Matkakuvaus, WMOC 2020

Sisältö

1. Matkan luonne
2. Matkaohjelma
3. Majoitus
4. Ruokailu- ja ”shoppailumahdollisuudet”
5. Košice-opastuskierrokset
6. Valinnaiset lisäohjelmat: Jasovská Cave -tippukiviluolakävely
7. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin
8. wmoc.fi T-paita
9. Hinta
10. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä
11. Matkustusasiakirjat
12. Vakuutukset
13. Terveysmääräykset
14. Lentomatkatavarat
15. Liikunaesteisten huomiointi

1. Matkan luonne

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu valmismatkapaketti suunnistuksen veteraanien MM-kilpailuihin Košicessa Slovakiassa 7.-14.8.2020. Veteraanien MM-kilpailuihin voivat osallistua v. 1985 tai aiemmin syntyneet.

2. Matkaohjelma

Lähdemme matkaan Suomesta torstai-illalla 6.8.2020. Matkustamme Košiceen Puolan Krakovan kautta, jossa yövymme to-pe välisen yön. Halutessasi voit lähteä matkaan jo torstai-aamulla 6.8.2020 ja viettää koko torstaipäivän Krakovassa valitsemalla ”Päivä Krakovassa” -lisäoption.

Paluumatkalla vierailemme Unkarin Budapestissa, josssa vietämme perjantai-illan 14.8.2020, yövymme pe-la -välisen yön ja josta lennämme takaisin Helsinkiin lauantaina illalla 15.8.2020.

Halutessasi voit viettää myös koko lauantai-illan ja la-su 15.-16.8. välisen yön Budapestissa ja palata Suomeen vasta sunnuntaina 16.8.2020 valitsemalla ”Extrayö Budapestissa” -lisäoption.  

To 6.8. Lähtö

 • Oulusta Finnairin lennolla Helsinkiin klo 14.40 tai 18.40 (lyhyt 45 min. vaihtoaika)
 • Tampereelta Finnairin lennolla Helsinkiin klo 17.05
 • Turusta Finnairin lennolla Helsinkiin klo 17.10
 • Kajaanista Finnairin lennolla Helsinkiin klo 17.40
 • Kuopiosta Finnairin lennolla Helsinkiin klo 17.45
 • Rovaniemeltä Finnairin lennolla Helsinkiin klo 18.10
 • Helsingistä Finnairin lennolla Krakovaan klo 20.25

To 6.8. Saapuminen Krakovaan klo 21.25
Pe 7.8. Siirtyminen Krakovasta Košiceen
Pe 7.8. Sprintin mallisuunnistus
Pe 7.8. Avajaiset
La 8.8. Sprintin karsinta
Su 9.8. Sprintin finaali
Ma 10.8. Opastettu Košice-kierros
Ma 10.8. Maastomatkojen mallisuunnistus
Ti 11.8. Maastomatkojen karsinta
Ke 12.8. Keskimatkan finaali
To 13.8. Pitkän matkan mallisuunnistus
Pe 14.8. Pitkän matkan finaali
Pe 14.8. Päättäjäiset
Pe 14.8. Siirtyminen Unkarin Budapestiin
La 15.8. Opastuskierros Budapestissa
La 15.8. Lähtö Budapestin lentoasemalta Helsinkiin klo 19.00
La 15.8. Saapuminen Helsingin lentoasemalle klo 22.20
La 15.8.

 • Lento Helsingistä Turkuun klo 23.45
 • Lento Helsingistä Tampereelle klo 23.45

Su 16.8.

 • Lento Helsingistä Rovaniemelle klo 07.25
 • Lento Helsingistä Ouluun klo 08.10
 • Lento Helsingistä Kajaaniin klo 10.45
 • Lento Helsingistä Kuopioon klo 12.50

Valinnaiset lisämaksulliset ohjelmat

To 13.8. Jasovská Cave -tippukiviluolakävely

 

<< Alkuun


Kaikille 26.4.2020 mennessä ilmoittautuneille tekninen wmoc.fi -paita!


