Mitalitilastot

WMOC Suomi-mitalitilastot 1983-2023

Mitalitilastoihin on laskettu mukaan myös WMOC-kisojen edeltäjät, Veteran Cup Competition ja Veteran World Cup -kilpailut, mukaan lukien myös vuosien 1983 & 1986 kilpailut, joilla ei vielä ollut virallista IOF-statusta.

Tilastoissa saattaa esiintyä epätarkkuutta, mikäli henkilö on osallistunut kilpailuihin eri vuosina eri nimillä. Korjaukset: info@wmoc.fi


Matkakuvaus WMOC 2025

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:Matkakuvaus S6D 2025

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:Etusivu - bkp


WMOC 2024 & Fin5-palvelumme ovat nyt myynnissä.

Tilaa palvelut 30.6.2024 mennessä!

Tarjolla on mm. leirikeskusmajoitusta sekä seuroille että yksittäisille suunnistajille, savusaunaa ja seuratelttapalvelua.

Tutustu palveluvalikoimaan >>

Accommodation & other services for WMOC 2024 & Fin5 Public Race >>


POM 2025 Portugali, ilmoittautuminen on jo käynnissä.  Tutustu matkakuvaukseen >>


Huhtikuun 2024 hiihtomatka on onnistuneesti ohi. Kiitokset kaikille osallistujille! Kuvassa osa matkaryhmäläisistä Norjan Altassa. Lisää kuvia hiihtomatkastamme löytyy Facebook-sivuiltamme.


Portugalin tuliaisina uljas joukkomme saavutti POM-seurakilpailussa sijan 49./382. Kiitokset kaikille osallistujille! Lisää kuvia Portugalin matkastamme löytyy Facebook-sivuiltamme.


Slovakian matka on onnistuneesti ohi, kiitokset kaikille osallistujille! Lisää kuvia Slovakian matkastamme löytyy Facebook-sivuiltamme.


Italian matka on onnistuneesti ohi, kiitokset kaikille osallistujille! Lisää kuvia Italian matkastamme löytyy Facebook-sivuiltamme.

Italian matkaryhmämme kuvattuna Viestessä hotellimme uima-altaan edustalla.


Japanin World Masters Games siirtyy pidettäväksi toukokuussa 2027.Samalle viivalle maailman huippusuunnistajien kanssa

Suunnistuksen veteraanien MM-kilpailuissa pääset ottamaan mittaa oman ikäluokkasi maailman huippusuunnistajista. Kilpailuissa on mukana monia tuttuja nimiä maailman ja Suomen huipulta menneiltä vuosilta ja vuosikymmeniltä.

Maailman kaikkien aikojen kovin naissuunnistaja Simone Niggli voitti vuoden 2018 kisoissa Kööpenhaminassa kaikki kolme mahdollista maailmanmestaruutta W40-sarjassa, sprintin, keskimatkan ja pitkän matkan. Vuoden 2018 kisojen monien suomalaismenestyjien joukkoon lukeutuivat mm. OK Trianin Petteri Muukkonen (M40, pitkän matkan MM-kultaa, keskimatkan MM-hopeaa) sekä Turun Metsänkävijöiden Manu Mutka (M45, pitkän matkan MM-hopeaa).

Simone Niggli
Petteri Muukkonen OK Trian
Manu Mutka / Turun Metsänkävijät

Vuoden 2019 Latvian kisoissa monien suomalaisonnistujien joukkoon lukeutui mm. Piffenin Yvonne Gunell (W45, keskimatkan MM-kultaa sekä pitkän matkan MM-pronssia). Suomalaisseuroista kisoissa edukseen esiintyivät mm. MS Parma (Anni Heikkonen, W35, MM-hopeaa sekä keski- että pitkältä matkalta ja Sanna Paukkunen, W40, keskimatkan 4. sija ja pitkän matkan MM-pronssia) sekä Hiisirasti (Natalia Efimova, W35, MM-kultaa sekä keski- että pitkältä matkalta ja Päivi Autio, W45, keskimatkan MM-pronssia ja pitkän matkan 4.-sija).

Yvonne Gunell / Pargas IF
Anni Heikkonen / MS Parma
Sanna Paukkunen / MS Parma
Natalia Efimova / Hiisirasti
Päivi Autio / Hiisirasti

Vuoden 2021 Unkarin kisojen kovimmasta suomalaisuorituksesta vastasi Jämsän Retki-Veikkojen Sole Nieminen ottamalla maailmanmestaruuden W90-sarjassa kaikilla kolmella matkalla, sprintissä, keskimatkalla ja pitkällä matkalla. Kolmeen mitalliin ylsi myös Keski-Karjalan Rastin Elli Pelkonen W80-sarjassa kahdella maailmanmestaruudella ja yhdellä MM-hopealla. Miehissä kahteen mitaliin ylsivät MS Parman Timo Peltola, Piikkiön Kehityksen Veikko Loukonen ja  Rasti-Jyryn Paavo Inkinen. Kilpailut jäävät mieleen myös M75- suomalaismiesten suvereenista hallinnasta maastomatkoilla. M75 keskimatkalla Suomi otti neloisvoitoin ja pitkällä matkalla peräti kuutoisvoiton.

Luettelon aiempien vuosien suomalaismitalisteista löydät täältä >>


Vuontispirtti

Hiihtokuvat: Lapponia-hiihto ry

Ilmoittaudu mukaan >>

Hiihtomatka Vuontispirtille & Lapponia-hiihto 4.-13.4.2025

1. Yleistä

Vuosien 2022, 2023 ja 2024 onnistuneista matkoista saadun positiivisen palautteen johdosta, järjestämme viikon hiihtomatkan Tunturihotelli Vuontispirtille myös keväällä 2025. Halukkailla on mahdollisuus osallistua saman viikon aikana järjestettäviin Lapponia-hiihtoihin.

Matkalle voi osallistua myös osallistumatta Lapponia-hiihtoihin. Vuontispirtin ympäristö tarjoaa laajan huolletun latuverkoston omatoimiseen hiihtelyyn. Osa laduista on valaistuja. Latuverkosto lähtee käytännössä “hotellin pihalta.”  Keväällä latuverkosto yhtyy saumattomasti Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vielä laajempaan latuverkostoon. Hiihdon vastapainoksi ja vaihteluksi hotellilta on vuokrattavissa myös esim. lumikenkiä.

