Vuontispirtti 2022

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:Sopimusehdot - Jukolajuna old

wmoc.fi Jukolajuna 2021
Toimitus- ja peruutusehdot

1) Pyrimme hankkimaan VR:ltä ryhmäliput Napapiiri-Jukolan 2021 yöjunaan makuuvaunupaikoilla TKU-ROI-TKU. Lähtö pe-illalla 18.6.2021 Turusta ja paluulähtö takaisin Turkuun sunnuntai-illalla 20.6.2021 Rovaniemeltä. Saapuminen Turkuun maanantai-aamulla 21.6.2021. Junien tarkat lähtö- ja paluuajat selviävät keväällä 2021.

2) Mikäli onnistumme saamaan lippuja vähemmän, kuin mitä on ennakkovarauksia, myydään liput varausjärjestyksessä.

3) Ennakkovarausmaksu on 25 euroa/hlö, joka huomioidaan lipun lopullisessa hinnassa.

4) Mikäli peruutat matkan, maksettua ennakkovarausmaksua ei palauteta

5) Ennakkovaraus on henkilökohtainen. Varausta ei voi siirtää eteenpäin kenellekään muulle.

6) Suunnistusseurat voivat halutessaan tehdä vähintään 20 hengen seurakohtaisia ennakkovarauksia. Peruutusehdot seuratilauksissa on muuten samat, mutta matkustajien nimiä ei tarvitse ilmoittaa varausvaiheessa.

7) Lipun hintaan lisätään 15 euron palvelumaksu/hlö. Vähintään 20 hengen seuratilauksissa palvelumaksu on 10€/hlö.

8) Meno-paluu -lipun arvioitu kokonaishinta, sisältäen palvelumaksun, on 150-300 euroa. Mikäli lipun kokonaishinnaksi muodostuu yli 300 euroa, voit halutessasi peruuttaa matkan ja saat maksamasi ennakkovarausmaksun takaisin.

9) Mikäli emme onnistu saamaan sinulle lippua, esim. lippujen kovan kysynnän takia, palautamme maksamasi ennakkovarausmaksun. Tällaisessa tapauksessa, sinulla ei ole oikeutta saada korvausta matkan peruuntumisen sinulle aiheuttamista mahdollisista muista välittömistä tai välillisistä kuluista tai mielipahasta.

10) Kyseessä ei ole matkapakettilain (”Laki matkapalveluyhdistelmistä 901/2017”) mukainen matkapalveluyhdistelmä, vaan yksittäinen meno-paluu -matkalippu. Täten wmoc.fi:n yleiset sopimusehdot eivät sellaisenaan ole voimassa. Niitä voidaan kuitenkin noudattaa soveltuvin osin siltä osin, kun ne eivät ole ristiriidassa näiden matkakohtaisten ehtojen kanssa.

<< Paluu


Matkakuvaus 2021 Unkari

Matkakuvaus – WMOC 2021 Unkari

Sisältö

1. Matkan luonne
2. Matkaohjelma
3. Majoitus
4. Valinnaiset lisäohjelmat
5. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta
6. wmoc.fi T-paita
7. Hinta
8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset
9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä
10. Matkustusasiakirjat
11. Vakuutukset
12. Terveysmääräykset
13. Lentomatkatavarat
14. Liikuntaesteisten huomiointi

1. Matkan luonne

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu valmismatkapaketti suunnistuksen veteraanien MM-kilpailuihin Unkarissa 5.-14.8.2021. Veteraanien MM-kilpailuihin voivat osallistua v. 1986 tai aiemmin syntyneet.

Kilpailun yhteydessä järjestetään yleisökilpailu, johon voivat osallistua myös v. 1987 tai myöhemmin syntyneet. Junioreille ikäsarjat M10/W10 -sarjoista alkaen.

2. Matkaohjelma

To 5.8. Lähtö (alkuperäinen aikataulu muuttunut iltalennosta aamulentoon Finnairin lentomuutosten takia)

 • Turusta Helsinkiin klo 06.00 Finnairin lennolla
 • Helsingistä Budapestiin klo 09.35 Finnairin lennolla
 • Liityntälennot muualta Suomesta mahdollisia.

To 5.8. Saapuminen Budapestiin klo 10.55
Pe 6.8. ”Korkean paikan pikaleiri”, lyhyt 2-3 tunnin kävelyretki Kékestetőn alueella ja Unkarin korkeimman vuoren Kékesin (1.014 m) valloitus. Vaihtoehtoisesti voi viettää omatoimipäivän Budapestissa.
Pe 6.8. Sprintin mallisuunnistus
La 7.8. Sprintin karsinta
La 7.8. Siirtyminen Székesfehérváriin
Su 8.8. Sprintin finaali
Ma 9.8. Välipäivä, maastomatkojen mallisuunnistus. Päiväretki osallistujien toiveiden mukaan, esim. käynti Balatonjärvellä.
Ti 10.8. Maastomatkojen karsinta
Ke 11.8. Keskimatkan finaali
To 12.8. Pitkän matkan mallisuunnistus. Päiväretki osallistujien toiveiden mukaan, esim. käynti Balaton-felvidéki -kansallispuistossa.
Pe 13.8. Pitkän matkan finaali, päättäjäiset
Pe 13.8. Siirtyminen takaisin Budapestiin
Pe 13.8. Matkan yhteinen päätösillallinen (omakustanteinen)
La 14.8. Opastettu Budapest -kierros, kesto 2-3 h
La 14.8. Lähtö Budapestista Helsinkiin klo 19.00 Finnairin lennolla AY 1256
La 14.8. Paluu

 • Helsinkiin klo 22.20
 • Turkuun n. klo 24.00

Matkaohjelma on alustava ja saattaa muuttua mm. sen mukaan, mikäli kilpailujärjestäjät tarkentavat kilpailuohjelmaa ja aikatauluja.

<< Alkuun

Kaikille 30.4.2021 mennessä ilmoittautuneille tekninen wmoc.fi -paita!


3. Majoitus

Haluamme tarjota osallistujillemme laadukkaan matkakokemuksen myös majoituksen osalta. Tällä matkalla kaikki käyttämämme majoitukset ovat neljän (****) tähden tasoa. Kaikissa hotelleissamme on mm. ilmastointi ja WiFi-yhteys.

Kaksi ensimmäistä yötä majoitumme Budapestissa, jotta ehdimme ensin tutustua Unkarin pääkaupunkiin, ennen siirtymistä Székesfehérváriin lähemmäs sprintin finaalin ja maastomatkojen kilpailualueita.  Vuonna 932 perustettu Székesfehérvár oli keskiajalla Unkarin tärkein kaupunki, jossa on kruunattu mm.  37 Unkarin kuningasta. Viimeiseksi yöksi palaamme Budapestiin, jolloin jää vielä perjantai-ilta ja lauantai-päivä aikaa jatkaa Budapestiin tutustumista.

5.-7.8. Radisson Blu Béke Hotel, Budapest (2 yötä) (****)

Historiallinen, vuonna 1913 rakennettu hotellimme sijaitsee Budapestin keskustan tuntumassa. Hotellissa on oma ruokaravintola ja kahvila. Tonavan rantaan on mukavan sopiva 15 minuutin kävelymatka (1,2 km) . Budapestin kuuluisista nähtävyyksistä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Andrássy Street on vain muutaman korttelin päässä.

Hotellin yleisarvosana booking.com:ssa on hyvä 8,2 ja sijaintiarvosana 8,8.

7.-13.8. Hotel Magyar Király, Székesfehérvár (6 yötä) (****)

Neljän tähden hotellimme on kaupungin parhaimmistoa ja sijaitsee Székesfehérvárin historiallisessa keskustassa sprintin finaalin kilpailualueella.  Hotellilla on ikää kunnioitettavat 200 vuotta. Hotellissa on myös kuntosali ja pelihuone (mm. darts, biljardi). Hotellin sauna on käytettävissä erikseen sovittavissa. Hotellista on ostettavissa lippuja 600 m. päässä sijaitsevaan kylpylään, jossa on tarjolla mm. uima-allas sekä höyry- ja suolakylpyjä. Maastomatkojen kisoihin hotellilta on lyhyt, 20-30 minuutin ajomatka. Vaatteiden pyykkäys hoituu kätevästi 10 minuutin (750 m. ) kävelymatkan päässä sijaitsevassa kohtuuhintaisessa (4-5 € / 11 kg) itsepalvelupesulassa. Pyykkäyspalvelun voi antaa myös hotellin hoidettavaksi, mikäli haluaa maksaa hyvästä palvelusta.

Booking.com:ssa hotellin yleisarvosana on  8,7 ja sijaintiarvosana peräti 9,5 .

