Hiihtokuvat: Lapponia-hiihto ry

Ilmoittaudu >>

Paikkatilanne:

Helsinki/Tampere: Junassa jäljellä yksi (1) naispaikka nykyisellä hinnalla. (*)
Turku: Toistaiseksi paikkoja jäljellä nykyisellä hinnalla (**)

(*) = Tämän jälkeen hinnat määräytyvät päiväkohtaisesti VR:n paikkatilanteen/hinnan mukaan, jolloin matkapaketin hinta on “Lähtöpaikka Kolari” -matkapaketin hinta + VR:n Hki/Tre – Kolari -Hki/Tre -lippuhinta. Mikäli matkustat ilman matkaseuralaista, tulee maksettavaksi koko hytin hinta.

(**) = Hinta saattaa nousta VR:n dynaamisen lippuhinnoittelun johdosta. Ilmoittautumalla nyt varmistat paikan nykyisellä hinnalla.


Hiihtomatka Vuontispirtille & Lapponia-hiihto 5.-14.4.2024

1. Yleistä

Vuosien 2022 ja 2023 onnistuneista matkoista saadun positiivisen palautteen johdosta, järjestämme viikon hiihtomatkan Tunturihotelli Vuontispirtille myös keväällä 2024. Halukkailla on mahdollisuus osallistua saman viikon aikana järjestettäviin Lapponia-hiihtoihin.

Matkalle voi osallistua myös osallistumatta Lapponia-hiihtoihin. Vuontispirtin ympäristö tarjoaa laajan huolletun latuverkoston omatoimiseen hiihtelyyn. Osa laduista on valaistuja. Latuverkosto lähtee käytännössä “hotellin pihalta.”  Keväällä latuverkosto yhtyy saumattomasti Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vielä laajempaan latuverkostoon. Hiihdon vastapainoksi ja vaihteluksi hotellilta on vuokrattavissa myös esim. lumikenkiä.

Matkamme ajankohta, huhtikuun alku, on Tunturi-Lapissa vuoden parasta hiihtoaikaa. Päivät ovat jo pitkiä ja valoisia, paukkupakkaset eivät enää palelluta sormia ja varpaita ja latupohjat eivät vielä ole ehtineet liiaksi pehmetä vahvasta kevätauringon porotuksesta huolimatta.

2. Lapponia-hiihto

Lapponia-hiihto on Tunturi-Lapin upeissa maisemissa hiihdettävä kolmipäiväinen tapahtuma, jossa hiihtomatkoja on tarjolla sekä kunto- että kilpahiihtäjille. Lapponia-hiihtoon voit osallistua joko kaikille kolmelle päivälle (ma 8.4. / ke 10.4. /pe 12.4.) tai vain osalle päivistä. Pitkien matkojen ( 60 km + 50 km + 80 km)  vaihtoehtona tarjolla on myös mukavan kevyet puolimatkat (30 km, 25 km ja 40 km). Lapponia-hiihtoon osallistuville järjestämme kuljetuspalvelun hotellilta hiihdon lähtöpaikoille, vaihtovarusteiden kuljetuksen maaliin sekä paluukuljetuksen maalista takaisin hotellille.

Kaikkiin kolmeen pitkän matkan kisaan osallistuvat voivat halutessaan osallistua myös joukkuekilpailuun wmoc.fi -tiimissä.

Suuren kuntohiihtäjäjoukon lisäksi kilpailu kiinnostaa myös Suomen kilpahiihdon kärkinimiä. Keväällä 2023 pitkän matkan yhteiskilpailun voitti miehissä Remi Lindholm ja naisissa Eveliina Piippo.  Osakilpailu- tai yhteiskilpailuvoittoja ovat viime vuosina napanneet myös mm. Iivo Niskanen, Kari Varis, Ristomatti Hakola, Kerttu Niskanen, Hennariikka Rahkola sekä Aino-Kaisa Saarinen.

Lisätietoa Lapponia-hiihdosta  : www.lapponiahiihto.fi 

3. Alustava matkustustapa ja -aikataulu

Alkumatkan teemme vaivattomasti yöjunalla makuuvaunuissa. Mukaan pääsee Turusta, Tampereelta ja Helsingistä. Lisäksi mukaan pääsee matkan varrelta niiltä asemilta, joissa yöjunat pysähtyvät. Turusta tulijat menevät junalla Rovaniemelle, Helsingistä ja Tampereelta tulijat Kolariin. Loppumatkan Kolarista/Rovaniemeltä perille teemme ryhmien koosta riippuen joko tilatakseilla, pikkubussilla tai tilausajokuljetuksella.