Matkamme ajankohta, huhtikuun alku, on Tunturi-Lapissa vuoden parasta hiihtoaikaa. Päivät ovat jo pitkiä ja valoisia, paukkupakkaset eivät enää palelluta sormia ja varpaita ja latupohjat eivät vielä ole ehtineet liiaksi pehmetä vahvasta kevätauringon porotuksesta huolimatta.

2. Lapponia-hiihto

Lapponia-hiihto on Tunturi-Lapin upeissa maisemissa hiihdettävä kolmipäiväinen tapahtuma, jossa hiihtomatkoja on tarjolla sekä kunto- että kilpahiihtäjille. Lapponia-hiihtoon voit osallistua joko kaikille kolmelle päivälle (ma 7.4. / ke 9.4. /pe 11.4.) tai vain osalle päivistä. Pitkien matkojen ( 60 km + 50 km + 80 km)  vaihtoehtona tarjolla on myös mukavan kevyet puolimatkat (30 km, 25 km ja 40 km). Lapponia-hiihtoon osallistuville järjestämme kuljetuspalvelun hotellilta hiihdon lähtöpaikoille, vaihtovarusteiden kuljetuksen maaliin sekä paluukuljetuksen maalista takaisin hotellille.

Kaikkiin kolmeen pitkän matkan kisaan osallistuvat voivat halutessaan osallistua myös joukkuekilpailuun wmoc.fi -tiimissä.

Suuren kuntohiihtäjäjoukon lisäksi kilpailu kiinnostaa myös Suomen kilpahiihdon kärkinimiä. Keväällä 2024 pitkän matkan yhteiskilpailun voitti miehissä Lauri Lepistö ja naisissa Josefiina Böök.  Osakilpailu- tai yhteiskilpailuvoittoja ovat viime vuosina napanneet myös mm. Iivo Niskanen, Remi Lindholm, Lauri Vuorinen, Kari Varis, Ristomatti Hakola, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Hennariikka Rahkola sekä Aino-Kaisa Saarinen.

Lisätietoa Lapponia-hiihdosta  : www.lapponiahiihto.fi 

3. Alustava matkustustapa ja -aikataulu

Alkumatkan teemme vaivattomasti yöjunalla makuuvaunuissa. Mukaan pääsee Turusta, Tampereelta ja Helsingistä. Lisäksi mukaan pääsee matkan varrelta niiltä asemilta, joissa yöjunat pysähtyvät. Turusta tulijat menevät junalla Rovaniemelle, Helsingistä ja Tampereelta tulijat Kolariin. Loppumatkan Kolarista/Rovaniemeltä perille teemme ryhmien koosta riippuen joko tilatakseilla, pikkubussilla tai tilausajokuljetuksella.

Kaikki aikataulut ovat alustavia ja vahvistuvat syksyllä 2024, kun VR on vahvistanut junien aikataulut.

MENO

Lähtö junalla Kolariin/Rovaniemelle

 • Turusta (Rovaniemelle)  pe 4.4.2025 klo 21:08
 • Helsingistä (Kolariin) pe 4.4.2025 klo 20:29
 • Tampereelta (Kolariin) pe 4.4.2025 klo 23:59

Saapuminen

 • Kolariin (HKI & TRE) la 5.4.2025 klo 10:55
 • Rovaniemelle (TKU) la 5.4.2025 klo 11:03

Lähtö

 • Kolarista Vuontispirtille (HKI & TRE) la 5.4.2024 klo 11:05
 • Rovaniemeltä Vuontispirtille (TKU) la 5.4.2024 klo 11:30

Ajoaika

 • Kolarista Vuontispirtille (HKI & TRE)  n. 2 h 10 min. Saapuminen Vuontispirtille arviolta klo 13:20.
 • Rovaniemeltä Vuontispirtille (TKU)  n. 3 h 15 min. + matkalla ruokailu/ruokakauppa-ostostauko. Saapuminen Vuontispirtille arviolta klo 16:00 mennessä.

PALUU

Lähtö Vuontispirtiltä

 • Rovaniemelle (TKU) la 12.4.2025 klo 12:00
 • Kolariin (HKI & TRE) la 12.4.2025 klo 16:00

Lähtö junalla

 • Rovaniemeltä (TKU) la 12.4.2025 klo 17:52
 • Kolarista (HKI & TRE) la 12.4.2025 klo 19:42

Saapuminen su 13.4.2025

 • Tampereelle klo 07:13
 • Turkuun klo 07:33
 • Helsinkiin klo 10:45

4. Majoitus, ruokailut ym.

Majoitusvaihtoehtoina on joko hotellimajoitus 2 hengen huoneissa ( 1h huone saatavilla lisämaksusta) Lapin täysihoidolla (aamupala, eväät, buffet-päivällinen) tai huoneistomajoitus Vuontiskyrö-huoneistoissa. Huoneistomajoituksessa voit kokkailla ruuat itse huoneistojen hyvässä keittiössä tai ostaa Lapin täysihoidon erikseen. Huoneistot ovat 8 hengen mökkejä (2-4 hengen makuuhuoneet). Huoneistomajoitus sopii sosiaalisille henkilöille, jotka tulevat hyvin toimeen myös vieraassa seurassa. Enemmän omaa yksityisyyttä kaipaaville hotellimajoitus on hyvä vaihtoehto.

Huoneistomajoitukset ovat sekamajoituksia, eli samaan huoneistoon voidaan majoittaa sekä miehiä että naisia. Huoneistojen yksittäiset huoneet jaetaan ensisijaisesti mies-/naishuoneisiin. Huonetoverinsa saa luonnollisesti itse valita vapaasti, jos on reissukaveri omasta takaa tiedossa.

Huoneistojen varustus mm: keittiö (astiasto 8 hengelle, jääkaappi, keittolevyt, paistinuuni, mikroaaltouuni, liesituuletin, kahvinkeitin, vedenkeitin, astianpesukone), takka, televisio, pyykinpesukone, wc, suihku, sauna, kylmä ulkovarasto suksien säilytykseen.

