Hiihtokuvat: Lapponia-hiihto ry

Ilmoittaudu >>
Hiihtomatka Vuontispirtille & Lapponia-hiihto 7.-16.4.2023

1. Yleistä

Kevään 2022 onnistuneesta matkasta saadun vahvan positiivisen palautteen johdosta, järjestämme viikon hiihtomatkan Tunturihotelli Vuontispirtille myös keväällä 2023. Halukkailla on mahdollisuus osallistua saman viikon aikana järjestettäviin Lapponia-hiihtoihin.

Matkalle voi osallistua myös osallistumatta Lapponia-hiihtoihin. Vuontispirtin ympäristö tarjoaa laajan huolletun latuverkoston omatoimiseen hiihtelyyn. Osa laduista on valaistuja. Latuverkosto lähtee käytännössä ”hotellin pihalta.”  Keväällä latuverkosto yhtyy saumattomasti Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vielä laajempaan latuverkostoon. Hiihdon vastapainoksi ja vaihteluksi hotellilta on vuokrattavissa myös esim. lumikenkiä.

Matkamme ajankohta, huhtikuun alku, on Tunturi-Lapissa vuoden parasta hiihtoaikaa. Päivät ovat jo pitkiä ja valoisia, paukkupakkaset eivät enää palelluta sormia ja varpaita ja latupohjat eivät vielä ole ehtineet liiaksi pehmetä vahvasta kevätauringon porotuksesta huolimatta.

2. Lapponia-hiihto

Lapponia-hiihto on Tunturi-Lapin upeissa maisemissa hiihdettävä kolmipäiväinen tapahtuma, jossa hiihtomatkoja on tarjolla sekä kunto- että kilpahiihtäjille. Lapponia-hiihtoon voit osallistua joko kaikille kolmelle päivälle (ti 11.4. / ke 12.4. /pe 14.4.) tai vain osalle päivistä. Pitkien matkojen ( 60 km + 50 km + 80 km)  vaihtoehtona tarjolla on myös mukavan kevyet puolimatkat (30 km, 25 km ja 40 km). Lapponia-hiihtoon osallistuville järjestämme kuljetuspalvelun hotellilta hiihdon lähtöpaikoille, vaihtovarusteiden kuljetuksen maaliin sekä paluukuljetuksen maalista takaisin hotellille.

Kaikkiin kolmeen pitkän matkan kisaan osallistuvat voivat halutessaan osallistua myös joukkuekilpailuun wmoc.fi -tiimissä.

Suuren kuntohiihtäjäjoukon lisäksi kilpailu kiinnostaa myös Suomen kilpahiihdon kärkinimiä. Keväällä 2022 pitkän matkan yhteiskilpailun voitti miehissä IIvo Niskanen ja naisissa Kerttu Niskanen.  Osakilpailu- tai yhteiskilpailuvoittoja ovat viime vuosina napanneet myös mm. Kari Varis, Ristomatti Hakola, Hennariikka Rahkola, Eveliina Piippo sekä Aino-Kaisa Saarinen.

Lisätietoa Lapponia-hiihdosta  : www.lapponiahiihto.fi 

3. Matkustustapa ja -aikataulu

Alkumatkan teemme vaivattomasti yöjunalla makuuvaunuissa. Mukaan pääsee Turusta, Tampereelta ja Helsingistä. Loppumatkan Rovaniemeltä perille teemme tilausajokuljetuksella.

MENO

Lähtö junalla Rovaniemelle

 • Turusta pe 7.4.2023 klo 21.00
 • Helsingistä pe 7.4.2023 klo 23:13
 • Tampereelta la 8.4.2023 klo 02:30

Saapuminen Rovaniemelle la 8.4.2023 klo 11:03

Ajoaika Vuontispirtille n. 3 h + matkalla 1 h ruokatauko. Saapuminen Vuontispirtille arviolta klo 16:00 mennessä.

PALUU

Lähtö Vuontispirtiltä Rovaniemelle la 15.4.2023  n. klo 12:00

Lähtö junalla Rovaniemeltä klo 17:45

Saapuminen su 16.4.2023

 • Tampereelle klo 02:59
 • Helsinkiin klo 06:27
 • Turkuun klo 07:33

4. Majoitus, ruokailut ym.

Majoitusvaihtoehtoina on joko hotellimajoitus 2 hengen huoneissa ( 1h huone saatavilla lisämaksusta) Lapin täysihoidolla (aamupala, eväät, buffet-päivällinen) tai huoneistomajoitus Vuontiskyrö-huoneistoissa. Huoneistomajoituksessa voit kokkailla ruuat itse huoneistojen hyvässä keittiössä tai ostaa Lapin täysihoidon erikseen. Huoneistot ovat 8 hengen mökkejä (2-4 hengen makuuhuoneet). Huoneistomajoitus sopii sosiaalisille henkilöille, jotka tulevat hyvin toimeen myös vieraassa seurassa. Enemmän omaa yksityisyyttä kaipaaville hotellimajoitus on hyvä vaihtoehto.

