vuonna 932 perustettu Székesfehérvár oli keskiajalla Unkarin tärkein kaupunki, jossa on kruunattu mm.  37 Unkarin kuningasta. Viimeiseksi yöksi palaamme Budapestiin, jolloin jää vielä perjantai-ilta ja lauantai-päivä aikaa jatkaa Budapestiin tutustumista.

5.-7.8. Radisson Blu Béke Hotel, Budapest (2 yötä) (****)

Historiallinen, vuonna 1913 rakennettu hotellimme sijaitsee Budapestin keskustan tuntumassa. Hotellissa on oma ruokaravintola ja kahvila. Tonavan rantaan on mukavan sopiva 15 minuutin kävelymatka (1,2 km) . Budapestin kuuluisista nähtävyyksistä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Andrássy Street on vain muutaman korttelin päässä.

Hotellin yleisarvosana booking.com:ssa on hyvä 8,2 ja sijaintiarvosana 8,8.

7.-13.8. Hotel Magyar Király, Székesfehérvár (6 yötä) (****)

Neljän tähden hotellimme on kaupungin parhaimmistoa ja sijaitsee Székesfehérvárin historiallisessa keskustassa sprintin finaalin kilpailualueella.  Hotellilla on ikää kunnioitettavat 200 vuotta. Hotellissa on myös kuntosali ja pelihuone (mm. darts, biljardi). Hotellin sauna on käytettävissä erikseen sovittavissa. Hotellista on ostettavissa lippuja 600 m. päässä sijaitsevaan kylpylään, jossa on tarjolla mm. uima-allas sekä höyry- ja suolakylpyjä. Maastomatkojen kisoihin hotellilta on lyhyt, 20-30 minuutin ajomatka. Vaatteiden pyykkäys hoituu kätevästi 10 minuutin (750 m. ) kävelymatkan päässä sijaitsevassa kohtuuhintaisessa (4-5 € / 11 kg) itsepalvelupesulassa. Pyykkäyspalvelun voi antaa myös hotellin hoidettavaksi, mikäli haluaa maksaa hyvästä palvelusta.

Booking.com:ssa hotellin yleisarvosana on  8,7 ja sijaintiarvosana peräti 9,5 .

13.-14.8. Hotel Castle Garden, Budapest (1 yö) (****)

Tonavan itäpuolen kaupungista tultua jo osittain tutuksi kahtena ensimmäisenä matkapäivänä, matkan viimeisen yön yövymme kaupungin Tonavan länsipuoleisessa osassa Budapestin historiallisessa vanhassa kaupungissa. Hotellin lähellä sijaitsee Unkarin kuninkaiden massiivinen historiallinen palatsi, jossa ehdottomasti kannattaa käydä tutustumassa.  Unkarin kuuluisista kirkoista hotellin lähellä sijaitsevat mm. tradition mukaan jo vuonna 1015 alkunsa saanut Matthias Church sekä yksi Budapestin suosituimmista nähtävyyksistä, Fisherman’s Bastion, jonka näköalatasanteilta avautuu komea näkymä yli Budapestin. Tonavan rantaan hotellilta on 15 minuutin (1 km) kävelymatka. Nopeimmille ilmoittautujille hotellissa on tarjolla isompia huoneita omalla terassilla.

Hotellin yleisarvosana booking.com:ssa on erinomainen 8,8 ja sijaintiarvosana peräti 9,3.

4. Oheisohjelmat

Perjantaina 6.8. opastettuna ohjelmana järjestetään lyhyt ”korkean paikan pikaleiri” -vierailu Kékestetőn alueelle.  Kékestetőn alue on Unkarin kolmanneksi suosituin nähtävyys Budapestin ja Balaton-järven jälkeen. Lyhyen 2-3 tunnin patikointiretken aikana valloitamme Unkarin korkeimman vuoren Kékesin (1.014 m). Tämän ohjelman voi vaihtoehtoisesti korvata omatoimipäivällä Budapestissa, mikäli haluaa mieluummin säästellä voimia varsinaisiin kisakoitoksiin.