Hotellihuoneissa on WC ja suihku. Hotellissa majoittuville hotellin saunat (saunat erikseen miehille ja naisille) ovat lämpiminä päivittäin klo 15.00-20.00. Hotellissa on käytettävissä edulliset itsepalvelupyykinpesukoneet.

Suksien huoltotila on kaikkien osallistujien käytössä.

5. Ohjelma

Matka on ohjelman suhteen omatoimimatka. Jokainen voi päivittäin tehdä omaan kuntotasoonsa sopivia hiihtoretkiä. Osallistujat voivat myös itse kerätä keskuudestaan saman tasoisia hiihtoporukoita. Matkanjohtajalta saa tarvittaessa opastusta omaan kunto- ja kokemustasoon sopivista alueen hiihtoreiteistä. Heti perille saapumisen ja majoittumisen jälkeen lauantaina pidetään infotilaisuus, jossa esitellään alueen hiihtoreitit ja käydään läpi yleisiä tunturihiihtäjän turvallisuusohjeita.

Hotellin puolesta on tarjolla vaihtelevasti viikko-ohjelmaa, mm. eräopasharjoittelijoiden vetämiä lumikenkä-/hiihtoretkiä, valokuva-/lauluiltoja, hierontaa jne. Hotellin viikottainen ohjelmatarjonta varmistuu paikan päällä ja ohjelmiin ei tarvitse ilmoittautua ennen matkaa. Hotellin tarjoamista ohjelmista osa on ilmaisia ja osasta peritään pieni maksu, joka maksetaan paikan päällä.

Hotellilla on saunan yhteydessä avantouintimahdollisuus Vuontisjärvessä.

Mikäli halukkuutta löytyy, järjestetään tarvittaessa seuraavat lisämaksulliset kuljetukset:

Su 6.4. Puolipäiväretki Hettaan. Osallistuminen jumalanpalvelukseen Enontekiön kirkossa. Hinta 15 €/hlö.

Ti 8.4. Puolipäiväretki Hettaan. Vierailu Tunturi-Lapin luontokeskuksessa. Hinta 15 €/hlö. (Luontokeskus ei ole auki sunnuntaina, jonka johdosta sinne järjestetään oma kuljetus tiistaina.)

Mikäli osallistuu kumpaankin edellä mainittuun (su 6.4. & ti 8.4.), yhteishinta 25 €/hlö.

To 10.4. Kokopäiväretki Norjan Altaan, tutustuminen mm. Altan museoon. Matkat 4 + 4 tuntia, perillä 4 tuntia, yhteensä n. 12 tuntia. Hinta 90 €/hlö, sisältäen kuljetuksen, museon sisäänpääsyn ja opastetun museokierroksen.

Päiväretket tehdään ryhmän omalla pikkubussilla ja mukaan mahtuu kuljettajan lisäksi 8 nopeinta ilmoittautumisjärjestyksessä. Päivämatkojen toteutuminen edellyttää vähintään neljää osallistujaa.

6. Mikä on Vuontispirtti?

Vuontispirtti on Enontekiön kunnassa sijaitseva Tunturihotelli, jonka pääomistaja on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Lisäksi omistajatahoihin kuuluu mm. Raision seurakunta. Vuontispirtti sijaitsee aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa, tarjoten oivan tukikohdan Pallas-Ounastuntureille suuntautuville hiihtoretkille ja -vaelluksille. Hotellin ravintolassa ei ole A-oikeuksia, joten Vuontispirtti tarjoaa rauhallisen ja luonnonläheisen vaihtoehdon Lapin vilkkaimpien hiihtokeskusten melskeeseen verrattuna.

Hotellin vastaanotossa on pienimuotoinen kioski, josta on saatavilla rajoitetusti tarvikkeita, esim. suklaapatukoita hiihtoevääksi, virvoitusjuomia, suksivoiteita yms. Myynnissä on myös lappilaisia käsitöitä matkamuistoksi.

Lähin ruokakauppa löytyy vajaan 8 km päässä sijaitsevasta Raattaman kylästä, jonne järjestämme tarvittaessa kuljetuksia (lisämaksullinen). Kauppaan pääsee hotellilta kätevästi myös huollettua latua pitkin hiihtäen  (n. 6,5 km yhteen suuntaan).

7. Hinta

Ennakkovaraajan
hinta/ hlö
Lähtöpaikka / Majoitus
Huoneisto-
majoitus,
ilman
ruokailuja
Huoneisto-
majoitus,
hotelli-
aamiaisella
Huoneisto-
majoitus
& Lapin
täysihoito (*)
Hotelli-
majoitus
& Lapin
täysihoito (*)
Turku 740 €
824 € 960 € 1.145 €
Helsinki 780 €
864 € 1000 € 1.185 €
Tampere 700 €
784 € 920 € 1.105 €
Rovaniemi  510 €
594 € 730 € 915 €
Kolari 490 €
574 € 710 € 895 €
Matkapaketti ilman kuljetuksia 440 €
524 € 660 € 845 €

(*) Lapin täysihoito = aamupala, eväät, päivällinen. Tulopäivänä 5.4. iltapala, lähtöpäivänä 12.4. aamupala.

Ennakkovaraajan hinnat voimassa 30.9.2024 saakka. 1.10.2024 alkaen kaikkiin hintoihin lisätään 50 €/hlö. Matkalle voi ilmoittautua 28.2.2025 saakka, mikäli paikkoja on jäljellä.

Matkan varausmaksu 100 euroa maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa osallistujan ilmoittautumisen Lapponia-hiihtoihin, laskutetaan kilpailun osallistumismaksut ennen kunkin maksuportaan umpeutumista.