Kolme maata yhdellä reissulla:

3. Majoitus

Haluamme tarjota osallistujillemme laadukkaan matkakokemuksen myös majoituksen osalta. Valittavana on kaksi Košicen vanhassa kaupungissa sijaitsevaa neljän tähden hotellivaihtoehtoa, jotka molemmat edustavat Košicen parhaimmistoa. Molempiin hotellivaihtoehtoihin sisältyy aamiainen ja WiFi-yhteys.

Hotellivaihtoehto 1: Boutique Hotel Chrysso (****)

Chrysso on pieni ja idyllinen hotelli, aivan vanhan kaupungin pääkävelykadun Hlavnan tuntumassa.  Käyttäjät ovat arvioineet hotellin sijainniltaan yhdeksi Košicen parhaista (sijaintiarvosana 9,7/10). Hotelli on remontoitu vuoden 2019 jääkiekon MM-kisoja varten, joten siellä kohtaavat toisensa vuosisatojen historia ja moderni nykyaika.  Hotelli sijaitsee vain 450 metrin päässä Košicen suurimmasta ostoskeskuksesta Auparkista, joten päivittäiset ostokset hoituvat helposti.  Hotellissa ei ole omaa ruokaravintolaa, joka tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua lähialueen lukuisiin muihin ravintoloihin.

Chrysson huoneet ovat tilavia 2 hengen huoneita, n. 40 m2.  Lisäksi tarjolla on yksi erikoissuuri huone, n. 50 m2, (erillinen makuuhuone ja olohuone), pienellä parvekkeella (myydään nopeimmalle 2 hengen parille …)

Hotellivaihtoehto 2: Golden Royal Boutique -kylpylähotelli (****)

Tämä vaihtoehto sopii henkilöille, joka haluavat hemmotella itseään päivittäisten suunnistusrupeamien jälkeen kylpylän vilvoittavissa vesissä. Kylpylähotelli on kuuluisa Indian Ayurvedic -hierontapalveluistaan. Kylpyläosaston vapaa käyttö päivittäin (uima-allas, poreallas, sauna) sisältyy hintaan (hieronnat eri maksusta). Hotellissa on oma talvipuutarha-ruokaravintola. Myös tämä hotelli sijaitsee Košicen vanhassa kaupungissa, ja matkaa kaupungin Hlavna-pääkävelykadulle on vain 300 m.

Huoneiden koot hieman vaihtelevat, koska kyseessä on historiallinen rakennus.  Normaalihuoneiden koko on n. 20 m2. Mikäli arvostat väljempää asumista, tarjolla on myös suurempia, n. 40 m2 sviittejä parivuoteilla. Lisäksi on tarjolla yksi 3-hengen ja yksi 4-hengen huone, jossa jälkimmäisessä on 2 eri makuuhuonetta parivuoteilla. 3-4 h huoneet myydään ensisijaisesti 3/4 hengen ryhmille/perheille. Mikäli 3/4 -hengen huoneisiin ei löydy valmiita ryhmiä, voidaan yksittäisiä osallistujia sijoittaa myös näihin huoneisiin. Päivitys 12.2.2020: 4 hengen huoneita ei enää saatavilla.

Majoitus Krakovassa (1 yö): Hotelli Polonia (***), historiallinen, yli 100-vuotias hotellirakennus vanhassa kaupungissa. Perushuone 14m2, saatavilla myös Premium-huone 25m2, parivuoteella.

Majoitus Budapestissa (1yö/2 yötä): Tonavan rannalla sijaitseva Budapestin ikoninen maamerkki, 101-vuotias Danubius Hotel Gellért (****). Hotellin tarkempi esittely Extrayö Budapestissa -sivulla >>

 

 

<< Alkuun

4. Monipuoliset ruokailu- ja ”shoppailumahdollisuudet”

Kosicen vanhakaupunki on täynnä toinen toistaan viihtyisimpiä ravintoloita. Eri vaihtoehtoja ruokapaikoiksi riittää varmasti koko viikoksi. Vanhan kaupungin etelälaidalla sijaitsee Kosicen moderni ostoskeskus Aupark, josta löytyy yli 140 eri liikettä kolmessa kerroksessa.  Chryssosta on Auparkkiin kävelymatkaa 450 metriä ja Golden Royalista tasan 1 km. Pelkästään ruoka-ostoksille ei Golden Royalista tarvitse kävellä Auparkkiin saakka, pienempiä elintarvikekauppoja löytyy toki lähempääkin.