13.-14.8. Hotel Castle Garden, Budapest (1 yö) (****)

Tonavan itäpuolen kaupungista tultua jo osittain tutuksi kahtena ensimmäisenä matkapäivänä, matkan viimeisen yön yövymme kaupungin Tonavan länsipuoleisessa osassa Budapestin historiallisessa vanhassa kaupungissa. Hotellin lähellä sijaitsee Unkarin kuninkaiden massiivinen historiallinen palatsi, jossa ehdottomasti kannattaa käydä tutustumassa.  Unkarin kuuluisista kirkoista hotellin lähellä sijaitsevat mm. tradition mukaan jo vuonna 1015 alkunsa saanut Matthias Church sekä yksi Budapestin suosituimmista nähtävyyksistä, Fisherman’s Bastion, jonka näköalatasanteilta avautuu komea näkymä yli Budapestin. Tonavan rantaan hotellilta on 15 minuutin (1 km) kävelymatka. Nopeimmille ilmoittautujille hotellissa on tarjolla isompia huoneita omalla terassilla.

Hotellin yleisarvosana booking.com:ssa on erinomainen 8,8 ja sijaintiarvosana peräti 9,3.

4. Oheisohjelmat

Perjantaina 6.8. opastettuna ohjelmana järjestetään lyhyt ”korkean paikan pikaleiri” -vierailu Kékestetőn alueelle.  Kékestetőn alue on Unkarin kolmanneksi suosituin nähtävyys Budapestin ja Balaton-järven jälkeen. Lyhyen 2-3 tunnin patikointiretken aikana valloitamme Unkarin korkeimman vuoren Kékesin (1.014 m). Tämän ohjelman voi vaihtoehtoisesti korvata omatoimipäivällä Budapestissa, mikäli haluaa mieluummin säästellä voimia varsinaisiin kisakoitoksiin.

Maanantaina 9.8 . on mahdollisuus maastomatkojen mallisuunnistuksen lisäksi tehdä päiväretki osallistujien toiveiden mukaisesti. Voidaan vierailla esim. Keski-Euroopan suurimmalla järvellä, Balatonilla.  Balatonilla on myös uintimahdollisuus, veden keskilämpötila kesällä on 25 astetta.

Torstaina 12.8. on pitkän matkan mallisuunnistuksen lisäksi mahdollisuus osallistua päiväretkelle vuonna 1997 perustettuun Balaton-felvidéki-kansallispuistoon. Osa kansallispuiston nähtävyyksistä on lisämaksullisia.

<< Alkuun

5. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta

Matkapaketti sisältää kuljetukset WMOC-avajaisiin ja kaikkiin suunnistuksiin, mukaan lukien maastomatkojen mallisuunnistus.

Sprintin finaaliin pääsemme kätevästi kävellen suoraan hotelliltamme, se sijaitsee kilpailualueella.

Mukanamme on wmoc.fi -seurateltta, jossa vaatteiden vaihto käy kätevästi myös sadekelin sattuessa. Seurateltta on käytössä ainakin maastomatkojen kilpailuissa. Sprintin osalta tilanne katsotaan tarkemmin paikan päällä, huomioiden järjestäjien ohjeistukset.

<< Alkuun

6. wmoc.fi T-paita

Paketin hintaan sisältyy wmoc.fi:n tekninen Suomi T-paita 30.4.2021 mennessä ilmoittautuneille. Paita on Trimtexin laadukasta RUN-mallia.  Paidassa on selän ja kainaloiden kohdalla hengittävät paneelit. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen suunnistuspaita, sopii se hyvin käytettäväksi myös esimerkiksi sprinttisuunnistuksessa!

Paita on saatavilla sekä miesten että naisten mallina. Itsellesi sopivan koon voit katsoa Trimtexin koko-oppaasta >>  RUN-paita on juoksupaitana hoikkaa mallia. Jos haluat väljemmän paidan, ota yksi koko isompi.

Mikäli haluat ottaa teknisen juoksupaidan sijasta verkkoselkäisen lyhythihaisen ”oikean” suunnistuspaidan, sellainen on mahdollista saada +15 €  lisähintaan. Suunnistuspaita on ulkoasultaan/kuvioinniltaan teknistä juoksupaitaa vastaava.

<< Alkuun

7. Hinta

31.1.2021 saakka:
Matkapaketin hinta Turusta: 1.310 € (sis.lennot) (*)
Matkapaketin hinta Helsingistä: 1.190 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta ilman lentoja: 1.060 €

1.2.- 30.4.2021
Matkapaketin hinta Turusta: 1.360 € (sis.lennot) (*)
Matkapaketin hinta Helsingistä: 1.240 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta ilman lentoja: 1.110 €

Liityntälennot muualta Suomesta Helsinkiin arviolta 60-90€ /suunta.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin ryhmälennot Tku/Helsinki – Budapest – Helsinki/Tku (*)
 • Majoitus 2 (-3) h huoneissa + aamiainen (9 vrk) (**)
 • Kuljetus Budapestin lentokentältä hotellille ja hotellilta lentokentälle (vain pakettiin kuuluvilla ryhmälennoilla)
 • Kuljetukset suunnistuksiin ja matkaohjelman mukaisiin ohjelmiin  (sisältää vuokra-autojen polttoaineet 100 €/auto saakka)
 • wmoc.fi -seurateltan käyttöoikeus maastomatkojen kilpailuissa
 • Opastettu kierros Budapestissa
 • Suomenkielisen, suunnistavan matkanjohtajan palvelut
 • Ilmoittautumispalvelu  WMOC -kilpailuun
 • Suomenkielinen käsiohjelma
 • wmoc.fi Suomi T-paita (30.4.2021 mennessä ilmoittautuneille)

Lisämaksusta:

 • Yhden hengen huone, Radisson Blu, Budabest,  + 63 €/vrk = + 126€/2 vrk
 • Yhden hengen huone, Magyar Király, Székesfehérvár,  + 45 €/vrk = + 270 €/6 vrk
 • Yhden hengen huone, Castle Garden, Budabest,  + 57 €/vrk
 • Sviitti, 40 m2, Magyar Király, Székesfehérvár, + 30 €/vrk/hlö = + 180 €/6 vrk/hlö (***)
 • Suurempi huone, 30 m2, omalla terassilla Castle Garden, Budabest,  + 20 €/vrk/hlö (***)
 • WMOC-osallistumismaksu,  140 € (2.5.2021 saakka),
 • SI-tikun vuokra, normaali: 5 €, SIAC : 15 €
 • Nähtävyyksien pääsymaksut oman mielenkiinnon mukaan
 • Vuokra-autojen polttoaineet 100 €/auto ylittävältä osalta
 • Teknisen wmoc.fi -juoksupaidan vaihto verkkoselkäiseen wmoc.fi -suunnistuspaitaan + 15 €

(*) Paluu Helsingistä Turkuun mahdollisesti tilausajokuljetuksella, mikäli lauantaina loppuillasta ei ole saatavilla Hki-Tku -lentoja.

(**) Majoitus ensisijaisesti 2 h huoneissa. Mikäli matka tulee täyteen ja 2 hengen huoneet loppuvat, voidaan viimeiseksi ilmoittautuneet majoittaa 3 hengen huoneisiin.

(***) Sviiteissä/isommissa huoneissa saattaa olla parivuode. Voidaksesi varata sviitin/isomman huoneen sinulla tulee olla matkakumppani, joka on halukas jakamaan sviitin/isomman huoneen kanssasi.

Varausmaksun suuruus on 275 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa kilpailijan ilmoittautumisen kilpailuun, katetaan kilpailun osallistumismaksu varausmaksusta.

8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin ja erityisrajoitukset

Korona-pandemian ollessa vielä päällä elokuussa 2021, saattaa pääsy joihinkin turistikohteisiin olla rajoitettua ja aiheuttaa muutoksia alustavaan matkaohjelmaan.

Kilpailujärjestäjien peruutusehdot kilpailumaksun palautuksen osalta:

 • Peruutus 31.5.2021 mennessä: palautus 70%
 • Peruutus 11.7.2021 mennessä: palautus 50 %
 • Peruutus 13.7.2021 alkaen: maksua ei palauteta
 • Mikäli kilpailut perutaan koronatilanteen, vähäisen ilmoittautujamäärän tai jonkun muun syyn takia, palautetaan kilpailun osallistumismaksu vähennettynä 30 euron käsittelymaksulla.

<< Alkuun

9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä

Matka toteutuu, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 8 henkilöä 21.3.2021 mennessä.

<< Alkuun

10. Matkustusasiakirjat

Matkustajalla pitää olla mukanaan passi tai kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Suosittelemme eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista ja mukaan ottamista. Kortin ja henkilöllisyystodistuksen esittämällä saat sairaanhoidon Unkarissa samaan hintaan ja saman käytännön mukaisesti kuin paikalliset henkilöt.

<< Alkuun

11. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

<< Alkuun

12. Terveysmääräykset

THL:n Matkailijan Terveysopas suosittaa kaikille Unkariin matkustaville Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT) sekä MPR -rokotetta.

Riskinarvion perusteella harkittava rokotesuojaksi mainitaan Hepatiitti A, puutiaisaivotulehdus (kohtalainen riski lähinnä lännessä) sekä kausi-influenssa.

Kilpailujärjestäjien ilmoituksen mukaan maastomatkojen kisa-alueella esiintyy punkkeja, jotka saattavat levittää puutiaisaivotulehdusta ja borrelioosia. Puutiaisaivotulehdukselle antaa suojan TBE-rokote.

Mikäli koronapandemia ei elokuussa  2021 ole vielä kokonaan Unkarissa ohi, tulee erityisesti riskiryhmiin kuuluvien harkita, kannattaako matkalle osallistua.