Hintaan sisältyy:

 • Meno-paluu kuljetus TKU – ROI – TKU  tai TRE/HKI – KOLARI – TRE/HKI yöjunalla makuuvaunussa 2-3 hengen hyteissä
 • Bussikuljetus Kolari/Rovaniemi – Vuontispirtti – Kolari/Rovaniemi
 • Majoitus valitun majoitustason mukaisesti, 7 vrk
 • Ruokailut aamiaisen/Lapin täysihoidon sisältävissä majoituspaketeissa
 • Liinavaatteet hotellimajoituksessa
 • Suksienhuoltotilan käyttöoikeus (omat voiteet)
 • Lapponia-hiihdon ilmoittautumispalvelu (**)
 • Sähköisen mobiili-latukarttapalvelun käyttö (olettaen, että palveluntarjoaja tarjoaa palvelun myös keväällä 2025)
 • Matkanjohtajan palvelut (***)

(**) wmoc.fi:n hoitaessa Lapponia-ilmoittautumisesi edustusseuraksesi kilpailussa kirjataan wmoc.fi. Jos haluat edustaa Lapponia-hiihdoissa jotain muuta seuraa, tulee sinun hoitaa itse Lapponia-kilpailuilmoittautumisesi kilpailun www-sivujen kautta, www.lapponiahiihto.fi

(***) Matkanjohtaja tulee Turun junalla Rovaniemen kautta. Toiminta Tampereen ja Helsingin junissa sekä Kolarissa omatoimiperiaatteella  myöhemmin tarkennettavien ohjeiden mukaisesti.

Lisämaksusta:

 • Lapponia-hiihdon osallistumismaksut, 1. porras 30.9.2024 saakka.,  2. porras 31.12.2024 saakka, 3. porras 28.2.2025 saakka , 4. porras 1.3.2025 alkaen . Katso hintavaihtoehdot: www.lapponiahiihto.fi
 • Lapponia-kisakuljetus (kuljetus hotellilta hiihdon lähtöpaikalle, vaihtovarusteiden kuljetus maaliin, paluukuljetus maalista takaisin hotellille) , 25 €/päivä, paitsi ke 9.4. pitkä matka 20 €, koska hiihdon lähtö Vuontispirtiltä.
 • Puolipäiväretki Hettaan su 6.4., 15 €
 • Puolipäiväretki Hettaan ti 8.4., 15 €
 • Päiväretki Norjan Altaan to 10.4., 90 €
 • 1 hh huone (hotellimajoitus): + 160 €/7 vrk
 • Liinavaatteet huoneistomajoituksessa 18,00 €/setti (sis. lakanat, tyynyliinan & pyyhkeet). Halutessasi voit käyttää myös omia liinavaatteita.
 • Hotellimajoittujille pyykinpesumahdollisuus hotellin pesutuvassa, 4€/koneellinen
 • Ostoskuljetukset Vuontispirtiltä Raattaman kaupalle erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaisesti, 5€/hlö
 • Alueen painettu latukartta, 5 € (maksu menee suoraan latuja ylläpitävälle Raattaman Reitit ry:lle. Kartan voi ostaa Vuontispirtin hotellin vastaanotosta)

8. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulu ja erityisrajoitukset

Maksuaikataulu

 • 1. erä (varausmaksu) : 100 €
 • 2. erä: 250 €, 24.11.2024 mennessä
 • 3. erä: loput, 5.2.2025 mennessä

2. ja 3. maksuerästä lähetetään sähköpostilla erillinen lasku 2 viikkoa ennen eräpäivää.

Lapponia-hiihdon osallistusmismaksujen suhteen noudatetaan kilpailujärjestäjien maksuaikatauluja ja peruutusehtoja.

Lapponia-hiihdon järjestää Lapponia Hiihto ry. wmoc.fi ei vastaa kilpailun mahdollisesta peruuntumisesta tai siirtymisestä toiseen ajankohtaan.

9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä

Matka toteutuu ilmoitetuilla hinnoilla, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 10 henkilöä 28.2.2025 mennessä. Mikäli ilmoittautuneita on vähemmän kuin 10 henkeä, matkanjärjestäjällä on oikeus korottaa matkapaketin hintaa korkeintaan kahdeksalla (8) prosentilla.

10. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

11. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kunto- ja kilpahiihtäjille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.

Ilmoittaudu mukaan >>

Hotellimajoituksen lisäksi tarjolla on myös viihtyisiä huoneistoja.


Vuontispirttiä ympäröi läpi talven huollettu laaja, osittain valaistu latuverkosto.


Latureittien varrelta löytyy hyviä taukopaikkoja vaikkapa makkaranpaistoon.


Yhtenä valinnaisena lisäohjelmana on päiväretki Norjan Altaan, jossa tutustumme mm. Altan museoon.


Scottish 6 Days 2025

Skotlannin rastiviikko – Scottish 6 Days 2025

Matkaa Skotlannin rastiviikolle on meiltä toivottu jo aiempina vuosina, mutta resurssit eivät aiemmin ole riittäneet matkaa järjestämään. Kesällä 2025 asiakkaidemme toivematka vihdoin toteutuu!

Skotlannin rastiviikko järjestetään joka toinen vuosi parittomina vuosina. Vuoden 2025 kisat pidetään Deesiden alueella. Koska varsinainen kilpailuaikataulu on varsin tiivis, matkapakettiin sisältyy myös kaksi kokonaista turistipäivää kisaviikon päätteeksi. Alustava matka-ajankohta on 26.7.-4.8.2025.

Matkaohjelma laaditaan siten, että halukkaat voivat jatkaa Skotlannista suoraan Espanjan Kataloniaan WMOC-kisoihin. Kahden tiukan kisaviikon väliin saadaan sopivasti mahtumaan turistipäivät sekä Edinburgissa että Barcelonassa.

Vahvistamme matka-aikataulun ja avaamme ilmoittautumisen arviolta syyskuussa 2024.


POM 2025

Portugal O-Meeting 2025

Portugal O-Meeting, POM, on Portugalin suurin vuosittainen suunnistustapahtuma, joka on perinteisesti ollut myös suomalaissuunnistajien suosiossa. Vuoden 2025 kisat käydään Etelä-Portugalissa Algarven suositulla turistialueella. Kilpailuohjelma sisältää kaksi sprinttiä ja neljä maastokisaa.

Matka-ajankohta on 28.2.-5.3.2025.

Tutustu tarkempaan matkakuvaukseen >>


Matkakuvaus POM 2025

Ilmoittaudu >>

Matkakuvaus, POM 28.2.-5.3.2025

Sisältö

1. Matkan luonne
2. Alustava matkaohjelma
3. Majoitus
4. Ruokailu- ja ostosmahdollisuudet
5. Valinnaiset lisäohjelmat
6. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta
7. wmoc.fi T-paita
8. Hinta
9. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä
10. Matkustusasiakirjat
11. Vakuutukset
12. Terveysmääräykset
13. Lentomatkatavarat
14. Liikuntaesteisten huomiointi
15. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset

1. Matkan luonne

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu valmismatkapaketti Portugal “O” Meetingiin (POM) 28.2.-5.3.2025. Kilpailussa on sarjoja kaiken ikäisille M/W 10 – M/W90 väliltä, joten matka sopii hyvin myös perheen juniorisuunnistajille.

