Ajankohtaista

Ilmoittautuminen matkalle on päättynyt.

 


Matkakuvaus – Matkapaketti A
Italia turistiviikko & WMOC 2022 , 2.-17.7.2022

Sisältö

1. Matkan luonne
2. Matkaohjelma
3. Majoitus
4. Turistiviikon nähtävyydet
5. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta
6. wmoc.fi T-paita
7. Hinta
8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset
9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä
10. Matkustusasiakirjat
11. Vakuutukset
12. Terveysmääräykset
13. Lentomatkatavarat
14. Liikunaesteisten huomiointi

1. Matkan luonne

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu valmismatkapaketti suunnistuksen veteraanien MM-kilpailuihin (WMOC) Italiassa. WMOC-kisoihin voivat osallistua v. 1987 tai aiemmin syntyneet. Kilpailun yhteydessä järjestetään yleisökilpailu, johon voivat osallistua myös v. 1988 tai myöhemmin syntyneet.

Ensimmäisen viikon vietämme Italiassa turistiviikkona tutustuen Italian moniin kuuluisiin nähtävyyksiin. Rooman ja Vatikaanin lisäksi kohteinamme ovat Pisa, Firenze, San Marino sekä Napoli.

Jälkimmäisen viikon keskitymme ensisijaisesti WMOC-kisoihin, mutta kisaohjelman lomaan saadaan sovitettua myös alueen nähtävyyksiin tutustumista.

2. Matkaohjelma

La 2.7. Lähtö

 • Turusta Helsinkiin klo 06.00
 • Helsingistä Roomaan klo 07.50 Finnairin lennolla
 • Liityntälennot muualta Suomesta mahdollisia.

La 2.7. Saapuminen Roomaan klo 10.15
La 2.7. Siirtyminen Pisaan, Pisan kalteva torni. Illaksi Firenzeen.
Su 3.7. Tutustumista Firenzen nähtävyyksiin. Opaskierros
Ma 4.7. Siirtyminen San Marinoon. Opaskierros.
Ti 5.7. Paluu Roomaan. Matkalla ja illalla nähtävyyksiä.
Ke 6.7. Kokopäiväretki Napoliin, mm. Pompeiji & Vesuvius. Opaskierros.
To 7.7. Tutustumista Rooman & Vatikaanin nähtävyyksiin. Opaskierros.
Pe 8.7. Siirtyminen Roomasta kisapaikkakunnalle Viesteen. Matkalla nähtävyyksiä.
La 9.7. Sprintin mallisuunnistus
Su 10.7. Sprintin karsinta
Ma 11.7. Sprintin finaali
Ti 12.7. Välipäivä, maastomatkojen mallisuunnistus
Ke 13.7. Maastomatkojen karsinta
To 14.7. Keskimatkan finaali
Pe 15.7. Välipäivä
La 16.7. Pitkän matkan finaali
La 16.7. Palkintojen jako, päättäjäiset
La 16.7. Siirtyminen illaksi Roomaan
Su 17.7. Lähtö Roomasta Helsinkiin klo 11.15
Su 17.7. Saapuminen

 • Helsinkiin klo 15.40
 • Turkuun n. klo xx.xx (tarkentuu myöhemmin)

Ensimmäisen matkaviikon ohjelma on alustava ja se tarkentuu talven/kevään 2022 mittaan

<< Alkuun


Kaikille 25.2.2022 mennessä ilmoittautuneille tekninen wmoc.fi -paita!


Karttapala sprintin karsinnan maastosta (vanha kartta)

Karttapala maastomatkojen vanhasta kartasta.

3. Majoitus

Haluamme tarjota osallistujillemme laadukkaan matkakokemuksen myös majoituksen osalta. Käyttämämme majoitukset ovat aina vähintään kolmen (***), mutta monesti neljän (****) tähden tasoa.

1. matkaviikko

Ensimmäisen matkaviikon majoituspaikat tarkentuvat kevään 2022 aikana. Kaikki majoitukset ovat vähintään kolmen tähden tasoa ja majoitukset ensisijaisesti 2 hengen huoneissa. Ainakin kaupunkimajoituksissa pyritään saamaan huoneet, joissa on ilmastointi ja Wi-Fi.