Koska vanha kaupunki ympäristöineen tarjoaa jo sellaisenaan monipuoliset ostosmahdollisuudet, emme järjestä erikseen kuljetuksia alueen muihin ostoskeskuksiin.

<< Alkuun

5. Košice-opastuskierrokset

Matkapakettiin sisältyy kaksi noin 1,5 – 2 tunnin mittaista, jalkaisin tehtävää Košice-opastuskierrosta.

Kummallakin kierroksella meillä on oppaana paikallinen opas, joka osaa elävästi kertoa meille myös Košicen historiasta. Opastuskielenä on englanti.

Košicen kaupunki on perustettu 1200-luvulla ja se on ollut keskiajalla merkittävä itäisen Euroopan markkinapaikka ja silloisen Unkarin valtakunnan toiseksi tärkein kaupunki.  Kaupunki on 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla kuulunut vaihdellen sekä Tsekkoslovakian että Unkarin valtioille. Viimeisen kerran kaupunki palautettiin silloiselle Tsekkoslovakialle vuonna 1944.

Opastuskierrokset toteutetaan vasta maanantaina 10.8. ja torstaina 13.8. sen takia, ettemme riko vanhan kaupungin kielletyn alueen rajoituksia. Maanantain opastuskierroksella tutustumme Košicen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Torstain opastuskierroksella pureudumme Košicen vanhaan kaupunkiin pintaa syvemmälle. Pääsemme käymään myös sellaisissa paikoissa, joihin turistit eivät muutoin ilman opasta pääse.

<< Alkuun

[Kuva: visitkosice.org]
[Kuva: visitkosice.org]

6. Valinnainen lisäohjelmat

To 13.8 Jasovská Cave -tippukiviluolakävely

Slovakia on kuuluisa monista luolistaan. Niitä on Slovakissa yli 7.000 kappaletta, pisimmän ollessa yli 41 kilomeriä pitkä. Jasovská Cave on yksi tunnetuimmista Kosicea lähellä olevan Karst -luonnonpuiston tippukiviluolista. Torstaina 13.8. pitkänmatkan mallisuunnistuskäynnin yhteydessä on mahdollista vierailla myös Jasovská  -luolassa, joka on tunnettu mm. runsaasta lepakko-populaatiostaan. Luolakävelyn pituus on 750 metriä ja se kestää n. 45 minuuttia. Luolakävelyn hinta on 27 euroa, sisältäen kuljetuksen, sisäänpääsymaksun, opastetun luolakierroksen, valokuvausluvan ilman jalustaa sekä lyhyen suomenkielisen kirjallisen koosteen luolakävelyn tärkeimmistä nähtävyyksistä.

 

<< Alkuun

7. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin

Sprintin karsinta, sprintin mallisuunnistus ja oletettavasti myös avajaiset tapahtuvat Kosicen kaupunkialueella, johon siirrymme joko kävellen tai hyödyntäen tarvittaessa julkisia kulkuvälineitä (sisältyvät hintaan).

Molemmat hotellit sijaitsevat sprintin finaalimaaston alueella, joten siirtyminen sprintin finaaliin sujuu helposti kävellen.

Maastomatkojen kuljetukset hoidamme ensisijaisesti joko omilla vuokrapikkubusseilla tai omalla tilausajokuljetuksella. Lopullisesta osallistujamäärästä riippuen osassa kuljetuksista saatetaan hyödyntää myös julkisia liikennevälineitä ja/tai järjestäjien tarjoamia kuljetuksia.

<< Alkuun

8. wmoc.fi T-paita

Paketin hintaan sisältyy wmoc.fi:n tekninen Suomi T-paita 26.4.2020 mennessä ilmoittautuneille. Paita on Trimtexin laadukasta RUN-mallia.  Paidassa on selän ja kainaloiden kohdalla hengittävät paneelit. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen suunnistuspaita, sopii se hyvin käytettäväksi myös esimerkiksi sprinttisuunnistuksessa!