 

<< Alkuun

13. Lentomatkatavarat

Matkapakettiin sisältyvillä lennoilla lentolippuun sisältyy käsimatkatavaran lisäksi yksi (1) ruumaan menevä matkatavara.

Ruumaan menevän matkatavaran maksimipaino Finnairin lennoilla on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.

<< Alkuun

14. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.
<< Alkuun


WMOC 2021 Unkari

Tulossa

WMOC 2021, Unkari

Vuoden 2021 suunnistuksen veteraanien MM-kilpailut järjestetään Unkarissa elokuussa. Kilpailukeskus sijaitsee vajaan 6.000 asukkaan pikkukaupungissa Velencessä noin 40 minuutin ajomatkan päässä Budapestista. 

Kisat siirtyivät Japanista Unkariin koronavirustilanteen siirrettyä Japanin World Masters Games -kisat vuodella eteenpäin vuodelle 2022.

Meillä on tehtynä Finnairilta seuraavat ryhmälentovaraukset:

To 5.8.2021 Helsinki-Budapest klo 09.35-10.55  (alkuperäinen aikataulu muuttunut iltalennosta aamulentoon Finnairin lentomuutosten takia)
La 14.8.2021 Budapest-Helsinki klo 19.00-22.20 AY 1256

Tällä aikataululla jää riittävästi aikaa tutustua myös Budapestiin sekä ennen että jälkeen varsinaisen kisarupeaman.

Tutustu tarkempaan matkakuvaukseen >>

Ilmoittaudu mukaan >>

Karttapala keskimatkan finaalimaastosta:


Matkakuvaus - tmp

Matkakuvaukset

Olemme käynnistäneet Unkarin 2021 veteraanien MM-kisamatkan suunnittelun. Julkaisemme matkakuvauksen sen valmistuttua.


Ilmo

Ilmoittautuminen


WMG 2021, osallistujasitoumus

Written Consent for Participating in World Masters Games 2021 KANSAI

In participating in the World Masters Games 2021 KANSAI (hereinafter referred to as “the Games”), I understand, consent to, and comply with the Participation Terms and Conditions, the Sports Information Guide, the Cancellation Policy, the Personal Information Policy, the Terms of Use of the Entry System, and the World Anti-Doping Rules, and to follow other operational instructions on the Games. I further agree to the following terms:

1. I am fully aware that participation in the Games involves the risk of suffering accidents, missing personal belongings, injury, illness, and other damage and loss due to various causes, and the risk of causing damage and loss to third parties. I will make every effort to avoid those risks.

I agree that bodily injury may be unavoidable due to contact, etc. if it occurs during a competition conducted in the normal range, and in an environment where appropriate competition management is performed. I will not hold the Organiser responsible for the injury.

2. As far as I know, I have no illness or injury that would interfere with my participation in the Games, and I will have a health checkup in advance, consult a doctor, and receive guidance from the doctor before the Games.

3. In participating in the Games, I understand that the Organiser and companies, organisations, and news media recognised by the Organiser may photograph me in and around the venue of the Games, and I agree that the images, photos, etc., including my portraits will be used for any commercial or non-commercial purposes, such as posting, broadcasting, advertisement, and promotion, in any type of media.
Furthermore, I agree that I am not allowed to charge the Organiser for any use of my portraits under any nominal terms.

4. I guarantee that I am an adult, and if not, I am 12 years old or over and that my participation is with parental or guardian relative’s consent. Furthermore, I guarantee that my participation in the Games is with the consent of my legal representative, such as a parental authority, in advance if I am a minor (under the age of 20 in accordance with the Civil Code and the Act on the Protection of Personal Information of Japan), an adult ward, a person under curatorship, or a person under assistance.

5. I (as well as my family, relatives, legal representative, and any participating partner) agree that the Organising Committee of the World Masters Games 2021 Kansai, the prefectural and major city organising committees, and municipalities’ organising committees, the International Masters Games Association (IMGA), and all volunteers, contractors, sponsors, and other related organisations, in the absence of deliberate or serious negligence, are immune from all liability, loss, and damage.


Matkakuvaus 2021- matkapaketti A

Päivityshistoria:

07.08.2020 Lisätty tiedot maastomatkojen majoituksesta sekä mahdollisuudesta vierailla Tottorin hiekkadyyneillä
02.10.2020 Lisätty tarkemmat tiedot Fujin esikisoista 15.-16.5.2021 (Kappale 16. >> )


Matkakuvaus – Matkapaketti A
Tokio & Fuji & Nagoya & Kioto & WMOC 2021 , 13.-30.5.2021

Sisältö

1. Matkan luonne
2. Matkaohjelma
3. Majoitus
4. Valinnaiset lisäohjelmat
5. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta
6. wmoc.fi T-paita
7. Hinta
8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset
9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä
10. Matkustusasiakirjat
11. Vakuutukset
12. Terveysmääräykset
13. Lentomatkatavarat
14. Liikunaesteisten huomiointi
15. Puhelin- ja mobiilidataliikenne Japanissa
16. Fujin esikisat 15.-16.5.2021

1. Matkan luonne

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu valmismatkapaketti suunnistuksen veteraanien MM-kilpailuihin Japanissa 13.-30.5.2021. Veteraanien MM-kilpailuihin voivat osallistua v. 1986 tai aiemmin syntyneet. Kilpailun yhteydessä järjestetään yleisökilpailu, johon voivat osallistua myös v. 1987 tai myöhemmin syntyneet.

Ensimmäisen matkaviikon aikana tutustumme Japanin moniin nähtävyyksiin mm. Tokion, Fujin, Nagoyan ja Kioton alueilla. Osallistumme MM-kisojen esikisoihin (Pre-event) Fuji-vuoren postikorttimaisemissa sekä tutustumme Yatsugataken jylhiin suunnistumaastoihin omatoimi-suunnistusharjoituksen merkeissä. Siirrymme viikon mittaan pikku hiljaa Tokiosta vuokra-autoilla kohti Kobea, josta alkaa varsinainen MM-kisojen osuus perjantaina 21.5.2021.

2. Matkaohjelma

To 13.5. Lähtö

 • Turusta Helsinkiin klo 14.45 Finnairin lennolla AY 224.
 • Helsingistä Tokioon klo 17.45 Finnairin lennolla AY 073.
 • Liityntälennot muualta Suomesta mahdollisia.

Pe 14.5. Saapuminen Tokioon  klo 09.10
Pe 14.5. Tutustumista Tokion alueen nähtävyyksiin
La 15.5. MM-esikisa (Pre-event), harjoitustapahtuma, Fujin alue
La 15.5. Tutustumista Fujin alueen nähtävyyksiin
Su 16.5. MM-esikisa (Pre-event), pitkän matkan kilpailu, Fujin alue
Su 16.5 Tutustumista Fujin alueen nähtävyyksiin
Ma 17.5. Suunnistusharjoitus Yatsugatakessa
Ma 17.5. Tutustumista Yatsugataken alueen nähtävyyksiin
Ma 17.5. Siirtyminen Nagoyaan, tutustumista Nagoyan nähtävyyksiin
Ti 18.5. Siirtyminen Kiotoon, tutustumista Kioton nähtävyyksiin
Ke 19.5. Tutustumista Kioton nähtävyyksiin
To 20.5. Siirtyminen ja majoittuminen Kobeen.
To 20.5. Tutustumista Koben nähtävyyksiin
Pe 21.5. Sprintin mallisuunnistus
La 22.5. Sprintin karsinta
La 22.5. WMOC avajaiset
Su 23.5. Sprintin finaali
Ma 24.5. Välipäivä, siirtyminen maastomatkojen kilpailualueelle
Ti 25.5. Maastomatkojen mallisuunnistus
Ke 26.5. Maastomatkojen karsinta
To 27.5. Keskimatkan finaali
To 27.5. Banketti
Pe 28.5. Pitkän matkan mallisuunnistus
La 29.5. Pitkän matkan finaali
Su 30.5. Lähtö Osakasta (Kansai International Airport) Helsinkiin klo 10.45 Finnairin lennolla AY 078
Su 30.5. Saapuminen

 • Helsinkiin klo 14.40
 • Turkuun klo 16.50

Ensimmäisen matkaviikon ohjelma on alustava ja se voi muuttua mm. sen mukaan, mikäli järjestäjät tarkentavat esikisojen aikatauluja.

<< Alkuun


Aikaa 2. ilmoittautumisportaan umpeutumiseen:

000 päivää 00 tuntia 00 minuuttia 00 sekuntia

Kaikille 31.12.2020 mennessä ilmoittautuneille tekninen wmoc.fi -paita!


3. Majoitus

Haluamme tarjota osallistujillemme laadukkaan matkakokemuksen myös majoituksen osalta. Käyttämämme majoitukset ovat aina vähintään kolmen (***), mutta monesti neljän (****) tähden tasoa. Kobessa pääsemme nauttimaan jopa hulppeasta viiden (*****) tähden tasosta.