2. matkaviikko

Varsinaisen WMOC-kisaviikon majoitumme Viestessä, jossa tapahtuu sprintin mallisuunnistus ja jossa kisataan myös sprintin Finaali. Viimeisen illan ennen kotiinpaluuta majoitumme Roomassa.

8.-16.7. Hotel Garden Ripa, Vieste (8 yötä), ****

Neljän tähden hotellimme sijaitsee Adrianmeren rannalla ja hotellillamme on hiekkarannalla oma yksityinen rantakaistale.  Lisäksi hotellin pihalla on oma makeanveden uima-allas.  Huoneissa on mm. ilmastointi, taulu-TV, WiFi-yhteys sekä turvalokero arvotavaroille. Kaikissa huoneissa on oma patio, joka tarjoaa varjoisan oleskelutilan ulkona suojassa auringon paahteelta.

Viesten kaupungin keskusta on hotelliltamme lyhyen iltakävelylenkin  (n. 2 km) päässä, mutta sopivia ruokapaikkoja löytyy useita lähempääkin hotelliamme. Hotellissamme on myös oma, monipuolinen ruokaravintola. Hotellimme sijainti kilpailukeskukseen nähden on loistava. Matkaa hotellilta kilpailukeskukseen on linnuntietä mitattuna vain n.  500 m, joten kilpailukeskuksessa voi halutessaan poiketa koska tahansa myös omaan tahtiin.

Meillä on varauksessa myös yksi kolmen (3) hengen huone, joka sopii hyvin valmiille kolmen hengen kaveriporukalle/perheelle. Mikäli 2-hengen huoneet loppuvat kesken, voidaan viimeksi ilmoittautuneet tarvittaessa majoittaa myös 3-hengen huoneeseen. Hinta/hlö on sama 2 ja 3 hengen huoneissa.

16.-17.7. Rooma (1 yö)

Hotelli on 3-4 tähden hotelli. Hotelli vahvistetaan talven/kevään 2022 aikana.

 

 

<< Alkuun

4. Turistiviikon nähtävyydet

Italian matkakohteemme sisältävät runsaasti nähtävää, paljon enemmän, kuin mitä ehdimme viikossa käydä läpi.  Tärkeimmät poiminnot kohteistamme:

Pisa: Pisan kalteva torni on “must” nähtävyys, kun puhutaan Italian kuuluisimmista nähtävyyksistä. Tornia alettiin rakentamaan vuonna 1173 ja se valmistui vasta vuonna 1370. Torni on tehty marmorista ja sen 56 metriä korkealle huipulle johtaa lähes 300 askelmaa sisältävät portaat.

Firenze: Firenze on yksi Euroopan suosituimmista matkailukaupungeista ja sitä kutsutaan taiteen pääkaupungiksi. Unescon arvion mukaan 60 prosenttia maailman taideaarteista on Italiassa ja noin puolet niistä sijaitsee Firenzessä. Firenzessä syntyivät mm. Dante ja Michelangelo. Boccaccio kirjoitti siellä Decameronen. Uffizin palatsissa toimii yksi maailman tunnetuimmista taidegallerioista.

San Marino: Apenniinien vuoristossa sijaitseva Euroopan kolmanneksi ja maailman viidenneksi pienin valtio on kokonaan Italian ympäröimä. San Marinolaiset kutsuvat maataan maailman vanhimmaksi tasavallaksi, joka tarinan mukaan on perustettu vuonna 301 jKr. Maan suosituimmat nähtävyydet ovat vanhakaupunki lukuisine museoineen ja kirkkoineen sekä maan korkeimman kohdan, Titanovuoren päällä sijaitsevat tornit.

Rooma: “Ikuinen kaupunki”on ainakin 3.000 vuotta vanha.  Tutustumme mm. yhteen Roomaan kuuluisimmista nähtävyyksistä, Colosseumiin.

– Vatikaani: Pinta-alaltaan ja väkiluvultaan maailman pienin itsenäinen valtio tunnetaan ennen kaikkea suvereenista hallitsijastaan, katolisen kirkon ylimmästä hengellisestä johtajasta, Paavista. Vatikaanissa pääsemme tutustumaan mm. Sikstuksen kappeliin ja Vatikaanin kuuluisiin puutarhoihin.