Kilpailuohjelma sisältää kaksi sprinttiä ja neljä maastokisaa.

2. Alustava matkaohjelma

Kilpailualue sijaitsee Etelä-Portugalissa Algarven alueella, jonne matkustamme Lissabonin kautta. Myös paluu Suomeen tapahtuu Lissabonin kautta.

Pe 28.2. Lähtö

 • Turusta Helsinkiin arviolta klo 08.00-08.30 (kuljetusaikataulu tarkentuu myöhemmin)
 • Helsingistä Lissaboniin Finnairin lennolla  AY1739 klo 12:30

Pe 28.2. Saapuminen Lissaboniin klo 15:20
Pe 28.2. Siirtyminen majoitukseen Algarven alueelle
La 1.3. Suunnistus #1: keskimatka , Ludo
La 1.3. Suunnistus #2: sprintti, Algarve Stadium
Su 2.3. Suunnistus #3: pitkä matka, Ludo
Su 2.3. Suunnistus #4: sprintti, Quarteira
Ma 3.3. Suunnistus #5: keskimatka, Quinta do Lago
Ti 4.2. Suunnistus #6: pitkä matka, Loule
Ke 5.3. Siirtyminen Algarvesta Lissaboniin
Ke 5.3. Lähtö Lissabonin lentoasemalta Helsinkiin Finnairin lennolla AY1740 klo 16:15
Ke 5.3. Saapuminen Helsingin lentoasemalle klo 22:50
To 6.3. Saapuminen Turkuun arviolta 01:30 mennessä.

Finnairin liityntälennot muualta Suomesta mahdollisia.

<< Alkuun


Kaikille 30.11.2024 mennessä ilmoittautuneille tekninen wmoc.fi -paita!

Mallikarttapaloja kisamaastosta:


3. Majoitus, WOT Algarve

Majoitumme huoneistohotellissa 4 hengen huoneistoissa. Kussakin huoneistossa on kaksi 2 hengen makuuhuonetta. Yhden hengen makuuhuone on saatavilla lisämaksusta.

Huoneistojen varustukseen kuuluu mm. keittonurkkaus, mikroaaltouuni, jääkaappi, ilmastointi, langaton Wi-Fi-verkko, televisio sekä parveke.

Hotellilla on oma yksityinen ulkouima-allas kaikkien asiakkaiden käytössä (sesonki/säävaraus).

Majoitus on valittu sijainniltaan siten, että sieltä on lyhyet, keskimäärin vain 10-20 minuutin ajomatkat kaikille kisapaikoille.

Majoituspaikan yleisarvosana booking.com:ssa on todella hyvä 8,2.

Riippuen matkaryhmän lopullisesta kokoonpanosta, samaan huoneistoon saatetaan majoittaa sekä miehiä että naisia.

<< Alkuun

4. Ruokailu- ja ostosmahdollisuudet

Aamiainen sisältyy matkan hintaan. Muuten ruokaa voi halutessaan joko valmistaa oman huoneiston keittiössä (mikroaaltouuni) tai hyödyntää lähialueen palvelutarjontaa.  Muutaman sadan metrin säteellä hotellista löytyy useampia ruokaravintoloita.

Lähimpiin isompiin ruokakauppoihin on matkaa 2-3 kilomeriä, joihin järjestämme kuljetuksia tarpeen mukaan.

 

<< Alkuun

5. Valinnaiset lisäohjelmat

Hotellin lähialueelta löytyy 10-20 km säteellä useita paikallisia nähtävyksiä, joihin järjestämme kuljetuksia osallistujien mielenkiinnon mukaan kisa-aikataulun salliessa.

<< Alkuun

6. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta

Matkapaketti sisältää kaikki tarvittavat kuljetukset matkaohjelman mukaisiin suunnistuksiin sekä avajaisiin.

Mukanamme on wmoc.fi -seurateltta, jossa vaatteiden vaihto käy kätevästi myös sadekelin sattuessa. Seurateltta on käytössä ainakin maastomatkojen kilpailuissa. Sprinttien osalta tilanne katsotaan tarkemmin paikan päällä, huomioiden järjestäjien ohjeistukset.

<< Alkuun

7. wmoc.fi T-paita

Paketin hintaan sisältyy wmoc.fi:n tekninen Suomi T-paita 30.11.2024 mennessä ilmoittautuneille. Paita on Trimtexin laadukasta RUN-mallia.  Paidassa on selän ja kainaloiden kohdalla hengittävät paneelit. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen suunnistuspaita, sopii se hyvin käytettäväksi myös esimerkiksi sprinttisuunnistuksessa!

Paita on saatavilla sekä miesten että naisten mallina. Itsellesi sopivan koon voit katsoa Trimtexin koko-oppaasta >>  RUN-paita on juoksupaitana hoikkaa mallia. Jos haluat väljemmän paidan, ota yksi koko isompi.

Mikäli haluat ottaa teknisen juoksupaidan sijasta verkkoselkäisen lyhythihaisen “oikean” suunnistuspaidan, sellainen on mahdollista saada +15 €  lisähintaan. Suunnistuspaita on ulkoasultaan/kuvioinniltaan teknistä juoksupaitaa vastaava.

<< Alkuun

8. Hinta

Matkan hinta riippuu ilmoittautumisajankohdasta ja lähtöpaikasta. Hinnat/hlö

Matkapaketin hinta 31.5.2024 saakka

Helsingistä: 1.025 €
Turusta: 1.195 € (*)
Matkapaketti ilman lentoja: 645 €

Matkapaketin hinta 1.6.2024 alkaen
Helsingistä: 1.075 €
Turusta: 1.245 € (*)
Matkapaketti ilman lentoja: 695 €

(*) Turku-Helsinki ja Helsinki-Turku liityntäkuljetukset hoidetaan omalla tilausajokuljetuksella. Turku-matkapaketti sisältää Raisio-Turku-Kaarina alueella ajoreitin varrella asuville nouto kotiovelta/paluu kotiovelle -palvelun. Piikkiö-Helsinki välillä kyytiin poiminta tapahtuu moottoritien liittymistä. Ks. reittikartta >> .