1. matkaviikko

Ensimmäisen matkaviikon majoituspaikat vahvistetaan vasta sen jälkeen, kun kilpailujärjestäjät ovat vahvistaneet esikisojen (Pre-Event) ja harjoitusmaastojen tarkat aikataulut ja sijainnit. Tällä tavalla pyrimme varmistamaan, ettei päivittäiset ajomatkat esikisoihin/harjoitusmaastoihin muodostu kohtuuttoman pitkiksi. Kaikki majoitukset ovat vähintään kolmen tähden tasoa ja ensisijaisesti 2 hengen huoneissa. Joissain majoituspaikoissa majoitus voi olla myös 3-4 hengen huoneissa. Ainakin kaupunkimajoituksissa pyritään saamaan huoneet, joissa on ilmastointi ja Wi-Fi. Maakunnissa suurimpien kaupunkien ulkopuolella on hyvä varautua majoitustilojen keskimääräistä alhaisempaan varustetasoon.

2. matkaviikko

Varsinaisen MM-kisaviikon kolme ensimmäistä yötä majoitumme Kobessa, jonka jälkeen vaihdamme majoitusta lähemmäs maastomatkojen kilpailualueita. Viimeisen yön yövymme aivan Osakan keskustassa.

21.-24.5. Hotel Okura, Kobe (4 yötä), *****

Koben satama on Japanin kolmanneksi suurin, joten Kobessa on luontevaa yöpyä meren äärellä. Viiden tähden hotellimme sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Huoneet ovat mukavan tilavia, niiden koko on peräti 37 m2 . Huoneissa on ilmastointi, WiFi-yhteys sekä jääkaappi. Hotellin kuntoklubi, allasosasto ja sauna ovat käytettävissä eri maksusta. Hotellilta on 500 metrin kävelymatka läheiselle Motomachin ostosalueelle. Koben elämyksellinen Chinatown sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä. Hotellin omalla 20-30 minuutin välein kulkevalla sukkulabussilla pääset siirtymään kätevästi lähemmäs kaupungin keskustaa. Myös lähimmät juna/metroasemat ovat lyhyen kävelymatkan päässä.

Hotellin yleisarvosana booking.com:ssa on loistava 8,9 ja henkilökunnan saama arvosana peräti 9,3.

24.-29.5. Toyooka (5 yötä)

Maastomatkojen ajan majoitumme Toyookassa, joka on n. 80.000 asukkaan kaupunki vajaat 150 kilometriä Kobesta pohjoiseen. Kaikissa huoneissa on ilmastointi sekä oma WC/kylpyhuone. Wi-Fi on käytettävissä hotellin aulatiloissa. Hotellissa on ilmainen pyykinpesumahdollisuus, mutta koneita on vain kaksi, joten hotellin ollessa täynnä jonoa voi esiintyä. Alueelta löytyy lisäksi edullinen kolikoilla toimiva itsepalvelupesula. Hotellilta on mukavan kohtuulliset, n. 40 minuutin ajomatkat kisapaikoille. Pitkän matkan finaaliin ajo-aika on n. 1 h 15 min., mutta se tarvitsee ajaa vain yhteen suuntaan, koska jatkamme kisapaikalta lauantai-illaksi suoraan Osakaan.

29.5.-30.5. Takuto Stay Osaka Shinsaibashi, Osaka (1 yö) (***)

Viimeisen yön vietämme aivan Osakan ytimessä. Majoitus tapahtuu 4 hengen hotelli-minihuoneistoissa (40 m2), joissa on myös minikeittiö mikroaaltouunilla, jääkaappi, pyykinpesukone sekä parveke. Neljän hengen huoneistossa on mukavaa kerrata kisaviikon tapahtumia hieman isommalla porukalla. Oma pyykinpesukone helpottaa erityisesti lisäoptiolle C osallistuvia, niin saa pestyä puhtaat vaatteet koko loppureissun ajaksi. Hotelli sijaitsee aivan Osakan kuuluisimman ostoskadun, Shinsaibashi-sujin tuntumassa. Peräti 580 metriä pitkän ostoskadun varrelta on helppo hankkia viime hetken tuliaiset ennen kotisuomeen lähtöä. Hotelli on vasta juuri avattu (1.6.2020), joten se lienee vielä ensi keväänäkin lähes uuden veroisessa kunnossa.

Viimeisen yön majoitukseen ei sisälly aamiasta. Viimeisenä aamuna ennen kotiinlähtöä on hyvä hyödyntää reissun aikana kertyneet omat ruoka-/eväsvarastot, niin ei synny turhaa ruokahävikkiä. Huoneiston varustelutason ansiosta aamupalaa on helppo kokkailla omassa hotellihuoneistossa. Hotellin välittömässä läheisyydessä on myös kahvila, josta saa tarvittaessa aamiaista.

 

<< Alkuun

4. Valinnainen lisäohjelmat

Japani sisältää runsaasti nähtävää. Teemme alkuvuodesta 2021 ilmoittautuneiden keskuudessa kyselyn, jolla selvitämme osallistujien kiinnostuksen eri nähtävyyksiin, ja pyrimme valitsemaan ensimmäisen viikon tarkemmat tutustumiskohteet osallistujien kiinnostuksen mukaan. Kisaviikon aikana pyrimme järjestämään kuljetuksia suosituimpiin kohteisiin siltä osin, kun varsinainen kilpailuaikataulu sen sallii.

Koben merimuseo (Kobe Maritime Museum) sekä Koben ehkä näkyvin maamerkki, reilut 100 metriä korkea Kobe Port Tower -näkötorni, sijaitsevat aivan Koben hotellimme vieressä, joten niihin jokainen voi tutustua helposti haluamallaan aikataululla Kobessa ollessamme. Museon ja näkötornin pääsymaksut sisältyvät matkapakettiimme.

Maastomatkojen majoitus Toyookassa mahdollistaa halukkaiden vierailun Japanin kuuluisilla Tottorin hiekkadyyneillä. Japaninmeren rannalla sijaitsevat Tottorin dyynit ovat Japanin ainoa suuri hiekkadyyni, jonka korkeimmat dyynit kohoavat jopa 40 metrin korkeuteen. Dyynit ovat osa Sanin Kaigan -kansallispuistoa. Dyyneillä vieraillessa voi käydä samalla reissulla Tottorin Sand Museumissa, jossa on näytillä uskomattoman upeita hiekkaveistoksia. Ajoaika hotellilta hiekkadyyneille on 1 h 20 min, mutta yhdistämällä dyyneillä vierailu jonkun päivän kisamatkaan säästyy ajokilometrejä.

 

<< Alkuun

5. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta

Matkapaketti sisältää kuljetukset WMOC-avajaisiin ja kaikkiin maastomatkojen suunnistuksiin, mukaan lukien maastomatkojen mallisuunnistus.

Sprinttikisat käydään Koben kaupunkialueella, jossa järjestäjät suosittelevat liikkumiseen julkisia kulkuvälineitä. Sekä sprintin karsinta- että finaalialueet ovat helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä.

Lopullisesta osallistujamäärästä riippuen, osassa kuljetuksista saatetaan hyödyntää myös järjestäjien tarjoamia kuljetuksia. WMG-osallistumismaksu sisältää Transport Passin, joka oikeuttaa tiettyjen julkisten liikennevälineiden ja järjestäjien erikseen järjestämien kuljetusten käyttöön kisan aikana.

Mukanamme on wmoc.fi -seurateltta, jossa vaatteiden vaihto käy kätevästi myös sadekelin sattuessa. Seurateltta on käytössä ainakin maastomatkojen kilpailuissa. Sprintin osalta tilanne katsotaan tarkemmin paikan päällä, huomioiden järjestäjien ohjeistukset.

<< Alkuun

6. wmoc.fi T-paita

Paketin hintaan sisältyy wmoc.fi:n tekninen Suomi T-paita 31.12.2020 mennessä ilmoittautuneille. Paita on Trimtexin laadukasta RUN-mallia.  Paidassa on selän ja kainaloiden kohdalla hengittävät paneelit. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen suunnistuspaita, sopii se hyvin käytettäväksi myös esimerkiksi sprinttisuunnistuksessa!

Paita on saatavilla sekä miesten että naisten mallina. Itsellesi sopivan koon voit katsoa Trimtexin koko-oppaasta >>  RUN-paita on juoksupaitana hoikkaa mallia. Jos haluat väljemmän paidan, ota yksi koko isompi.

Mikäli haluat ottaa teknisen juoksupaidan sijasta verkkoselkäisen lyhythihaisen ”oikean” suunnistuspaidan, sellainen on mahdollista saada +15 €  lisähintaan. Suunnistuspaita on ulkoasultaan/kuvioinniltaan teknistä juoksupaitaa vastaava.