MENO

Lähtö junalla Kolariin/Rovaniemelle

 • Turusta (Rovaniemelle)  pe 5.4.2024 klo 21:08
 • Helsingistä (Kolariin) pe 5.4.2024 klo 20:29
 • Tampereelta (Kolariin) pe 5.4.2024 klo 23:59

Saapuminen

 • Kolariin (HKI & TRE) la 6.4.2024 klo 10:55
 • Rovaniemelle (TKU) la 6.4.2024 klo 11:03

Lähtö

 • Kolarista Vuontispirtille (HKI & TRE) la 6.4.2024 klo 11:10
 • Rovaniemeltä Vuontispirtille (TKU) la 6.4.2024 klo 11:30

Ajoaika

 • Kolarista Vuontispirtille (HKI & TRE)  n. 2 h 10 min. Saapuminen Vuontispirtille arviolta klo 13:20.
 • Rovaniemeltä Vuontispirtille (TKU)  n. 3 h 15 min. + matkalla ruokailu/ruokakauppa-ostostauko. Saapuminen Vuontispirtille arviolta klo 16:00 mennessä.

PALUU

Lähtö Vuontispirtiltä

 • Rovaniemelle (TKU) la 13.4.2024 klo 12:00
 • Kolariin (HKI & TRE) la 13.4.2024 klo 15:50

Lähtö junalla

 • Rovaniemeltä (TKU) la 13.4.2024 klo 17:52
 • Kolarista (HKI & TRE) la 13.4.2024 klo 19:42

Saapuminen su 14.4.2024

 • Tampereelle klo 07:13
 • Turkuun klo 07:33
 • Helsinkiin klo 10:45

4. Majoitus, ruokailut ym.

Majoitusvaihtoehtoina on joko hotellimajoitus 2 hengen huoneissa ( 1h huone saatavilla lisämaksusta) Lapin täysihoidolla (aamupala, eväät, buffet-päivällinen) tai huoneistomajoitus Vuontiskyrö-huoneistoissa. Huoneistomajoituksessa voit kokkailla ruuat itse huoneistojen hyvässä keittiössä tai ostaa Lapin täysihoidon erikseen. Huoneistot ovat 8 hengen mökkejä (2-4 hengen makuuhuoneet). Huoneistomajoitus sopii sosiaalisille henkilöille, jotka tulevat hyvin toimeen myös vieraassa seurassa. Enemmän omaa yksityisyyttä kaipaaville hotellimajoitus on hyvä vaihtoehto.

Huoneistomajoitukset ovat sekamajoituksia, eli samaan huoneistoon voidaan majoittaa sekä miehiä että naisia. Huoneistojen yksittäiset huoneet jaetaan ensisijaisesti mies-/naishuoneisiin. Huonetoverinsa saa luonnollisesti itse valita vapaasti, jos on reissukaveri omasta takaa tiedossa.

Huoneistojen varustus mm: keittiö (astiasto 8 hengelle, jääkaappi, keittolevyt, paistinuuni, mikroaaltouuni, liesituuletin, kahvinkeitin, vedenkeitin, astianpesukone), takka, televisio, pyykinpesukone, wc, suihku, sauna, kylmä ulkovarasto suksien säilytykseen.

Hotellihuoneissa on WC ja suihku. Hotellissa majoittuville hotellin saunat (saunat erikseen miehille ja naisille) ovat lämpiminä päivittäin klo 15.00-20.00. Hotellissa on käytettävissä edulliset itsepalvelupyykinpesukoneet.

Suksien huoltotila on kaikkien osallistujien käytössä.

5. Ohjelma

Matka on ohjelman suhteen omatoimimatka. Jokainen voi päivittäin tehdä omaan kuntotasoonsa sopivia hiihtoretkiä. Osallistujat voivat myös itse kerätä keskuudestaan saman tasoisia hiihtoporukoita. Matkanjohtajalta saa tarvittaessa opastusta omaan kunto- ja kokemustasoon sopivista alueen hiihtoreiteistä. Heti perille saapumisen ja majoittumisen jälkeen lauantaina pidetään infotilaisuus, jossa esitellään alueen hiihtoreitit ja käydään läpi yleisiä tunturihiihtäjän turvallisuusohjeita.