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin suorat lennot Helsinki – Lissabon ja Lissabon – Helsinki
 • Majoitus 4 hengen huoneistoissa 2 h huoneissa + aamiainen (5 yötä)
 • Kuljetus Lissabonista Algarveen ja takaisin
 • Kuljetukset matkaohjelman mukaisiin suunnistuksiin ja avajaisiin
 • Vuokra-autojen polttoaineet/tietullimaksut/parkkimaksut yhteensä 150 €/auto saakka
 • Suomenkielisen, suunnistavan matkanjohtajan palvelut
 • Ilmoittautumispalvelu POM -kilpailuihin
 • Suomenkielinen käsiohjelma
 • wmoc.fi Suomi T-paita 30.11.2024 mennessä ilmoittautuneille

Lisämaksusta:

 • Kilpailun osallistumismaksut, arviolta 15-20 €/kisa, junioreille edullisemmat hinnat
 • Majoitus 1 hengen huoneessa + 48 €/vrk = 240 €/5 vrk
 • SI-tikun vuokra. Kymmenelle ensimmäiselle wmoc.fi:n kosketusvapaa SIAC-tikku 15 €. Tämän jälkeen kisajärjestäjien tavallinen SI-tikku 20 €.
 • Vuokra-autojen polttoaineet/tietullimaksut/parkkimaksut 150 €/auto ylittävältä osalta
 • Mahdolliset kaupunki-/turistiverot
 • Teknisen wmoc.fi -juoksupaidan vaihto verkkoselkäiseen wmoc.fi -suunnistuspaitaan + 15 €

Varausmaksun suuruus on 150 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kanta-asiakasalennus: henkilöille, jotka ovat osallistuneet aiemmin sellaisille wmoc.fi:n matkoille, jotka ovat sisältäneet wmoc.fi -paidan ja jotka eivät halua uutta wmoc.fi -paitaa, myönnetään matkan hinnasta 20 € alennus.

<< Alkuun

9. Matkustajien vähimmäis- ja enimmäismäärä.

Matka toteutuu ilmoitetuilla hinnoilla, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 10 henkilöä 15.1.2025 mennessä. Mikäli ilmoittautuneita on vähemmän kuin 10 henkeä, matkanjärjestäjällä on oikeus korottaa matkapaketin hintaa korkeintaan kahdeksalla (8) prosentilla.

Paikkoja on alustavasti varattu 12 kpl. Ilmoitetut hinnat pätevät vain 12 ensimmäiselle ilmoittautujalle. Lisäpaikkoja voidaan varata tarpeen ja saatavuuden mukaan, mutta lisäpaikkojen hinta saattaa olla korkeampi.

<< Alkuun

10. Matkustusasiakirjat

Portugali on EU:n jäsenmaa ja kuuluu Schengen-alueeseen, joten matkustettaessa Suomesta Portugaliin rajatarkastuksia ei normaalitilanteessa ole.

Matkustajalla pitää kuitenkin olla mukanaan passi tai virallinen henkilökortti, jolla tarvittaessa pystyy todistamaan henkilöllisyytensä. Esimerkiksi ajokortti tai pankkikortti eivät kelpaa matkustusasiakirjaksi eivätkä henkilöllisyystodistukseksi.

Suosittelemme ottamaan mukaan Kelan myöntämän EU:n sairausvakuutuskortin.

Suomalaiset eivät tarvitse Portugalin matkalle erillistä viisumia.

<< Alkuun

11. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

<< Alkuun

12. Terveysmääräykset

THL:n Matkailijan Terveysopas suosittaa kaikille Portugaliin matkustaville Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT) sekä MPR -rokotetta.

Riskinarvion perusteella harkittavaksi rokotesuojaksi mainitaan lisäksi hepatiitti A sekä kausi-influenssa.

Koronavirustaudin (COVID-19) osalta tulee seurata ajankohtaisia viranomaistiedotteita ja suosituksia, koska tilanteet saattavat, mm. mahdollisten uusien varianttien johdosta, vaihtua nopeastikin. Voimassa olevista suosituksista tiedotetaan osallistujille sähköpostilla lähempänä matkan alkua.

Lisätietoja matkailijan rokotteista löytyy THL:n Matkailijan Terveysoppaasta

<< Alkuun

13. Lentomatkatavarat

Matkapakettiin sisältyvillä lennoilla lentolippuun sisältyy käsimatkatavaran lisäksi yksi (1) ruumaan menevä matkatavara.

Ruumaan menevän matkatavaran maksimipaino Finnairin lennoilla on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.

Käsimatkatavaroiden maksimipaino on 8 kg.

<< Alkuun

14. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.

15. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset

Maksuaikataulu:

 • 1. erä (varausmaksu) : 150 €
 • 2. erä: 300 € + kilpailumaksut, 30.11.2024 mennessä
 • 3. erä: loput, 31.1.2025 mennessä

2. ja 3. maksuerästä lähetetään sähköpostilla erillinen lasku 2 viikkoa ennen eräpäivää.

Kilpailujen osallistumismaksujen suhteen noudatetaan peruutustapauksissa kilpailujärjestäjien peruutusehtoja.

Ilmoittaudu >>

WMG 2029 Australia

Tulossa

WMG 2029,  Australia

Vuoden 2029 World Masters Games järjestetään Australian Perthissä.

Järjestämme matkan kisoihin, mikäli suunnistus on mukana ohjelmassa.

Avaamme matkan ilmoittautumisen vuonna 2028.

Ennakkotoiveita vuoden 2029 matkajärjestelyjen suhteen voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen info@wmoc.fi .


xxx_Matkakuvaus WMOC 2022- matkapaketti B


Ajankohtaista

Ilmoittautuminen matkalle on päättynyt.