<< Alkuun

7. Hinta

30.9.2020 saakka:
Matkapaketin hinta Turusta: 3.875 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta Helsingistä: 3.750 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta ilman lentoja: 2.950 €

1.10.2020 alkaen
Matkapaketin hinta Turusta: 3.975 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta Helsingistä: 3.850 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta ilman lentoja: 3.050 €

Liityntälennot muualta Suomesta Helsinkiin arviolta 70-100€ /suunta.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin ryhmälennot Tku/Helsinki – Tokio ja Osaka – Helsinki/Tku
 • Majoitus 2 (-4) h huoneissa ( 16 vrk ) + aamiainen (15 kpl)
 • Kuljetukset Tokiosta Kobeen (sisältää vuokra-autojen polttoaineet 300 €/auto saakka)
 • Fujin MM-esikisojen (Pre-Event) osallistumismaksut, 2 kpl
 • Omatoimi-suunnistusharjoitusmahdollisuus Yatsugatakessa
 • Opastettu tutustumiskierros Kiotossa
 • Kuljetukset maastomatkojen suunnistuksiin
 • wmoc.fi -seurateltan käyttöoikeus maastomatkojen kilpailuissa
 • Koben merimuseon (Kobe Maritime Museum) ja Kobe Port Tower -näkötornin pääsymaksut
 • Suomenkielisen, suunnistavan matkanjohtajan palvelut (*)
 • Ilmoittautumispalvelu WMG ja WMOC -kilpailuihin
 • Suomenkielinen käsiohjelma
 • wmoc.fi Suomi T-paita (31.12.2020 mennessä ilmoittautuneille)
 • Oikeus käyttää wmoc.fi:n matkustajasta ottamia kuvia omaan henkilökohtaiseen, ei kaupalliseen käyttöön

(*) Matkanjohtaja matkustaa ns. pitkän kaavan mukaan, matkapaketti A + lisäoptio C, lähtö- ja paluupaikkana Turku. Matkanjohtajan palveluita ei täten ole käytettävissä kaikilla lentoasemilla, vaan toiminta osalla lentoasemista tapahtuu omatoimiperiaatteella.

Lisämaksusta:

 • Yhden hengen huone, Kobe, lisämaksu + 90 €/vrk = + 270€/3 vrk
 • Yhden hengen huone, maastomatkat, lisämaksu + 10 €/vrk = + 50 €/5 vrk (1h-huoneita riittää 7:lle nopeimmalle)
 • World Master Games osallistumismaksu: 205 € (huoltajat: 120 €),  sisältäen mm: Transport pass ja Participants kit
 • WMOC-osallistumismaksu, sprinttikisat, 26 €
 • WMOC-osallistumismaksu, maastomatkat, 26 €
 • SI-tikun vuokra, normaali: 20 €, SIAC : 25 €
 • Nähtävyyksien pääsymaksut oman mielenkiinnon mukaan
 • Vuokra-autojen polttoaineet 300 €/auto ylittävältä osalta
 • Japanilainen puhelin-/dataliittymä & SIM -kortti, ks. kohta ”15. Puhelin ja dataliikenne Japanissa”
 • Teknisen wmoc.fi -juoksupaidan vaihto verkkoselkäiseen wmoc.fi -suunnistuspaitaan + 15 €

Varausmaksun suuruus on 500 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa myös kilpailijan ilmoittautumisen WMG ja WMOC -kilpailuihin, lisätään kilpailumaksujen summat varausmaksuun.

Ilmoittautuminen 30.9.2020 jälkeen on mahdollista 26.2.2021 saakka (2. ilmoittautumisporras), mikäli paikkoja on jäljellä.

WMG osallistumismaksuun sisältyvä Participants kit pitää sisällään virallisen kisapaidan, repun ja pyyhkeen.

Ennen ilmoittautumista, tarkista oma kokosi oheisesta kokotaulukosta >>

8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset

Matkan ollessa keskimääräistä kalliimpi, noudatetaan maksuissa seuraavaa, wmoc.fi:n yleisistä sopimusehdoista poikkeavaa aikataulua:

 1. erä 500 € (varausmaksu), ilmoittautumisen yhteydessä
 2. erä 1.12.2020 mennessä: 1000 €
 3. erä: 26.2.2021 mennessä: loput

2. ja 3. maksueristä lähetetään erillinen lasku kaksi (2) viikkoa ennen eräpäivää.

Matkapaketin A voi vaihtaa matkapakettiin B 26.2.2021 asti 100 euron muutosmaksulla ( -matkapakettien hintojen erotus) siinä tapauksessa, että matkapaketissa B on vapaita paikkoja jäljellä.

Järjestäjien peruutusehdot WMG & WMOC -osallistumismaksujen palautukselle:

Peruutus 28.2.2021 mennessä: Maksu palautetaan vähennettynä 5% käsittelymaksulla

Peruutus 1.3.2021 alkaen: maksua ei palauteta

Henkilöt, joilla on näkyviä tatuointeja, eivät välttämättä pääse kaikkiin yleisiin tiloihin, kuten ravintoloihin ja hotellien kuntosaleihin/kylpyläosastoille.

<< Alkuun

9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä

Matka toteutuu, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 8 henkilöä 26.2.2021 mennessä.

<< Alkuun

10. Matkustusasiakirjat

Matkustajalla pitää olla mukanaan passi. Erillinen passivalokuva tulee lisäksi lähettää etukäteen jo ilmoittautumisen yhteydessä sähköisessä muodossa. Passivalokuvaa tarvitaan WMG-henkilökorttiin, joka saadaan paikan päällä kilpailuun rekisteröitymisen yhteydessä.

Suomen ja Japanin välisen viisumivapaussopimuksen mukaan Suomen kansalaiset voivat matkustaa lyhytaikaisesti Japaniin ilman viisumia esimerkiksi turistimatkalle tai liikeneuvotteluihin. Oleskelu ei kuitenkaan saa ylittää kolmea kuukautta (90 vrk).

<< Alkuun

11. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

<< Alkuun

12. Terveysmääräykset

THL:n Matkailijan Terveysopas suosittaa kaikille Japaniin matkustaville Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT) sekä MPR -rokotetta.

Japanissa esiintyy flavivirusten heimoon kuuluvan viruksen aiheuttamaa ja Culex-suvun hyttysten levittämää Japanin aivotulehdus -sairautta. THL:n arvion mukaan tavallisella muutaman viikon turistimatkalla Japanin aivotulehdusta vastaan ei tarvita rokotetta.

Mikäli koronapandemia ei toukokuussa 2021 ole vielä kokonaan Japanissa ohi, tulee erityisesti riskiryhmiin kuuluvien harkita, kannattaako matkalle osallistua. 26.6.2020 mennessä eniten koronatapauksissa Japanissa oli todettu Tokion ja Osakan alueilla. Hyogon prefektuurissa, jossa WMOC-kilpailut käydään, ja joka vastaa asukasluvultaan Suomea, on 26.6.2020 mennessä tilastoitu selvästi vähemmän koronatapauksia kuin Suomessa. Ajankohtaista tietoa Japanin koronatilanteesta löytyy covid19japan.com/ -sivustolta >>

 

<< Alkuun

13. Lentomatkatavarat

Matkapakettiin sisältyvillä lennoilla lentolippuun sisältyy käsimatkatavaran lisäksi yksi (1) ruumaan menevä matkatavara.

Ruumaan menevän matkatavaran maksimipaino Finnairin lennoilla on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.

<< Alkuun

14. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.
<< Alkuun

15. Puhelin- ja mobiilidataliikenne Japanissa

Mikäli haluat käyttää puhelinta ja mobiilidataa matkan aikana runsaammin myös hotellien Wi-Fi verkkojen ulkopuolella, saattaa olla edullisempaa hankkia puhelimeen matkan ajaksi japanilainen Prepaid data-/puhelinliittymä, kuin käyttää omaa suomalaista puhelinliittymää. Halukkaat voivat tilata itselleen kauttamme ennakkoon sopivan japanilaisen liittymän/SIM-kortin. Eri vaihtoehdoista ja hinnoista tiedotamme alkuvuodesta 2021. Päätöstä mahdollisesta liittymätilauksesta ei siis tarvitse tehdä vielä ilmoittautumisen yhteydessä.

<< Alkuun

16. Fujin esikisa (Pre-event)

MM-kisaa edeltävällä viikolla la-su 15.-16.5.2021 järjestetään MM-kisojen esikisat (Pre-event) Marubin kansallispuiston maisemissa Fujin alueella. Lauantaina on ohjelmassa harjoitustapahtuma (training event), ratavaihtoehdot 2A/3A/4A/5A ja 2B/3B.  Sunnuntaina on vuorossa pitkän matkan kilpailu ikäsarjoilla, ohjeelliset voittoajat M50-M90: 50 min ja W40-W90: 45 min.

Sunnuntain kilpailu käydään Fuji-vuoren etelärinteillä 700-1000 metrin korkeudessa, samassa maastossa kuin suunnistuksen vuoden 2000 maailmancup. Lauantain tapahtuma-alue on sunnuntain naapurimaastossa hieman alempana 550-700 metrin korkeudessa, joten siitä saa hyvää maastotuntumaa sunnuntain kilpailuun.

Fujin esikisat ja viikonlopun vietto Fujin alueella 800-1000 metrin korkeudella merenpinnasta toimii samalla lyhyenä korkeanpaikan leirinä totuttaen kroppaa ohuempaan ilmanalaan. MM-kisojen maastomatkat käydään 500-900 metrin korkeudella merenpinnasta.

Osallistuminen sekä lauantain 15.5.2021 harjoitustapahtumaan että sunnuntain 16.5.2021 pitkän matkan kilpailuun sisältyvät matkapakettiin A.