Hotellin puolesta on tarjolla vaihtelevasti viikko-ohjelmaa, mm. eräopasharjoittelijoiden vetämiä lumikenkä-/hiihtoretkiä, valokuva-/lauluiltoja, hierontaa jne. Hotellin viikottainen ohjelmatarjonta varmistuu paikan päällä ja ohjelmiin ei tarvitse ilmoittautua ennen matkaa. Hotellin tarjoamista ohjelmista osa on ilmaisia ja osasta peritään pieni maksu, joka maksetaan paikan päällä.

Hotellilla on saunan yhteydessä avantouintimahdollisuus Vuontisjärvessä.

Mikäli halukkuutta löytyy järjestetään tarvittaessa seuraavat lisämaksulliset kuljetukset:

Su 7.4. Puolipäiväretki Hettaan. Osallistuminen jumalanpalvelukseen Enontekiön kirkossa. Hinta 15 €/hlö.

Ti 9.4. Puolipäiväretki Hettaan. Vierailu Tunturi-Lapin luontokeskuksessa. Hinta 15 €/hlö. (Luontokeskus ei ole auki sunnuntaina, jonka johdosta sinne järjestetään oma kuljetus tiistaina.)

Mikäli osallistuu kumpaankin edellä mainittuun (su 7.4. & ti 9.4.), yhteishinta 20 €/hlö.

To 11.4. Kokopäiväretki Norjan Altaan, tutustuminen mm. Altan museoon. Matkat 4 + 4 tuntia, perillä 4 tuntia, yhteensä n. 12 tuntia. Hinta 90 €/hlö, sisältäen kuljetuksen, museon sisäänpääsyn ja opastetun museokierroksen.

Päiväretket tehdään ryhmän omalla pikkubussilla ja mukaan mahtuu kuljettajan lisäksi 8 nopeinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Päivämatkojen toteutuminen edellyttää vähintään neljää osallistujaa.

6. Mikä on Vuontispirtti?

Vuontispirtti on Enontekiön kunnassa sijaitseva Tunturihotelli, jonka pääomistaja on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Lisäksi omistajatahoihin kuuluu mm. Raision seurakunta. Vuontispirtti sijaitsee aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa, tarjoten oivan tukikohdan Pallas-Ounastuntureille suuntautuville hiihtoretkille ja -vaelluksille. Hotellin ravintolassa ei ole A-oikeuksia, joten Vuontispirtti tarjoaa rauhallisen ja luonnonläheisen vaihtoehdon Lapin vilkkaimpien hiihtokeskusten melskeeseen verrattuna.

Hotellin vastaanotossa on pienimuotoinen kioski, josta on saatavilla rajoitetusti tarvikkeita, esim. suklaapatukoita hiihtoevääksi, virvoitusjuomia, suksivoiteita yms. Myynnissä on myös lappilaisia käsitöitä matkamuistoksi.

Lähin ruokakauppa löytyy vajaan 8 km päässä sijaitsevasta Raattaman kylästä, jonne järjestämme tarvittaessa kuljetuksia (lisämaksullinen). Kauppaan pääsee hotellilta kätevästi myös huollettua latua pitkin hiihtäen  (n. 6,5 km yhteen suuntaan).

7. Hinta

Ennakkovaraajan
hinta/ hlö
Lähtöpaikka / Majoitus
Huoneisto-
majoitus,
ilman
ruokailuja
Huoneisto-
majoitus,
hotelli-
aamiaisella
Huoneisto-
majoitus
& Lapin
täysihoito (*)
Hotelli-
majoitus
& Lapin
täysihoito (*)
Turku 680 €
764 € 890 € 1.065 €
Helsinki 700 €
784 € 910 € 1.085 €
Tampere 640 €
724 € 850 € 1.025 €
Rovaniemi  480 €
564 € 690 € 865 €
Kolari 480 €
564 € 690 € 865 €
Matkapaketti ilman kuljetuksia 410 €
494 € 620 € 795 €

(*) Lapin täysihoito = aamupala, eväät, päivällinen. Tulopäivänä 6.4. iltapala, lähtöpäivänä 13.4. aamupala.

Ennakkovaraajan hinnat voimassa 30.9.2023 saakka. 1.10.2023 alkaen kaikkiin hintoihin lisätään 50 €/hlö. Matkalle voi ilmoittautua 28.2.2024 saakka, mikäli paikkoja on jäljellä.

Matkan varausmaksu 100 euroa maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa osallistujan ilmoittautumisen Lapponia-hiihtoihin, laskutetaan kilpailun osallistumismaksut ennen kunkin maksuportaan umpeutumista.