Huoneistomajoitukset ovat sekamajoituksia, eli samaan huoneistoon voidaan majoittaa sekä miehiä että naisia. Huoneistojen yksittäiset huoneet jaetaan ensisijaisesti mies-/naishuoneisiin. Huonetoverinsa saa luonnollisesti itse valita vapaasti, jos on reissukaveri omasta takaa tiedossa.

Huoneistojen varustus mm: keittiö (astiasto 8 hengelle, jääkaappi, keittolevyt, paistinuuni, mikroaaltouuni, liesituuletin, kahvinkeitin, vedenkeitin, astianpesukone), takka, televisio, pyykinpesukone, wc, suihku, sauna, kylmä ulkovarasto suksien säilytykseen.

Hotellihuoneissa on WC ja suihku. Hotellissa majoittuville hotellin saunat (saunat erikseen miehille ja naisille) ovat lämpiminä päivittäin klo 15.00-20.00. Hotellissa on käytettävissä edulliset itsepalvelupyykinpesukoneet.

Suksien huoltotila on kaikkien osallistujien käytössä.

5. Ohjelma

Matka on ohjelman suhteen omatoimimatka. Jokainen voi päivittäin tehdä omaan kuntotasoonsa sopivia hiihtoretkiä. Osallistujat voivat myös itse kerätä keskuudestaan saman tasoisia hiihtoporukoita. Matkanjohtajalta saa tarvittaessa opastusta omaan kunto- ja kokemustasoon sopivista alueen hiihtoreiteistä. Heti perille saapumisen ja majoittumisen jälkeen lauantaina pidetään infotilaisuus, jossa esitellään alueen hiihtoreitit ja käydään läpi yleisiä tunturihiihtäjän turvallisuusohjeita.

Hotellin puolesta on tarjolla vaihtelevasti viikko-ohjelmaa, mm. eräopasharjoittelijoiden vetämiä lumikenkä-/hiihtoretkiä, valokuva-/lauluiltoja, hierontaa jne. Hotellin viikottainen ohjelmatarjonta varmistuu paikan päällä ja ohjelmiin ei tarvitse ilmoittautua ennen matkaa. Hotellin tarjoamista ohjelmista osa on ilmaisia ja osasta peritään pieni maksu, joka maksetaan paikan päällä.

Mikäli halukkuutta löytyy järjestetään tarvittaessa seuraavat lisämaksulliset kuljetukset:

Su 9.4. Puolipäiväretki Hettaan. Vierailu Tunturi-Lapin luontokeskuksessa sekä osallistuminen jumalanpalvelukseen Enontekiön kirkossa. Hinta 20 €/hlö.

To 13.4. Kokopäiväretki Norjan Altaan, tutustuminen mm. Altan museoon. Matkat 4 + 4 tuntia, perillä 4 tuntia, yhteensä n. 12 tuntia. Hinta 90 €/hlö, sisältäen kuljetuksen, museon sisäänpääsyn ja opastetun museokierroksen.

Päiväretket tehdään ryhmän omalla pikkubussilla ja mukaan mahtuu kuljettajan lisäksi 8 nopeinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Päivämatkojen toteutuminen edellyttää vähintään neljää osallistujaa.

6. Mikä on Vuontispirtti?

Vuontispirtti on Enontekiön kunnassa sijaitseva Tunturihotelli, jonka pääomistaja on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Lisäksi omistajatahoihin kuuluu mm. Raision seurakunta. Vuontispirtti sijaitsee aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa, tarjoten oivan tukikohdan Pallas-Ounastuntureille suuntautuville hiihtoretkille ja -vaelluksille. Hotellin ravintolassa ei ole A-oikeuksia, joten Vuontispirtti tarjoaa rauhallisen ja luonnonläheisen vaihtoehdon Lapin vilkkaimpien hiihtokeskusten melskeeseen verrattuna.

Hotellin vastaanotossa on pienimuotoinen kioski, josta on saatavilla rajoitetusti tarvikkeita, esim. suklaapatukoita hiihtoevääksi, virvoitusjuomia, suksivoiteita yms. Myynnissä on myös lappilaisia käsitöitä matkamuistoksi.

Lähin ruokakauppa löytyy vajaan 8 km päässä sijaitsevasta Raattaman kylästä, jonne järjestämme tarvittaessa kuljetuksia (lisämaksullinen). Kauppaan pääsee hotellilta kätevästi myös huollettua latua pitkin hiihtäen  (n. 6 km yhteen suuntaan).

7. Hinta

Ennakkovaraajan
hinta/ hlö
Lähtöpaikka / Majoitus
Huoneistomajoitus,
ilman
ruokailuja
Huoneistomajoitus
& Lapin
täysihoito (*)
Hotellimajoitus
& Lapin
täysihoito (*)
Turku 640 € 860 € 940 €
Helsinki 620 € 840 € 920 €
Tampere 600 € 820 € 900 €
Rovaniemi 430 € 650 € 730 €
Matkapaketti ilman kuljetuksia 370 € 590 € 670 €

(*) Lapin täysihoito = aamupala, eväät, päivällinen. Tulopäivänä 8.4. iltapala, lähtöpäivänä 15.4. aamupala.