Lisäoptio C: Osaka & Hiroshima & Fukuoka

Lisäoptio C: Osaka & Hiroshima & Fukuoka 30.5.-2.6.2021

1. Matkakuvaus

Tällä lisäoptiolla voit jäädä kisojen jälkeen Japaniin vielä muutamaksi ylimääräiseksi päiväksi, jossa kohteinamme ovat Osakan lisäksi Hiroshima ja Fukuoka. Tämän valitsemalla mahdollistuu myös osallistuminen World Masters Games -päättäjäisiin sunnuntaina 30.5.2021.  Hiroshimaan ja Fukuokaan matkaamme halki eteläisen Japanin hurjaa vauhtia kiitävillä Shinkansen-luotijunilla, joiden huippunopeus on jopa 300 km/h.  Paluulento Suomeen tapahtuu Osakan sijasta Fukuokasta.

Lisäoption voi liittää sekä matkapakettiin A että matkapakettiin B. Lisäoptiota ei voi ostaa erillisenä ilman päämatkaa.

Tätä optiota on alustavasti varattu neljälletoista (14) nopeimmalle ilmoittautumisjärjestyksessä.

2. Matkaohjelma

Su 30.5. Osaka opastuskierros
Su 30.5. World Masters Games päättäjäiset / Osaka-Jo Hall & Osaka Castle Park
Ma 31.5. Siirtyminen Shinkansen-luotijunalla Osakasta Hiroshimaan
Ma 31.5. Tutustumista Hiroshiman nähtävyyksiin, mm. käynti Miyajiman saarella.
Ti 1.6. Siirtyminen Shinkansen-luotijunalla Hiroshimasta Fukuokaan
Ti 2.6. Tutustumista Fukuokaan nähtävyyksiin
Ke 2.6. Lähtö Fukuokasta Helsinkiin klo 10.00 Finnairin lennolla AY 076
Ke 2.6. Saapuminen

 • Helsinkiin klo 14.25
 • Turkuun klo 16.50

3. Majoitus

30.5.-31.5. Takuto Stay Osaka Shinsaibashi, Osaka (1 yö).(***)

Sama hotelli, kuin matkapakettien A:n ja B:n viimeinen yö. Tämä on kätevää, niin ei tarvitse Osakassa siirtyä hotellista toiseen jälkimmäiseksi yöksi.

31.5.-1.6. Daiwa Roynet Hotel Hiroshima-ekimae, Hiroshima (1 yö).(****)

Tämä neljän tähden hotelli sijaitsee Hiroshiman päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä, joten siirtyminen rautatieasemalta hotelliin käy sujuvasti kävellen. Huoneissa on ilmastointi ja Wi-Fi -yhteys.  Hotellin yleisarvosana booking.com:n asiakasarvostelussa on erinomainen, 9,0 ja sijaintiarvosana myös erinomainen 9,2.

1.-2.6. Nishitetsu Hotel Croom Hakata, Fukuoka (1 yö) (****)

Tämä neljän tähden hotelli sijaitsee Fukuokan päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä, joten siirtyminen rautatieasemalta hotelliin käy sujuvasti kävellen. Huoneissa on ilmastointi ja Wi-Fi -yhteys. Hotellissa on oma allaosasto, jonka käyttö sisältyy huoneen hintaan. Hotellilta on vain 15 minuutin ajomatka lentokentälle, joten keskiviikkoaamulla ehditään sopivasti nauttimaan maittava buffet-aamiainen ennen kotiin lähtöä. Hotellin yleisarvosana booking.com:n asiakasarvostelussa on loistava, 8,6 ja sijaintiarvosana myös erinomainen 8,8.

4. Hiroshima

Hiroshiman sävähdyttävä historia toisen maailmansodan ajalta lienee kaikille tuttu. Arviolta 70 000–100 000 ihmistä sai välittömästi surmansa räjähdyksessä 6. elokuuta 1945 atomipommin pudottua Hiroshimaan. Nykyisin Hiroshima on vireä miljoonakaupunki ja Hiroshiman prefektuurin pääkaupunki.

Pääsemme tutustumaan mm. Hiroshiman rauhanmuistomerkkiin, joka oli yksi harvoista rakennuksista koko Hiroshimassa, joka selvisi räjähdyksestä pystyssä. Rakennus on nykyisin Unescon maailmanperintökohde.

Vierailemme Hiroshiman lähellä sijaitsevalla kauniilla Miyajiman saarella, jossa sijaitsee yksi Japanin kaikkein kuuluisimmista nähtävyyksistä, peräti 16 metriä korkea Torii-portti. Japanilaisessa mytologiassa Torii-porttia käytetään siirtymisiin maallisen ja pyhän alueen välillä.  Monumentti on siitä erikoinen, että se on nousuveden aikana vedessä mutta laskuveden aikana sinne pääsee kävellen. Saarella sijaitseva veden päälle rakennettu Itsukushiman pyhäkkö on Unescon maailmanperintökohde.

5. Fukuoka

Nykyinen Fukuokan miljoonakaupunki 1,5 miljoonalla asukkaallaan on muodostettu 1800-luvun lopulla kahdesta yhteen kasvaneesta kaupungista, satamakaupunki Hakatasta ja linnoituskaupunki Fukuokasta. Fukuokan arvellaan olevan Japanin vanhin kaupunki, koska se sijaitsee lähimpänä Kiina ja Koreaa. Fukuokan alue on kuuluisa 1200 -luvun taisteluistaan, jolloin silloisen Mongolian valtiaan Kublai-kaanin joukot yrittivät vallata Japania. Tällöin Japanin pelasti taifuuni, joka upotti suurimman osan mongolien laivastosta.

Pitkästä historiastaan johtuen Fukuoka tarjoaa turistille paljon nähtävää. Osallistumme valmiille opastuskierrokselle, jossa paikallinen opas esittelee meille kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä kertoen samalla kaupungin historiasta ja kulttuurista. Opastuskielenä on englanti, mutta pyrimme tarvittaessa tulkkaamaan suomeksi.  Aikaa jää myös omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

6. Hinta

Lisäoption hinta, 30.9.2020 mennessä: 775 euroa.

Lisäoption hinta, 1.10.2020 alkaen: 825 euroa.

Lisäoption varausmaksu on 150 €, joka lisätään perusmatkan varausmaksuun.

Hintaan sisältyy:

 • Opastettu tutustumiskierros Osakassa
 • Kuljetukset Osakassa hotellilta WMG-päättäjäisiin ja takaisin
 • Kuljetus Osakassa hotellilta rautatiasemalle
 • Luotijunaliput Osaka-Hiroshima ja Hiroshima-Fukuoka
 • Majoitus 4 h hotelli-minihuoneistossa Osakassa (1 vrk)
 • Majoitus 2 h huoneissa + aamiainen Hiroshimassa (1 vrk)
 • Majoitus 2 h huoneissa + aamiainen Fukuokassa (1 vrk)
 • Visit Hiroshima -turistipassi (oikeuttaa ilmaiseen lähiliikenteeseen Hiroshimassa)
 • Meno-paluu -kuljetukset Hiroshimassa Miyajiman saarelle
 • Opastettu tutustumiskierros Fukuokassa
 • Kuljetus hotellilta lentokentälle Fukuokassa
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta:

 • 1 h huone Hiroshimassa: + 50 € (1hh saatavuus varmistuu varauspäivän mukaisesti. Mitä aiemmin ilmoittaudut, sitä varmennin 1hh saatavilla).
 • 1 h huone Fukuokassa: + 50 € (1hh saatavuus varmistuu varauspäivän mukaisesti. Mitä aiemmin ilmoittaudut, sitä varmennin 1hh saatavilla).

7. Ilmoittautuminen ja peruutukset

Lisäoption C voi valita sekä matkapaketti A:n että matkapaketti B:n ilmoittautumislomakkeella perusmatkan ilmoittautumisen yhteydessä. Lisäoptiolle C ei voi ilmoittautua erikseen ilman ilmoittautumista perusmatkalle.

Lisäoption C voi peruuttaa (jättämällä matkapaketti A:n tai B:n edelleen voimaan)  26.2.2021 asti 100 euron peruutusmaksulla siinä tapauksessa, että Osakan paluulentoja on ryhmävarauksessa jäljellä. Muussa tapauksessa tulee maksettavaksi paluulennon muuttamisesta Fukuokasta Osakaan aiheutuvat todelliset kulut.

8. Muuta erityistä

World Masters Games päättäjäisiin Osakassa sunnuntaina 30.5.2021 mahtuu 10.000 osallistujaa, joten kysynnän ollessa suuri kaikkien mahtumista paikalle ei voida taata.