Paita on saatavilla sekä miesten että naisten mallina. Itsellesi sopivan koon voit katsoa Trimtexin koko-oppaasta >>  RUN-paita on juoksupaitana hoikkaa mallia. Jos haluat väljemmän paidan, ota yksi koko isompi.

Mikäli haluat ottaa teknisen juoksupaidan sijasta verkkoselkäisen lyhythihaisen ”oikean” suunnistuspaidan, sellainen on mahdollista saada +15 €  lisähintaan. Suunnistuspaita on ulkoasultaan/kuvioinniltaan teknistä juoksupaitaa vastaava.

<< Alkuun

9. Hinta

Matkan hinta riippuu ilmoittautumisajankohdasta ja lähtöpaikasta oheisen taulukon mukaisesti. Hinnat / hlö.

Matkapaketin hinta

/ hlö , 6.1.2020 alkaen

(*)

Turku

(*)

Kuopio,
Tampere
(*)
Kajaani,
Oulu,
Rovaniemi
(*)
Helsinki Matka-
paketti
ilman
lentoja
(***)
Matka-
paketti
ilman
meno-
paluu
kuljetusta
(****)
Chrysso, 2 hh 1.440 € 1.500 € 1.525 € 1.340 € 1.040 € 940 €
Chrysso, 2 hh + parveke 1.530 € 1.590 € 1.615 € 1.430 € 1.130 € 1.030 €
Golden Royal, 2 hh 1.540 € 1.600 € 1.625 € 1.440 € 1.140 € 1.040 €
Golden Royal, 2 h sviitti 1.590 € 1.650 € 1.675 € 1.490 € 1.190 € 1.090 €
Golden Royal, 3 h huone (**) 1.440 € 1.500 € 1.525 € 1.340 € 1.040 € 940 €
Golden Royal, 4 h huone (**) 1.440 € 1.500 € 1.525 € 1.340 € 1.040 € 940 €

(*) Muiden kuin Helsingin lähtöjen hinnat voimassa toistaiseksi. Liityntälennoille ei ole varattu valmiita ryhmäpaikkoja, vaan liityntälennot varataan sitä mukaa, kuin lähtijöitä löytyy. Matkapakettien hinnat saattavat nousta syksyn mittaan, mikäli liityntälentojen hinnat kallistuvat. Jos tulet muualta kuin Helsingistä, ilmoittautumalla mahdollisimman aikaisin varmistat edullisimman hinnan. wmoc.fi pidättää oikeuden olla myymättä muita kuin Helsinki-paketteja, mikäli liityntälentoja ei ole enää saatavilla.

(**) Hinnat voimassa vain 3/4 hengen ryhmille/perheille. Mikäli 3/4 -hengen huoneisiin ei löydy valmiita ryhmiä, voidaan yksittäisiä osallistujia sijoittaa myös näihin huoneisiin, jolloin hinta on 2 hh huoneen hinnan mukainen.

(***) Tämä vaihtoehto sisältää muut matkakuvauksessa mainitut palvelut paitsi lennot ja lentokenttäkuljetukset.

(****) Tässä vaihtoehdossa sinun tulee itse huolehtia pääsystäsi Kosiceen ja sieltä pois. Ei sisällä mitään palveluja/ohjelmaa Krakovassa eikä Budapestissa. Ei sisällä paluukuljetusta pitkän matkan finaalista takaisin Kosiceen, koska bussimme jatkaa suoraan Budapestiin.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin lennot Helsinki – Krakova ja Budapest – Helsinki (+ liityntälennot/kuljetukset Suomessa lähtöpaikan mukaisesti.)
 • Majoitus 2 h (3/4 h) huoneissa + aamiainen
 • Kuljetus Krakovan lentoasemalta hotellille
 • Kuljetus Krakovasta Kosiceen
 • Kuljetukset maastomatkojen suunnistuksiin
 • Kosice-opaskierrokset (2 kpl)
 • Kylpylän käyttö (vain Golden Royal -hotelli)
 • Kuljetus Kosicesta Budapestiin
 • Budapest-opaskierros
 • Kuljetus Budapestissa hotellilta lentoasemalle
 • Suomenkielisen, suunnistavan matkanjohtajan palvelut välillä Krakova-Kosice-Budapest.
 • Suomenkielinen käsiohjelma
 • wmoc.fi Suomi T-paita (26.4.2020 mennessä ilmoittautuneille)