Maanantaina 9.8 . on mahdollisuus maastomatkojen mallisuunnistuksen lisäksi tehdä päiväretki osallistujien toiveiden mukaisesti. Voidaan vierailla esim. Keski-Euroopan suurimmalla järvellä, Balatonilla.  Balatonilla on myös uintimahdollisuus, veden keskilämpötila kesällä on 25 astetta.

Torstaina 12.8. on pitkän matkan mallisuunnistuksen lisäksi mahdollisuus osallistua päiväretkelle vuonna 1997 perustettuun Balaton-felvidéki-kansallispuistoon. Osa kansallispuiston nähtävyyksistä on lisämaksullisia.

<< Alkuun

5. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta

Matkapaketti sisältää kuljetukset WMOC-avajaisiin ja kaikkiin suunnistuksiin, mukaan lukien maastomatkojen mallisuunnistus.

Sprintin finaaliin pääsemme kätevästi kävellen suoraan hotelliltamme, se sijaitsee kilpailualueella.

Mukanamme on wmoc.fi -seurateltta, jossa vaatteiden vaihto käy kätevästi myös sadekelin sattuessa. Seurateltta on käytössä ainakin maastomatkojen kilpailuissa. Sprintin osalta tilanne katsotaan tarkemmin paikan päällä, huomioiden järjestäjien ohjeistukset.

<< Alkuun

6. wmoc.fi T-paita

Paketin hintaan sisältyy wmoc.fi:n tekninen Suomi T-paita 30.4.2021 mennessä ilmoittautuneille. Paita on Trimtexin laadukasta RUN-mallia.  Paidassa on selän ja kainaloiden kohdalla hengittävät paneelit. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen suunnistuspaita, sopii se hyvin käytettäväksi myös esimerkiksi sprinttisuunnistuksessa!

Paita on saatavilla sekä miesten että naisten mallina. Itsellesi sopivan koon voit katsoa Trimtexin koko-oppaasta >>  RUN-paita on juoksupaitana hoikkaa mallia. Jos haluat väljemmän paidan, ota yksi koko isompi.

Mikäli haluat ottaa teknisen juoksupaidan sijasta verkkoselkäisen lyhythihaisen ”oikean” suunnistuspaidan, sellainen on mahdollista saada +15 €  lisähintaan. Suunnistuspaita on ulkoasultaan/kuvioinniltaan teknistä juoksupaitaa vastaava.

<< Alkuun

7. Hinta

1.6.2021 Lentoaikataulumuutoksista johtuen yksi ylimääräinen yö 14.-15.8. Budapestissa. Kaikkiin hintoihin lisätään + 60 €

31.1.2021 saakka:
Matkapaketin hinta Turusta: 1.310 € (sis.lennot) (*)
Matkapaketin hinta Helsingistä: 1.190 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta ilman lentoja: 1.060 €

1.2.- 30.4.2021
Matkapaketin hinta Turusta: 1.360 € (sis.lennot) (*)
Matkapaketin hinta Helsingistä: 1.240 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta ilman lentoja: 1.110 €

Liityntälennot muualta Suomesta Helsinkiin arviolta 60-90€ /suunta.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin ryhmälennot Tku/Helsinki – Budapest – Helsinki/Tku (*)
 • Majoitus 2 (-3) h huoneissa + aamiainen (9 vrk) (**)
 • Kuljetus Budapestin lentokentältä hotellille ja hotellilta lentokentälle (vain pakettiin kuuluvilla ryhmälennoilla)
 • Kuljetukset suunnistuksiin ja matkaohjelman mukaisiin ohjelmiin  (sisältää vuokra-autojen polttoaineet 100 €/auto saakka)
 • wmoc.fi -seurateltan käyttöoikeus maastomatkojen kilpailuissa
 • Opastettu kierros Budapestissa
 • Suomenkielisen, suunnistavan matkanjohtajan palvelut
 • Ilmoittautumispalvelu  WMOC -kilpailuun
 • Suomenkielinen käsiohjelma
 • wmoc.fi Suomi T-paita (30.4.2021 mennessä ilmoittautuneille)

Lisämaksusta:

 • Yhden hengen huone, Radisson Blu, Budabest,  + 63 €/vrk = + 126€/2 vrk
 • Yhden hengen huone, Magyar Király, Székesfehérvár,  + 45 €/vrk = + 270 €/6 vrk
 • Yhden hengen huone, Castle Garden, Budabest,  + 57 €/vrk
 • Sviitti, 40 m2, Magyar Király, Székesfehérvár, + 30 €/vrk/hlö = + 180 €/6 vrk/hlö (***)
 • Suurempi huone, 30 m2, omalla terassilla Castle Garden, Budabest,  + 20 €/vrk/hlö (***)
 • WMOC-osallistumismaksu,  190 € (2.6.2021 alkaen),
 • SI-tikun vuokra, normaali: 5 €, SIAC : 15 €
 • Nähtävyyksien pääsymaksut oman mielenkiinnon mukaan
 • Vuokra-autojen polttoaineet 100 €/auto ylittävältä osalta
 • Teknisen wmoc.fi -juoksupaidan vaihto verkkoselkäiseen wmoc.fi -suunnistuspaitaan + 15 €

(*) Paluu Helsingistä Turkuun mahdollisesti tilausajokuljetuksella, mikäli lauantaina loppuillasta ei ole saatavilla Hki-Tku -lentoja.

(**) Majoitus ensisijaisesti 2 h huoneissa. Mikäli matka tulee täyteen ja 2 hengen huoneet loppuvat, voidaan viimeiseksi ilmoittautuneet majoittaa 3 hengen huoneisiin.

(***) Sviiteissä/isommissa huoneissa saattaa olla parivuode. Voidaksesi varata sviitin/isomman huoneen sinulla tulee olla matkakumppani, joka on halukas jakamaan sviitin/isomman huoneen kanssasi.

Varausmaksun suuruus on 275 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa kilpailijan ilmoittautumisen kilpailuun, katetaan kilpailun osallistumismaksu varausmaksusta.

8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin ja erityisrajoitukset

Korona-pandemian ollessa vielä päällä elokuussa 2021, saattaa pääsy joihinkin turistikohteisiin olla rajoitettua ja aiheuttaa muutoksia alustavaan matkaohjelmaan.

Kilpailujärjestäjien peruutusehdot kilpailumaksun palautuksen osalta:

 • Peruutus 31.5.2021 mennessä: palautus 70%
 • Peruutus 11.7.2021 mennessä: palautus 50 %
 • Peruutus 13.7.2021 alkaen: maksua ei palauteta
 • Mikäli kilpailut perutaan koronatilanteen, vähäisen ilmoittautujamäärän tai jonkun muun syyn takia, palautetaan kilpailun osallistumismaksu vähennettynä 30 euron käsittelymaksulla.

<< Alkuun

9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä

Matka toteutuu, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 8 henkilöä 21.3.2021 mennessä.

<< Alkuun

10. Matkustusasiakirjat

Matkustajalla pitää olla mukanaan passi tai kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Suosittelemme eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista ja mukaan ottamista. Kortin ja henkilöllisyystodistuksen esittämällä saat sairaanhoidon Unkarissa samaan hintaan ja saman käytännön mukaisesti kuin paikalliset henkilöt.

<< Alkuun

11. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

<< Alkuun

12. Terveysmääräykset

THL:n Matkailijan Terveysopas suosittaa kaikille Unkariin matkustaville Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT) sekä MPR -rokotetta.

Riskinarvion perusteella harkittava rokotesuojaksi mainitaan Hepatiitti A, puutiaisaivotulehdus (kohtalainen riski lähinnä lännessä) sekä kausi-influenssa.

Kilpailujärjestäjien ilmoituksen mukaan maastomatkojen kisa-alueella esiintyy punkkeja, jotka saattavat levittää puutiaisaivotulehdusta ja borrelioosia. Puutiaisaivotulehdukselle antaa suojan TBE-rokote.

Mikäli koronapandemia ei elokuussa  2021 ole vielä kokonaan Unkarissa ohi, tulee erityisesti riskiryhmiin kuuluvien harkita, kannattaako matkalle osallistua.

 

<< Alkuun

13. Lentomatkatavarat

Matkapakettiin sisältyvillä lennoilla lentolippuun sisältyy käsimatkatavaran lisäksi yksi (1) ruumaan menevä matkatavara.

Ruumaan menevän matkatavaran maksimipaino Finnairin lennoilla on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.

<< Alkuun

14. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.
<< Alkuun