Matkakuvaus 2021- matkapaketti B

Päivityshistoria:

07.08.2020 Lisätty tiedot maastomatkojen majoituksesta sekä mahdollisuudesta vierailla Tottorin hiekkadyyneillä


Matkakuvaus – Matkapaketti B
WMOC 2021, Kobe, Yabu-Kami-Kamikawa, Osaka, 20.-30.5.2021

Sisältö

1. Matkan luonne
2. Matkaohjelma
3. Majoitus
4. Valinnaiset lisäohjelmat
5. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta
6. wmoc.fi T-paita
7. Hinta
8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset
9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä
10. Matkustusasiakirjat
11. Vakuutukset
12. Terveysmääräykset
13. Lentomatkatavarat
14. Liikunaesteisten huomiointi
15. Puhelin- ja mobiilidataliikenne Japanissa

1. Matkan luonne

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu valmismatkapaketti suunnistuksen veteraanien MM-kilpailuihin Japanissa 20.-30.5.2021. Veteraanien MM-kilpailuihin voivat osallistua v. 1986 tai aiemmin syntyneet. Kilpailun yhteydessä järjestetään yleisökilpailu, johon voivat osallistua myös v. 1987 tai myöhemmin syntyneet.

2. Matkaohjelma

To 20.5. Lähtö

 • Turusta Helsinkiin klo 14.45 Finnairin lennolla AY 224.
 • Helsingistä Osakaan klo 17.20 Finnairin lennolla AY 077.
 • Liityntälennot muualta Suomesta mahdollisia.

Pe 21.5. Saapuminen Osakaan (Kansai International Airport) klo 08.55
Pe 21.5. Sprintin mallisuunnistus
La 22.5. Sprintin karsinta
La 22.5. WMOC avajaiset
Su 23.5. Sprintin finaali
Ma 24.5. Välipäivä, siirtyminen maastomatkojen kilpailualueelle
Ti 25.5. Maastomatkojen mallisuunnistus
Ke 26.5. Maastomatkojen karsinta
To 27.5. Keskimatkan finaali
To 27.5. Banketti
Pe 28.5. Pitkän matkan mallisuunnistus
La 29.5. Pitkän matkan finaali
Su 30.5. Lähtö Osakasta (Kansai International Airport) Helsinkiin klo 10.45 Finnairin lennolla AY 078
Su 30.5. Saapuminen

 • Helsinkiin klo 14.40
 • Turkuun klo 16.50

<< Alkuun


Aikaa 2. ilmoittautumisportaan umpeutumiseen:

000 päivää 00 tuntia 00 minuuttia 00 sekuntia

Kaikille 31.12.2020 mennessä ilmoittautuneille tekninen wmoc.fi -paita!


3. Majoitus

Haluamme tarjota osallistujillemme laadukkaan matkakokemuksen myös majoituksen osalta. Käyttämämme majoitukset ovat aina vähintään kolmen (***), mutta monesti neljän (****) tähden tasoa. Kobessa pääsemme nauttimaan jopa hulppeasta viiden (*****) tähden tasosta.

Kolme ensimmäistä yötä majoitumme Kobessa, jonka jälkeen vaihdamme majoitusta lähemmäs maastomatkojen kilpailualueita. Viimeisen yön yövymme aivan Osakan keskustassa.

21.-24.5. Hotel Okura, Kobe (3 yötä), *****

Koben satama on Japanin kolmanneksi suurin, joten Kobessa on luontevaa yöpyä meren äärellä. Viiden tähden hotellimme sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Huoneet ovat mukavan tilavia, niiden koko on peräti 37 m2 . Huoneissa on ilmastointi, WiFi-yhteys sekä jääkaappi. Hotellin kuntoklubi, allasosasto ja sauna ovat käytettävissä eri maksusta. Hotellilta on 500 metrin kävelymatka läheiselle Motomachin ostosalueelle. Koben elämyksellinen Chinatown sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä. Hotellin omalla 20-30 minuutin välein kulkevalla sukkulabussilla pääset siirtymään kätevästi lähemmäs kaupungin keskustaa. Myös lähimmät juna/metroasemat ovat lyhyen kävelymatkan päässä.

Hotellin yleisarvosana booking.com:ssa on loistava 8,9 ja henkilökunnan saama arvosana peräti 9,3.

24.-29.5. Toyooka (5 yötä)

Maastomatkojen ajan majoitumme Toyookassa, joka on n. 80.000 asukkaan kaupunki vajaat 150 kilometriä Kobesta pohjoiseen. Kaikissa huoneissa on ilmastointi sekä oma WC/kylpyhuone. Wi-Fi on käytettävissä hotellin aulatiloissa. Hotellissa on ilmainen pyykinpesumahdollisuus, mutta koneita on vain kaksi, joten hotellin ollessa täynnä jonoa voi esiintyä. Alueelta löytyy lisäksi edullinen kolikoilla toimiva itsepalvelupesula. Hotellilta on mukavan kohtuulliset, n. 40 minuutin ajomatkat kisapaikoille. Pitkän matkan finaaliin ajo-aika on n. 1 h 15 min., mutta se tarvitsee ajaa vain yhteen suuntaan, koska jatkamme kisapaikalta lauantai-illaksi suoraan Osakaan.

29.5.-30.5. Takuto Stay Osaka Shinsaibashi, Osaka (1 yö) (***)

Viimeisen yön vietämme aivan Osakan ytimessä. Majoitus tapahtuu 4 hengen hotelli-minihuoneistoissa (40 m2), joissa on myös minikeittiö mikroaaltouunilla, jääkaappi, pyykinpesukone sekä parveke. Neljän hengen huoneistossa on mukavaa kerrata kisaviikon tapahtumia hieman isommalla porukalla. Oma pyykinpesukone helpottaa erityisesti lisäoptiolle C osallistuvia, niin saa pestyä puhtaat vaatteet koko loppureissun ajaksi. Hotelli sijaitsee aivan Osakan kuuluisimman ostoskadun, Shinsaibashi-sujin tuntumassa. Peräti 580 metriä pitkän ostoskadun varrelta on helppo hankkia viime hetken tuliaiset ennen kotisuomeen lähtöä. Hotelli on vasta juuri avattu (1.6.2020), joten se lienee vielä ensi keväänäkin lähes uuden veroisessa kunnossa.

Viimeisen yön majoitukseen ei sisälly aamiasta. Viimeisenä aamuna ennen kotiinlähtöä on hyvä hyödyntää reissun aikana kertyneet omat ruoka-/eväsvarastot, niin ei synny turhaa ruokahävikkiä. Huoneiston varustelutason ansiosta aamupalaa on helppo kokkailla omassa hotellihuoneistossa. Hotellin välittömässä läheisyydessä on myös kahvila, josta saa tarvittaessa aamiaista.

 

<< Alkuun

4. Valinnainen lisäohjelmat

Kobe ja koko Kansain alue sisältää runsaasti nähtävää. Teemme alkuvuodesta 2021 ilmoittautuneiden keskuudessa kyselyn, jolla selvitämme osallistujien kiinnostuksen eri nähtävyyksiin, ja pyrimme kisaviikon aikana järjestämään kuljetuksia suosituimpiin kohteisiin siltä osin, kun varsinainen kilpailuaikataulu sen sallii.

Koben merimuseo (Kobe Maritime Museum) sekä Koben ehkä näkyvin maamerkki, reilut 100 metriä korkea Kobe Port Tower -näkötorni, sijaitsevat aivan hotellimme vieressä, joten niihin jokainen voi tutustua helposti haluamallaan aikataululla Kobessa ollessamme. Museon ja näkötornin pääsymaksut sisältyvät matkapakettiimme.

Maastomatkojen majoitus Toyookassa mahdollistaa halukkaiden vierailun Japanin kuuluisilla Tottorin hiekkadyyneillä. Japaninmeren rannalla sijaitsevat Tottorin dyynit ovat Japanin ainoa suuri hiekkadyyni, jonka korkeimmat dyynit kohoavat jopa 40 metrin korkeuteen. Dyynit ovat osa Sanin Kaigan -kansallispuistoa. Dyyneillä vieraillessa voi käydä samalla reissulla Tottorin Sand Museumissa, jossa on näytillä uskomattoman upeita hiekkaveistoksia. Ajoaika hotellilta hiekkadyyneille on 1 h 20 min, mutta yhdistämällä dyyneillä vierailu jonkun päivän kisamatkaan säästyy ajokilometrejä.

<< Alkuun

5. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta

Matkapaketti sisältää kuljetukset WMOC-avajaisiin ja kaikkiin maastomatkojen suunnistuksiin, mukaan lukien maastomatkojen mallisuunnistus.

Sprinttikisat käydään Koben kaupunkialueella, jossa järjestäjät suosittelevat liikkumiseen julkisia kulkuvälineitä. Sekä sprintin karsinta- että finaalialueet ovat helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä.

Lopullisesta osallistujamäärästä riippuen, osassa kuljetuksista saatetaan hyödyntää myös järjestäjien tarjoamia kuljetuksia. WMG-osallistumismaksu sisältää Transport Passin, joka oikeuttaa tiettyjen julkisten liikennevälineiden ja järjestäjien erikseen järjestämien kuljetusten käyttöön kisan aikana.

Mukanamme on wmoc.fi -seurateltta, jossa vaatteiden vaihto käy kätevästi myös sadekelin sattuessa. Seurateltta on käytössä ainakin maastomatkojen kilpailuissa. Sprintin osalta tilanne katsotaan tarkemmin paikan päällä, huomioiden järjestäjien ohjeistukset.