Napoli: Italian kolmanneksi suurimman kaupungin perustivat alun perin kreikkalaiset vuonna 470 eKr ja Rooman vallan alle se tuli vuonna 326 eKr. Napoli-päiväretken aikana ehdimme tutustua mm. Pompeijiin, joka tuhoutui vuonna 79 Vesuviuksen purkautuessa.

Opastettujen kierrosten opastuskieli on englanti,  mutta pyrimme tarvittaessa tulkkaamaan suomeksi. Opastettujen kierrosten lisäksi aikaa jää myös omatoimiseen kohteisiin tutustumisiin.

 

<< Alkuun

5. Kuljetukset suunnistuksiin & seurateltta

Matkapaketti sisältää kuljetukset kaikkiin MM-kisojen suunnistuksiin, mukaan lukien mallisuunnistukset.

Lopullisesta osallistujamäärästä riippuen, osassa kuljetuksista saatetaan hyödyntää myös järjestäjien tarjoamia kuljetuksia.

Mukanamme on wmoc.fi -seurateltta, jossa vaatteiden vaihto käy kätevästi myös sadekelin sattuessa. Seurateltta on käytössä ainakin maastomatkojen kilpailuissa. Sprintin osalta tilanne katsotaan tarkemmin paikan päällä, huomioiden järjestäjien ohjeistukset.

<< Alkuun

6. wmoc.fi T-paita

Paketin hintaan sisältyy wmoc.fi:n tekninen Suomi T-paita 25.2.2022 mennessä ilmoittautuneille. Paita on Trimtexin laadukasta RUN-mallia.  Paidassa on selän ja kainaloiden kohdalla hengittävät paneelit. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen suunnistuspaita, sopii se hyvin käytettäväksi myös esimerkiksi sprinttisuunnistuksessa!

Paita on saatavilla sekä miesten että naisten mallina. Itsellesi sopivan koon voit katsoa Trimtexin koko-oppaasta >>  RUN-paita on juoksupaitana hoikkaa mallia. Jos haluat väljemmän paidan, ota yksi koko isompi.

Mikäli haluat ottaa teknisen juoksupaidan sijasta verkkoselkäisen lyhythihaisen “oikean” suunnistuspaidan, sellainen on mahdollista saada +15 €  lisähintaan. Suunnistuspaita on ulkoasultaan/kuvioinniltaan teknistä juoksupaitaa vastaava.

<< Alkuun

7. Hinta

Matkapaketin hinta 30.09.2021 saakka:

 • Turusta: 2.875 € (sis.lennot)
 • Helsingistä: 2.750 € (sis.lennot)
 • ilman lentoja: 2.400 €

Matkapaketin hinta 1.10.2021-25.2.2022

 • Turusta: 2.945 € (sis.lennot)
 • Helsingistä: 2.820 (sis.lennot)
 • ilman lentoja: 2.470 €

Liityntälennot muualta Suomesta Helsinkiin arviolta 70-120€ /suunta.

Hintaan sisältyy:

 • Ryhmälennot Tku(*)/Helsinki(**) – Rooma – Helsinki/Turku(*)
 • Majoitus 2 h huoneissa (15 vrk) aamiaisella
 • Kuljetukset matkaohjelman mukaisiin kohteisiin (sisältää vuokra-autojen polttoaineet ja hotellien parkkimaksut yhteensä 300 €/auto saakka)
 • Opastettu tutustumiskierros Firenzessä
 • Opastettu tutustumiskierros San Marinossa
 • Opastettu tutustumiskierros Roomassa, sis. Colosseumin pääsymaksu
 • Opastettu tutustumiskierros Vatikaanissa, sis. Sikstuksen kappelin ja museoiden pääsymaksut
 • Opastettu tutustumiskierros Napolissa
 • Opastuskierroksiin sisältyvien, erikseen mainittujen kohteiden pääsymaksut
 • Kuljetukset maastomatkojen suunnistuksiin
 • Maastomatkojen parkkimaksut
 • wmoc.fi -seurateltan käyttöoikeus maastomatkojen kilpailuissa
 • Suomenkielisen, suunnistavan matkanjohtajan palvelut (***)
 • Ilmoittautumispalvelu WMOC -kilpailuihin
 • Suomenkielinen käsiohjelma
 • wmoc.fi Suomi T-paita (25.2.2022 mennessä ilmoittautuneille)

(*) Turusta tulijoille Tku-Hki ja Hki-Turku väli mahdollisesti tilausajokuljetuksella, mikäli sopivia liityntälentoja ei ole saatavilla.