 


Matkakuvaus – Matkapaketti B
WMOC 2022 Italia, 8.-17.7.2022

Sisältö

1. Matkan luonne
2. Matkaohjelma
3. Majoitus
4. Kuljetukset avajaisiin ja suunnistuksiin & seurateltta
5. wmoc.fi T-paita
6. Hinta
7. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset
8. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä
9. Matkustusasiakirjat
10. Vakuutukset
11. Terveysmääräykset
12. Lentomatkatavarat
13. Liikunaesteisten huomiointi

1. Matkan luonne

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu valmismatkapaketti suunnistuksen veteraanien MM-kilpailuihin (WMOC) Italiassa. WMOC-kisoihin voivat osallistua v. 1987 tai aiemmin syntyneet. Kilpailun yhteydessä järjestetään yleisökilpailu, johon voivat osallistua myös v. 1988 tai myöhemmin syntyneet.

Kisaviikon keskitymme ensisijaisesti WMOC-kisoihin, mutta kisaohjelman lomaan saadaan sovitettua myös alueen nähtävyyksiin tutustumista.

2. Matkaohjelma

Pe 8.7. Lähtö

 • Turusta Helsinkiin klo 06.00
 • Helsingistä Roomaan klo 07.50 Finnairin lennolla
 • Liityntälennot muualta Suomesta mahdollisia.

Pe 8.7. Saapuminen Roomaan  klo 10.15
Pe 8.7. Siirtyminen Roomasta kisapaikkakunnalle Viesteen. Matkalla nähtävyyksiä.
La 9.7. Sprintin mallisuunnistus
Su 10.7. Sprintin karsinta
Ma 11.7. Sprintin finaali
Ti 12.7. Välipäivä, maastomatkojen mallisuunnistus
Ke 13.7. Maastomatkojen karsinta
To 14.7. Keskimatkan finaali
Pe 15.7. Välipäivä
La 16.7. Pitkän matkan finaali
La 16.7. Palkintojen jako, päättäjäiset
La 16.7. Siirtyminen illaksi Roomaan
Su 17.7. Lähtö Roomasta Helsinkiin klo 11.15
Su 17.7. Saapuminen

 • Helsinkiin klo 15.40
 • Turkuun n. klo xx.xx (tarkentuu myöhemmin)

<< Alkuun


Kaikille 25.2.2022 mennessä ilmoittautuneille tekninen wmoc.fi -paita!


Karttapala sprintin karsinnan maastosta (vanha kartta)

Karttapala maastomatkojen vanhasta kartasta

3. Majoitus

Haluamme tarjota osallistujillemme laadukkaan matkakokemuksen myös majoituksen osalta. Käyttämämme majoitukset ovat aina vähintään kolmen (***), mutta monesti neljän (****) tähden tasoa.

Varsinaisen WMOC-kisaviikon majoitumme Viestessä, jossa tapahtuu sprintin mallisuunnistus ja jossa kisataan myös sprintin Finaali. Viimeisen illan ennen kotiinpaluuta majoitumme Roomassa.

8.-16.7. Hotel Garden Ripa, Vieste (8 yötä), ****

Neljän tähden hotellimme sijaitsee Adrianmeren rannalla ja hotellillamme on hiekkarannalla oma yksityinen rantakaistale.  Lisäksi hotellin pihalla on oma makeanveden uima-allas.  Huoneissa on mm. ilmastointi, taulu-TV, WiFi-yhteys sekä turvalokero arvotavaroille. Kaikissa huoneissa on oma patio, joka tarjoaa varjoisan oleskelutilan ulkona suojassa auringon paahteelta.

Viesten kaupungin keskusta on hotelliltamme lyhyen iltakävelylenkin  (n. 2 km) päässä, mutta sopivia ruokapaikkoja löytyy useita lähempääkin hotelliamme. Hotellissamme on myös oma, monipuolinen ruokaravintola. Hotellimme sijainti kilpailukeskukseen nähden on loistava. Matkaa hotellilta kilpailukeskukseen on linnuntietä mitattuna vain n.  500 m, joten kilpailukeskuksessa voi halutessaan poiketa koska tahansa myös omaan tahtiin.

Meillä on varauksessa myös yksi kolmen (3) hengen huone, joka sopii hyvin valmiille kolmen hengen kaveriporukalle/perheelle. Mikäli 2-hengen huoneet loppuvat kesken, voidaan viimeksi ilmoittautuneet tarvittaessa majoittaa myös 3-hengen huoneeseen. Hinta/hlö on sama 2 ja 3 hengen huoneissa.

16.-17.7. Rooma (1 yö)

Hotelli on 3-4 tähden hotelli. Hotelli vahvistetaan syksyn 2021/talven 2022 aikana.

 

 

<< Alkuun

4. Kuljetukset suunnistuksiin & seurateltta

Matkapaketti sisältää kuljetukset kaikkiin MM-kisojen suunnistuksiin, mukaan lukien mallisuunnistukset.

Lopullisesta osallistujamäärästä riippuen, osassa kuljetuksista saatetaan hyödyntää myös järjestäjien tarjoamia kuljetuksia.

Mukanamme on wmoc.fi -seurateltta, jossa vaatteiden vaihto käy kätevästi myös sadekelin sattuessa. Seurateltta on käytössä ainakin maastomatkojen kilpailuissa. Sprintin osalta tilanne katsotaan tarkemmin paikan päällä, huomioiden järjestäjien ohjeistukset.

<< Alkuun

5. wmoc.fi T-paita

Paketin hintaan sisältyy wmoc.fi:n tekninen Suomi T-paita 25.2.2022 mennessä ilmoittautuneille. Paita on Trimtexin laadukasta RUN-mallia.  Paidassa on selän ja kainaloiden kohdalla hengittävät paneelit. Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen suunnistuspaita, sopii se hyvin käytettäväksi myös esimerkiksi sprinttisuunnistuksessa!

Paita on saatavilla sekä miesten että naisten mallina. Itsellesi sopivan koon voit katsoa Trimtexin koko-oppaasta >>  RUN-paita on juoksupaitana hoikkaa mallia. Jos haluat väljemmän paidan, ota yksi koko isompi.

Mikäli haluat ottaa teknisen juoksupaidan sijasta verkkoselkäisen lyhythihaisen “oikean” suunnistuspaidan, sellainen on mahdollista saada +15 €  lisähintaan. Suunnistuspaita on ulkoasultaan/kuvioinniltaan teknistä juoksupaitaa vastaava.

