Mikä on wmoc.fi?

wmoc.fi on olemassa ensisijaisesti vain yhtä tarkoitusta varten – järjestää suomalaisille suunnistajille helppo tapa matkustaa suunnistuksen veteraanien MM-kilpailuihin (WMOC) mukavassa samanhenkisessä seurassa. Tapauskohtaisesti voimme kysynnän mukaan järjestää myös muita matkoja. Keskittymällä pääsääntöisesti vain yhteen, tai poikkeustapauksissa korkeintaan kahteen kilpailuun vuoden aikana varmistamme, että saat kaiken panostuksemme täysimääräisesti käyttöösi ilman pelkoa, että matkajärjestelyt jäävät muiden tapahtumajärjestelyjen jalkoihin.

Keväästä 2022 alkaen matkavalikoimaamme on kuulunut myös huhtikuinen hiihtomatka Tunturihotelli Vuontispirtille ja Lapponia-hiihtoon.

Operoimme Turusta käsin ja matkaohjelmamme on optimoitu Lounais-Suomessa asuvia ajatellen (ensisijainen lähtö- ja paluupaikka Turku). Pyrimme kuitenkin tapauskohtaisesti tarjoamaan vaihtoehtoisen matkavaihtoehdon myös niille, joille esim. Helsinki, Tampere, Kuopio tai Rovaniemi on luontevampi lähtöpaikka. Mukaan matkoillemme ovat siis tervetulleita suunnistajat ja muut ulkoliikunnan ystävät kautta maan!

wmoc.fi:n matkanjohtajana ja organisaattorina toimii Turun NMKY:ssä jo yli 30 vuotta aktiivisesti suunnistusta harrastanut Juha Nappu kymmenen (10) aiemman veteraanien MM-kisan tuomalla kokemuksella, aina Australiaa ja Uutta-Seelantia myöten. Hiihtomatkojen järjestämiselle hyvää pohjaa luo omakohtaiset kokemukset monien tuttujen suomalaisten massahiihtojen lisäksi mm. Tartu Maratonilta sekä Norjan Birkebeinerrennetistä.

Vaikka suunnistus- ja muita matkoja on mukavaa järjestää myös puhtaalta harrastuspohjalta, on matkapakettien järjestäminen tietyin edellytyksin Suomessa lakisääteisesti säänneltyä toimintaa. Tämän johdosta matkan virallisena järjestäjänä toimii Juhan päätyökseen pyörittämä yritys, turkulainen viestintätoimisto Lounacom Oy. Lounacom Oy on rekisteröity matkanjärjestäjäksi 1.7.2018 voimaan astuneen lain “Laki matkapalveluyhdistelmien tarjoajista 921/2017” mukaisesti Kilpailu- ja kuluttajaviraston rekisteriin vakuudenasettamisvelvollisista.

WMOC on lyhenne suunnistuksen veteraanien MM-kilpailujen englanninkielisestä nimestä World Masters Orienteering Championships ja puhekielessä kilpailusta monesti puhutaankin suunnistajien keskuudessa tuttavallisemmin “weemokkina”.

wmoc.fi on Lounacom Oy:n kaupparekisteriin rekisteröity aputoiminimi.