Lisämaksusta:

 • Yhden hengen huone, Chrysso,  lisämaksu + 67 €/vrk = + 469 €/7 vrk
 • Yhden hengen huone, Golden Royal, lisämaksu + 77 €/vrk = + 539 €/7 vrk
 • Kisabanketti ke 12.8., xx €
 • Kilpailun osallistumismaksu
  • 5.1.2020 mennessä 130 €
  • 26.4.2020 mennessä 150 €
 • SI-tikun vuokra, 15 €
 • Jasovská Cave -tippukiviluolakävely Kosicessa, 27 €
 • Teknisen wmoc.fi -juoksupaidan vaihto verkkoselkäiseen wmoc.fi -suunnistuspaitaan + 15 €
 • Kuljetus Turun Linja-auto-/rautatieasemalta Turun lentoasemalle 6.8. (vain aamulento), 15 €/hlö

Varausmaksun suuruus on 250 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa myös kilpailijan ilmoittautumisen itse kilpailuun, lisätään kilpailumaksun summa ja mahdollinen SI-tikun vuokra varausmaksuun.

Ilmoittautuminen 5.1.2020 jälkeen on mahdollista 26.4.2020 saakka (2. ilmoittautumisporras), mikäli paikkoja on jäljellä.

Matkalle on mahdollista osallistua myös ilman matkanjärjestäjän hoitamaa meno-paluukuljetusta siten, että osallistuja hoitaa itse matkansa Kosiceen ja takaisin.

<< Alkuun

10. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä

Matka toteutuu, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 15 henkilöä 26.4.2020 mennessä.

<< Alkuun

11. Matkustusasiakirjat

Slovakia on EU:n jäsenmaa ja kuuluu Schengen-alueeseen, joten matkustettaessa Suomesta Slovakiaan rajatarkastuksia ei normaalitilanteessa ole.

Matkustajalla pitää kuitenkin olla mukanaan passi tai virallinen henkilökortti, jolla tarvittaessa pystyy todistamaan henkilöllisyytensä. Esimerkiksi ajokortti tai pankkikortti eivät kelpaa matkustusasiakirjaksi eivätkä henkilöllisyystodistukseksi.

Suosittelemme ottamaan mukaan Kelan myöntämän EU:n sairausvakuutuskortin.

Suomalaiset eivät tarvitse Slovakian matkalle erillistä viisumia.

<< Alkuun

12. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

<< Alkuun

13. Terveysmääräykset

THL:n Matkailijan Terveysopas suosittaa kaikille Slovakiaan matkustaville Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT) sekä MPR -rokotetta.

Riskinarvion perusteella harkittavaksi rokotesuojaksi mainitaan lisäksi hepatiitti A,  hepatiitti B sekä puutiaisaivotulehdus. Slovakia kuuluu puutiaisaivotulehduksen suhteen korkean riskin maihin. Vuonna 2015 Slovakiassa raportoitiin 80 vahvistettua puutiaisaivotulehdustartuntaa  (Suomessa 68 kpl) . Lähde: European Centre for Disease Prevention and Control; Tick-borne encephalitis – Annual Epidemiological Report for 2015 .

Puutiaisaivotulehdusta vastaan on olemassa suojaava rokote. Lisätietoja matkailijan rokotteista löytyy THL:n Matkailijan Terveysoppaasta

<< Alkuun

14. Lentomatkatavarat

Matkapakettiin sisältyvillä lennoilla lentolippuun sisältyy käsimatkatavaran lisäksi yksi (1) ruumaan menevä matkatavara.

Ruumaan menevän matkatavaran maksimipaino Finnarin lennoilla on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.

<< Alkuun

15. Liikunaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.