<< Alkuun

6. wmoc.fi T-paita

Paketin hintaan sisältyy wmoc.fi:n tekninen Suomi T-paita 31.12.2020 mennessä ilmoittautuneille. Paita on Trimtexin laadukasta RUN-mallia.  Paidassa on selän ja kainaloiden kohdalla hengittävät paneelit. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen suunnistuspaita, sopii se hyvin käytettäväksi myös esimerkiksi sprinttisuunnistuksessa!

Paita on saatavilla sekä miesten että naisten mallina. Itsellesi sopivan koon voit katsoa Trimtexin koko-oppaasta >>  RUN-paita on juoksupaitana hoikkaa mallia. Jos haluat väljemmän paidan, ota yksi koko isompi.

Mikäli haluat ottaa teknisen juoksupaidan sijasta verkkoselkäisen lyhythihaisen ”oikean” suunnistuspaidan, sellainen on mahdollista saada +15 €  lisähintaan. Suunnistuspaita on ulkoasultaan/kuvioinniltaan teknistä juoksupaitaa vastaava.

<< Alkuun

7. Hinta

30.9.2020 saakka:
Matkapaketin hinta Turusta: 2.575 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta Helsingistä: 2.450 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta ilman lentoja: 1.650 €

1.10.2020 alkaen
Matkapaketin hinta Turusta: 2.675 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta Helsingistä: 2.550 € (sis.lennot)
Matkapaketin hinta ilman lentoja: 1.790 €

Liityntälennot muualta Suomesta Helsinkiin arviolta 70-100€ /suunta.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin ryhmälennot Tku/Helsinki – Osaka – Helsinki/Tku
 • Majoitus 2 (-4) h huoneissa ( 9vrk ) + aamiainen (8 kpl)
 • Kuljetus Osakan lentokentältä (Kansai International Airport) hotellille ja hotellilta lentokentälle (vain pakettiin kuuluvilla ryhmälennoilla)
 • Kuljetukset maastomatkojen suunnistuksiin (sisältää vuokra-autojen polttoaineet 150 €/auto saakka)
 • wmoc.fi -seurateltan käyttöoikeus maastomatkojen kilpailuissa
 • Koben merimuseon (Kobe Maritime Museum) ja Kobe Port Tower -näkötornin pääsymaksut
 • Suomenkielisen, suunnistavan matkanjohtajan palvelut (*)
 • Ilmoittautumispalvelu WMG ja WMOC -kilpailuihin
 • Suomenkielinen käsiohjelma
 • wmoc.fi Suomi T-paita (31.12.2020 mennessä ilmoittautuneille)
 • Oikeus käyttää wmoc.fi:n matkustajasta ottamia kuvia omaan henkilökohtaiseen, ei kaupalliseen käyttöön

(*) Matkanjohtaja matkustaa ns. pitkän kaavan mukaan, matkapaketti A + lisäoptio C, lähtö- ja paluupaikkana Turku. Matkanjohtajan palveluita ei täten ole käytettävissä kaikilla lentoasemilla, vaan toiminta osalla lentoasemista tapahtuu omatoimiperiaatteella.

Lisämaksusta:

 • Yhden hengen huone, Kobe, lisämaksu + 90 €/vrk = + 270€/3 vrk
 • Yhden hengen huone, maastomatkat, lisämaksu + 10 €/vrk = + 50 €/5 vrk (1h-huoneita riittää 7:lle nopeimmalle)
 • World Master Games osallistumismaksu: 205 € (huoltajat: 120 €),  sisältäen mm: Transport pass ja Participants kit
 • WMOC-osallistumismaksu, sprinttikisat, 26 €
 • WMOC-osallistumismaksu, maastomatkat, 26 €
 • SI-tikun vuokra, normaali: 20 €, SIAC : 25 €
 • Nähtävyyksien pääsymaksut oman mielenkiinnon mukaan
 • Vuokra-autojen polttoaineet 150 €/auto ylittävältä osalta
 • Japanilainen puhelin-/dataliittymä & SIM -kortti, ks. kohta ”15. Puhelin ja dataliikenne Japanissa”
 • Teknisen wmoc.fi -juoksupaidan vaihto verkkoselkäiseen wmoc.fi -suunnistuspaitaan + 15 €

Varausmaksun suuruus on 350 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa myös kilpailijan ilmoittautumisen WMG ja WMOC -kilpailuihin, lisätään kilpailumaksujen summat varausmaksuun.

Ilmoittautuminen 30.9.2020 jälkeen on mahdollista 26.2.2021 saakka (2. ilmoittautumisporras), mikäli paikkoja on jäljellä.

WMG osallistumismaksuun sisältyvä Participants kit pitää sisällään virallisen kisapaidan, repun ja pyyhkeen.

Ennen ilmoittautumista, tarkista oma kokosi oheisesta kokotaulukosta >>

8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset

Matkan ollessa keskimääräistä kalliimpi, noudatetaan maksuissa seuraavaa, wmoc.fi:n yleisistä sopimusehdoista poikkeavaa aikataulua:

 1. erä 350 € (varausmaksu), ilmoittautumisen yhteydessä
 2. erä 1.12.2020 mennessä: 650 €
 3. erä: 26.2.2021 mennessä: loput

2. ja 3. maksueristä lähetetään erillinen lasku kaksi (2) viikkoa ennen eräpäivää.

Matkapaketin B voi vaihtaa matkapakettiin A 26.2.2021 asti 50 euron muutosmaksulla (+ matkapakettien hintojen erotus) siinä tapauksessa, että matkapaketissa A on vapaita paikkoja jäljellä.

Järjestäjien peruutusehdot WMG & WMOC -osallistumismaksujen palautukselle:

Peruutus 28.2.2021 mennessä: Maksu palautetaan vähennettynä 5% käsittelymaksulla

Peruutus 1.3.2021 alkaen: maksua ei palauteta

Henkilöt, joilla on näkyviä tatuointeja, eivät välttämättä pääse kaikkiin yleisiin tiloihin, kuten ravintoloihin ja hotellien kuntosaleihin/kylpyläosastoille.

<< Alkuun

9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä

Matka toteutuu, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 8 henkilöä 26.2.2021 mennessä.

<< Alkuun

10. Matkustusasiakirjat

Matkustajalla pitää olla mukanaan passi. Erillinen passivalokuva tulee lisäksi lähettää etukäteen jo ilmoittautumisen yhteydessä sähköisessä muodossa. Passivalokuvaa tarvitaan WMG-henkilökorttiin, joka saadaan paikan päällä kilpailuun rekisteröitymisen yhteydessä.

Suomen ja Japanin välisen viisumivapaussopimuksen mukaan Suomen kansalaiset voivat matkustaa lyhytaikaisesti Japaniin ilman viisumia esimerkiksi turistimatkalle tai liikeneuvotteluihin. Oleskelu ei kuitenkaan saa ylittää kolmea kuukautta (90 vrk).

<< Alkuun

11. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

<< Alkuun

12. Terveysmääräykset

THL:n Matkailijan Terveysopas suosittaa kaikille Japaniin matkustaville Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT) sekä MPR -rokotetta.

Japanissa esiintyy flavivirusten heimoon kuuluvan viruksen aiheuttamaa ja Culex-suvun hyttysten levittämää Japanin aivotulehdus -sairautta. THL:n arvion mukaan tavallisella muutaman viikon turistimatkalla Japanin aivotulehdusta vastaan ei tarvita rokotetta.

Mikäli koronapandemia ei toukokuussa 2021 ole vielä kokonaan Japanissa ohi, tulee erityisesti riskiryhmiin kuuluvien harkita, kannattaako matkalle osallistua. 26.6.2020 mennessä eniten koronatapauksissa Japanissa oli todettu Tokion ja Osakan alueilla. Hyogon prefektuurissa, jossa WMOC-kilpailut käydään, ja joka vastaa asukasluvultaan Suomea, on 26.6.2020 mennessä tilastoitu selvästi vähemmän koronatapauksia kuin Suomessa. Ajankohtaista tietoa Japanin koronatilanteesta löytyy covid19japan.com/ -sivustolta >>

 

<< Alkuun

13. Lentomatkatavarat

Matkapakettiin sisältyvillä lennoilla lentolippuun sisältyy käsimatkatavaran lisäksi yksi (1) ruumaan menevä matkatavara.

Ruumaan menevän matkatavaran maksimipaino Finnairin lennoilla on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.

<< Alkuun

14. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.
<< Alkuun

15. Puhelin- ja mobiilidataliikenne Japanissa

Mikäli haluat käyttää puhelinta ja mobiilidataa matkan aikana runsaammin myös hotellien Wi-Fi verkkojen ulkopuolella, saattaa olla edullisempaa hankkia puhelimeen matkan ajaksi japanilainen Prepaid data-/puhelinliittymä, kuin käyttää omaa suomalaista puhelinliittymää. Halukkaat voivat tilata itselleen kauttamme ennakkoon sopivan japanilaisen liittymän/SIM-kortin. Eri vaihtoehdoista ja hinnoista tiedotamme alkuvuodesta 2021. Päätöstä mahdollisesta liittymätilauksesta ei siis tarvitse tehdä vielä ilmoittautumisen yhteydessä.