Hintaan sisältyy:

 • Meno-paluu kuljetus TKU – ROI – TKU  tai TRE/HKI – KOLARI – TRE/HKI yöjunalla makuuvaunussa 2 hengen hyteissä
 • Bussikuljetus Kolari/Rovaniemi – Vuontispirtti – Kolari/Rovaniemi
 • Majoitus valitun majoitustason mukaisesti, 7 vrk
 • Ruokailut aamiaisen/Lapin täysihoidon sisältävissä majoituspaketeissa
 • Liinavaatteet hotellimajoituksessa
 • Suksienhuoltotilan käyttöoikeus (omat voiteet)
 • Lapponia-hiihdon ilmoittautumispalvelu (**)
 • Sähköisen mobiili-latukarttapalvelun käyttö (olettaen, että palveluntarjoaja tarjoaa palvelun myös keväällä 2024)
 • Matkanjohtajan palvelut (***)

(**) wmoc.fi:n hoitaessa Lapponia-ilmoittautumisesi edustusseuraksesi kilpailussa kirjataan wmoc.fi. Jos haluat edustaa Lapponia-hiihdoissa jotain muuta seuraa, tulee sinun hoitaa itse Lapponia-kilpailuilmoittautumisesi kilpailun www-sivujen kautta, www.lapponiahiihto.fi

(***) Matkanjohtaja tulee Turun junalla Rovaniemen kautta. Toiminta Tampereen ja Helsingin junissa sekä Kolarissa omatoimiperiaatteella  myöhemmin tarkennettavien ohjeiden mukaisesti.

Lisämaksusta:

 • Lapponia-hiihdon osallistumismaksut, 1. porras 30.9.2023 saakka.,  2. porras 31.12.2023 saakka, 3. porras 28.2.2024 saakka , 4. porras 1.3.2024 alkaen . Katso hintavaihtoehdot: www.lapponiahiihto.fi
 • Lapponia-kisakuljetus (kuljetus hotellilta hiihdon lähtöpaikalle, vaihtovarusteiden kuljetus maaliin, paluukuljetus maalista takaisin hotellille) , 25 €/päivä, paitsi ke 10.4. pitkä matka 20 €, koska hiihdon lähtö Vuontispirtiltä.
 • Puolipäiväretki Hettaan su 7.4., 15 €
 • Puolipäiväretki Hettaan ti 9.4., 15 €
 • Päiväretki Norjan Altaan to 11.4., 90 €
 • 1 hh huone (hotellimajoitus): + 160 €/7 vrk
 • Liinavaatteet huoneistomajoituksessa 18,00 €/setti (sis. lakanat, tyynyliinan & pyyhkeet). Halutessasi voit käyttää myös omia liinavaatteita.
 • Hotellimajoittujille pyykinpesumahdollisuus hotellin pesutuvassa, 4€/koneellinen
 • Ostoskuljetukset Vuontispirtiltä Raattaman kaupalle erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaisesti, 5€/hlö
 • Alueen painettu latukartta, 5 € (maksu menee suoraan latuja ylläpitävälle Raattaman Reitit ry:lle. Kartan voi ostaa Vuontispirtin hotellin vastaanotosta)

8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin ja erityisrajoitukset

Lapponia-hiihdon osallistusmismaksujen suhteen noudatetaan kilpailujärjestäjien maksuaikatauluja ja peruutusehtoja.

Lapponia-hiihdon järjestää Lapponia Hiihto ry. wmoc.fi ei vastaa kilpailun mahdollisesta peruuntumisesta tai siirtymisestä toiseen ajankohtaan.

Maksuaikataulu 22.9.2023 alkaen tulleissa ilmoittautumisissa:

 • 1. erä (varausmaksu) : 100 €
 • 2. erä: 250 €, 24.11.2023 mennessä
 • 3. erä: loput, 5.2.2024 mennessä

2. ja 3. maksuerästä lähetetään sähköpostilla erillinen lasku 2 viikkoa ennen eräpäivää.

9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä

Matka toteutuu ilmoitetuilla hinnoilla, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 10 henkilöä 28.2.2024 mennessä. Mikäli ilmoittautuneita on vähemmän kuin 10 henkeä, matkanjärjestäjällä on oikeus korottaa matkapaketin hintaa korkeintaan kahdeksalla (8) %:lla.

10. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

11. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kunto- ja kilpahiihtäjille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.

Ilmoittaudu >>

Aikaa 3. ilmoittautumisportaan umpeutumiseen:

000 päivää 00 tuntia 00 minuuttia 00 sekuntia


Hotellimajoituksen lisäksi tarjolla on myös viihtyisiä huoneistoja.


Vuontispirttiä ympäröi läpi talven huollettu laaja, osittain valaistu latuverkosto.