Ennakkovaraajan hinnat voimassa 30.9.2022 saakka. 1.10.2022 alkaen kaikkiin hintoihin lisätään 50 €/hlö. Matkalle voi ilmoittautua 28.2.2023 saakka, mikäli paikkoja on jäljellä.

Matkan varausmaksu 250 euroa maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa osallistujan ilmoittautumisen Lapponia-hiihtoihin, laskutetaan kilpailun osallistumismaksut ennen kunkin maksuportaan umpeutumista.

Hintaan sisältyy:

 • Meno-paluu kuljetus TKU/TRE/HKI – ROI – TKU/TRE/HKI yöjunalla makuuvaunussa
 • Bussikuljetus Rovaniemi – Vuontispirtti – Rovaniemi
 • Majoitus valitun majoitustason mukaisesti, 7 vrk
 • Ruokailut Lapin täysihoidon sisältävissä majoituspaketeissa
 • Liinavaatteet hotellimajoituksessa
 • Suksienhuoltotilan käyttöoikeus (omat voiteet)
 • Lapponia-hiihdon ilmoittautumispalvelu (**)
 • Sähköisen mobiili-latukarttapalvelun käyttö (olettaen, että palveluntarjoaja tarjoaa palvelun myös keväällä 2023)
 • Matkanjohtajan palvelut (***)

(**) wmoc.fi:n hoitaessa Lapponia-ilmoittautumisesi edustusseuraksesi kilpailussa kirjataan wmoc.fi. Jos haluat edustaa Lapponia-hiihdoissa jotain muuta seuraa, tulee sinun hoitaa itse Lapponia-kilpailuilmoittautumisesi kilpailun www-sivujen kautta, www.lapponiahiihto.fi

(***) Matkanjohtaja tulee Turun junalla. Toiminta Tampereen ja Helsingin junissa omatoimiperiaatteella.

Lisämaksusta:

 • Lapponia-hiihdon osallistumismaksut, ks. hintaporrasvaihtoehdot www.lapponiahiihto.fi .   1. ilmoittautumisporras umpeutuu 30.9.2022, 2. porras 31.12.2022 ja 3. porras 28.2.2023.
 • Lapponia-kisakuljetus (kuljetus hotellilta hiihdon lähtöpaikalle, vaihtovarusteiden kuljetus maaliin, paluukuljetus maalista takaisin hotellille) , 25 €/päivä, paitsi ke 12.4. pitkä matka 20 €, koska hiihdon lähtö Vuontispirtiltä.
 • Puolipäiväretki Hettaan su 9.4. , 20 €
 • Päiväretki Norjan Altaan to 13.4., 90 €
 • 1 hh huone (hotellimajoitus): + 130 €/7 vrk
 • Liinavaatteet huoneistomajoituksessa 14,50 €/setti. Halutessasi voit käyttää myös omia liinavaatteita.
 • Hotellimajoittujille pyykinpesumahdollisuus hotellin pesutuvassa, 4€/koneellinen
 • Ostoskuljetukset Vuontispirtiltä Raattaman kaupalle erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaisesti, 5€/hlö
 • Alueen painettu latukartta, 5 € (maksu menee suoraan latuja ylläpitävälle Raattaman Reitit ry:lle. Kartan voi ostaa Vuontispirtin hotellin vastaanotosta)

Lapsialennukset alle 14-vuotiaille paikkatilanteen mukaan: kysy tarjous s-postilla: info@wmoc.fi

8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin ja erityisrajoitukset (päivitetty 14.11.2022)

Peruutustapauksessa 250 € varausmaksua ei palauteta. Minimiperuutusmaksu on yleisistä sopimusehdoista poiketen 250 € varausmaksun suuruinen. Minimiperuutusmaksu on voimassa 28.2.2023 saakka.

Lapponia-hiihdon osallistusmismaksujen suhteen noudatetaan kilpailujärjestäjien maksuaikatauluja ja peruutusehtoja.

Lapponia-hiihdon järjestää Lapponia Hiihto ry. wmoc.fi ei vastaa kilpailun mahdollisesta peruuntumisesta tai siirtymisestä toiseen ajankohtaan.

9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä

Matka toteutuu ilmoitetuilla hinnoilla, mikäli matkalle ilmoittautuu kyseiseltä lähtöpaikkakunnalta (Turku/Tampere/Helsinki) vähintään 10 henkilöä 28.2.2023 mennessä. Mikäli ilmoittautuneita joltain lähtöpaikkakunnalta on vähemmän kuin 10 henkeä, tulee kyseiseltä paikkakunnalta lähtijöille maksettavaksi lisäksi ryhmäjunalipun ja normaalijunalipun hinnan välinen erotus.

10. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

11. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kunto- ja kilpahiihtäjille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.

Ilmoittaudu >>

Hotellimajoituksen lisäksi tarjolla on myös viihtyisiä huoneistoja.


Vuontispirttiä ympäröi läpi talven huollettu laaja, osittain valaistu latuverkosto.