<< Alkuun

6. Hinta

Matkapaketin hinta 30.09.2021 saakka:

 • Turusta: 1.600 € (sis.lennot)
 • Helsingistä: 1.475 € (sis.lennot)
 • ilman lentoja: 1.150 €

Matkapaketin hinta 1.10.2021-25.2.2022:

 • Turusta: 1.670 € (sis.lennot)
 • Helsingistä: 1.545 (sis.lennot)
 • ilman lentoja: 1.220 €

Liityntälennot muualta Suomesta Helsinkiin arviolta 70-120€ /suunta.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin ryhmälennot Tku(*)/Helsinki – Rooma – Helsinki/Turku(*)
 • Majoitus 2 h huoneissa (9 vrk) aamiaisella
 • Kuljetukset matkaohjelman mukaisiin kohteisiin (sisältää vuokra-autojen polttoaineet 150 €/auto saakka)
 • Kuljetukset maastomatkojen suunnistuksiin
 • Maastomatkojen parkkimaksut
 • wmoc.fi -seurateltan käyttöoikeus maastomatkojen kilpailuissa
 • Suomenkielisen, suunnistavan matkanjohtajan palvelut (**)
 • Ilmoittautumispalvelu WMOC -kilpailuihin
 • Suomenkielinen käsiohjelma
 • wmoc.fi Suomi T-paita (25.2.2022 mennessä ilmoittautuneille)

(*) Turusta tulijoille Tku-Hki ja Hki-Turku väli mahdollisesti tilausajokuljetuksella, mikäli sopivia liityntälentoja ei ole saatavilla.

(**) Matkanjohtaja matkustaa ns. pitkän kaavan mukaan (matkapaketti A). Matkanjohtajan palveluita ei täten ole käytettävissä kaikilla lentoasemilla, vaan toiminta osalla lentoasemista tapahtuu omatoimiperiaatteella.

Lisämaksusta:

 • Yhden hengen huone, Vieste, lisämaksu + 70 €/vrk = + 560€/8 vrk
 • WMOC kilpailumaksu 30.9.2021 saakka 130 €, 1.10.2021-30.4.2022 160 €, 1.-15.5.2022 190 €. Yleisökilpailu H/D21: 80 €, -H/D20: 50 €.
 • SI-tikun (SIAC) vuokra : 20 € (tähän hintaan 10:lle nopeimmalle wmoc.fi:n vuokrakortit, sen jälkeen kisajärjestäjien vuokrakortit 50 €)
 • Vapaavalintaisten nähtävyyksien pääsymaksut
 • Vuokra-autojen polttoaineet 150 €/auto ylittävältä osalta
 • Teknisen wmoc.fi -juoksupaidan vaihto verkkoselkäiseen wmoc.fi -suunnistuspaitaan + 15 €

Varausmaksun suuruus on 200 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli osallistuja haluaa, että wmoc.fi hoitaa myös kilpailijan ilmoittautumisen WMOC-kilpailuihin, lisätään kilpailumaksu ja mahdollinen SI-tikun vuokra varausmaksuun.

Ilmoittautuminen 30.09.2021 jälkeen on mahdollista 25.2.2022 saakka (2. ilmoittautumisporras), mikäli paikkoja on jäljellä.

Kanta-asiakasalennus: henkilöille, jotka ovat osallistuneet aiemmin sellaisille wmoc.fi:n matkoille, jotka ovat sisältäneet wmoc.fi -paidan ja jotka eivät halua uutta wmoc.fi -paitaa, myönnetään matkan hinnasta 20 € alennus.

7. Poikkeukset yleisiin sopimusehtoihin, maksuaikataulut ja erityisrajoitukset

Järjestäjien peruutusehdot WMOC -osallistumismaksujen palautukselle:

Peruutus 15.4.2022 mennessä: Maksu palautetaan vähennettynä pienellä käsittelymaksulla

Peruutus 15.4.-31.5. 2022 alkaen: Palautus 50% vähennettynä pienellä käsittelymaksulla

Peruutus 31.5.2022 jälkeen: ei palautusta

<< Alkuun

8. Vaadittu matkustajien vähimmäismäärä

Matka toteutuu, mikäli matkalle ilmoittautuu vähintään 8 henkilöä 25.2.2022 mennessä.

<< Alkuun

9. Matkustusasiakirjat

Italia on EU:n jäsenmaa ja kuuluu Schengen-alueeseen, joten matkustettaessa Suomesta Italiaan rajatarkastuksia ei normaalitilanteessa ole.

Matkustajalla pitää kuitenkin olla mukanaan passi tai virallinen henkilökortti, jolla tarvittaessa pystyy todistamaan henkilöllisyytensä. Esimerkiksi ajokortti tai pankkikortti eivät kelpaa matkustusasiakirjaksi eivätkä henkilöllisyystodistukseksi.

Suosittelemme ottamaan mukaan Kelan myöntämän EU:n sairausvakuutuskortin.

Suomalaiset eivät tarvitse Italian matkalle erillistä viisumia.

<< Alkuun

10. Vakuutukset

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tapaturmien, tavaroiden katoamisten ym. varalta. Lisäksi suosittelemme peruutusturvavakuutusta, jonka avulla on mahdollista saada vakuutusyhtiöltä korvauksia peruutustapauksissa.

<< Alkuun

11. Terveysmääräykset

THL:n Matkailijan Terveysopas suosittaa kaikille Italiaan matkustaville Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT) sekä MPR -rokotetta.

Riskinarvion perusteella harkittavaksi rokotesuojaksi mainitaan Hepatiitti A, Hepatiitti B , puutiaisaivotulehdus (kohtalainen riski lähinnä Pohjois-Italian vuoristoalueilla. WMOC-kilpailualue ei sijaitse Pohjois-Italiassa) , kausi-influenssa.

<< Alkuun

12. Lentomatkatavarat

Matkapakettiin sisältyvillä lennoilla lentolippuun sisältyy käsimatkatavaran lisäksi yksi (1) ruumaan menevä matkatavara.

Ruumaan menevän matkatavaran maksimipaino Finnairin lennoilla on 23 kg ja ulkomitat (pituus + leveys + korkeus) enintään 158 cm.

<< Alkuun

13. Liikuntaesteisten huomiointi

Kyseessä on aktiivisille kilpa- ja kuntosuunnistajille tarkoitettu urheilumatka. Matka ei sovi liikuntaesteisille.
<< Alkuun