(***) Matkanjohtaja saapuu Italiaan Turusta. Matkanjohtajan palveluita ei täten ole käytettävissä kaikilla lentoasemilla, vaan toiminta osalla lentoasemista tapahtuu omatoimiperiaatteella.

Lisämaksusta:

 • Yhden hengen huone, 1. matkaviikko. Hinnat vahvistetaan myöhemmin, kun hotellit tiedossa.
 • Yhden hengen huone, Vieste, lisämaksu + 70 €/vrk = + 560€/8 vrk
 • WMOC kilpailumaksu 30.9.2021 saakka 130 €, 1.10.2021-30.4.2022 160 €, 1.-15.5.2022 190 €. Yleisökilpailu H/D21: 80 €, -H/D20: 50 €.
 • SI-tikun (SIAC) vuokra : 20 € (tähän hintaan 10:lle nopeimmalle wmoc.fi:n vuokrakortit, sen jälkeen kisajärjestäjien vuokrakortit 50 €)
 • Vapaavalintaisten nähtävyyksien pääsymaksut
 • Vuokra-autojen polttoaineet ja hotellien parkkimaksut 300 €/auto ylittävältä osalta
 • Teknisen wmoc.fi -juoksupaidan vaihto verkkoselkäiseen wmoc.fi -suunnistuspaitaan + 15 €

Varausmaksun suuruus on 400 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa myös kilpailijan ilmoittautumisen WMOC-kilpailuihin, lisätään kilpailumaksu ja mahdollinen SI-tikun vuokra varausmaksuun.

Ilmoittautuminen 30.09.2021 jälkeen on mahdollista 25.2.2022 saakka (2. ilmoittautumisporras), mikäli paikkoja on jäljellä.

Kanta-asiakasalennus: henkilöille, jotka ovat osallistuneet aiemmin sellaisille wmoc.fi:n matkoille, jotka ovat sisältäneet wmoc.fi -paidan ja jotka eivät halua uutta wmoc.fi -paitaa, myönnetään matkan hinnasta 20 € alennus.

8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset

Järjestäjien peruutusehdot WMOC -osallistumismaksujen palautukselle:

Peruutus 15.4.2022 mennessä: Maksu palautetaan vähennettynä pienellä käsittelymaksulla

Peruutus 15.4.-31.5. 2022 alkaen: Palautus 50% vähennettynä pienellä käsittelymaksulla

Peruutus 31.5.2022 jälkeen: ei palautusta

<< Alkuun

9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä

Matka toteutuu, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 8 henkilöä 25.2.2022 mennessä.

<< Alkuun

10. Matkustusasiakirjat

Italia on EU:n jäsenmaa ja kuuluu Schengen-alueeseen, joten matkustettaessa Suomesta Italiaan rajatarkastuksia ei normaalitilanteessa ole.

Matkustajalla pitää kuitenkin olla mukanaan passi tai virallinen henkilökortti, jolla tarvittaessa pystyy todistamaan henkilöllisyytensä. Esimerkiksi ajokortti tai pankkikortti eivät kelpaa matkustusasiakirjaksi eivätkä henkilöllisyystodistukseksi.

Suosittelemme ottamaan mukaan Kelan myöntämän EU:n sairausvakuutuskortin.

Suomalaiset eivät tarvitse Italian matkalle erillistä viisumia.

<< Alkuun

11. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

<< Alkuun

12. Terveysmääräykset

THL:n Matkailijan Terveysopas suosittaa kaikille Italiaan matkustaville Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT) sekä MPR -rokotetta.

Riskinarvion perusteella harkittavaksi rokotesuojaksi mainitaan Hepatiitti A, Hepatiitti B , puutiaisaivotulehdus (kohtalainen riski lähinnä Pohjois-Italian vuoristoalueilla. WMOC-kilpailualue ei sijaitse Pohjois-Italiassa) , kausi-influenssa.

<< Alkuun

13. Lentomatkatavarat

Matkapakettiin sisältyvillä lennoilla lentolippuun sisältyy käsimatkatavaran lisäksi yksi (1) ruumaan menevä matkatavara.

Ruumaan menevän matkatavaran maksimipaino Finnairin lennoilla on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.

<< Alkuun

14. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.
<< Alkuun